“`html
دستور تهیه ماهی شکم پر مجلسی با طعمی فوق العاده خوشمزه
در این مقاله درباره روشهای تهیه ماهی شکم پر خوشمزه صحبت میکنیم. ماهی شکم پر جنوبی معروف است و نوع بوشهری آن طرفداران بیشتری دارد، ولی ماهی شکم پر شمالی هم طرفداران خاص خود را دارد.
برخی افراد این غذا را با تمر هندی میپزند و برخی دیگر با رب انار استفاده میکنند، اما چیزی که این غذا را ویژه میکند، بودن در کنار خانواده است. با ما همراه باشید.
ماهی شکم پر با رب انار + دستور تهیه ماهی شکم پر با تمر هندی
1 – خوراک ماهی شکم پر
مواد لازم :
- ماهی بزرگ یک عدد
- مغز گردو ۲۵۰ گرم
- آلو ۱۵۰ گرم
- قیسی ۱۵۰ گرم
- کشمش ۱۰۰ گرم
- آب انار ترش یک لیوان
- آب لیمو یک استکان
- کره ۲ قاشق سوپخوری
- زعفران مقداری
- نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه :
- ماهی را تمیز کرده و شکمش را خالی کنید، سپس آن را بشویید. مغز گردو را آسیاب کنید و آلو و قیسی را با مقداری آب بپزید.
- پس از پخت، هستههای آنها را خارج کرده و با قاشق له کنید. کشمش را تمیز و بشویید و همراه با آلو، قیسی، آب انار ترش، نمک و فلفل به مغز گردو اضافه کنید.
- سپس مخلوط را داخل شکم ماهی بگذارید و با نخ و سوزن آن را بدوزید.
- سطح ماهی را با نمک و فلفل بپاشید، کف سینی فر را با روغن کمی چرب کرده و ماهی را روی آن قرار دهید. سپس آب لیمو و زعفران را با کره آب شده مخلوط کرده و روی ماهی بریزید.
- سپس ماهی را در فر با حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
2 – ماهی شکم پر جنوبی
مواد لازم :
- ماهی : ۱ عدد
- گشنیز خرد شده : ۲۵۰ گرم
- پیاز خرد شده : ۱ عدد
- سیر خرد شده : ۲۵۰ گرم
- تمر هندی : به میزان لازم
- گردو : ۵۰ تا ۱۰۰ گرم
- ادویه، نمک و فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
- روغن سرخ کردنی : به میزان لازم
دستور تهیه :
- داخل و بیرون شکم ماهی را با آب لیمو تازه آغشته کنید و نیم ساعت آن را در یخچال قرار دهید. پیاز را با یک قاشق غذاخوری روغن در تابه تفت دهید.
- بعد از نرم شدن پیازها، سیر خرد شده و گردوی کوبیده را اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن، رب انار را بیفزایید. حالا گشنیز خرد شده را هم به مخلوط اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
- ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و شکم آن را با مایه آماده شده پر کنید. ته تابهای نچسب را با ۲ قاشق غذاخوری روغن چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد) بگذارید.
- پس از ۴۰ دقیقه، ماهی آماده سرو است. البته ۱۰ دقیقه قبل از خارج کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده و یک قاشق غذاخوری کره آب شده بریزید و بگذارید در فر برشته شود.
3 – ماهی شکم پر اسباب (شمالی)
مواد لازم :
- ماهی بزرگ یک عدد
- مغز گردو ۲۵۰ گرم
- کشمش ۲۵۰ گرم
- زعفران مقداری
- سبزی (نعناع – جعفری – خلواش) نیم کیلو
- آب انار یک لیوان
- نمک و فلفل به میزان کافی
“““html
دستور تهیه :
- ماهی را تمیز کنید و شکمش را خالی کنید. بعد از شستن، آن را روی صافی بگذارید تا آبش برود.
- مغز گردو را ریز کنید و سبزی را پاک کرده و چرخ کنید. سپس کشمش و نمک و فلفل را به مغز گردو اضافه کنید. شکم ماهی را با این مخلوط پر کنید و به کمک سوزن و نخ، شکم آن را بدوزید.
- کف سینی فر را چرب کنید و ماهی را داخل آن قرار دهید. سپس سینی را در فر بگذارید تا پخته شود.
- آب انار و زعفران را با هم مخلوط کنید و کمکم روی ماهی بریزید. وقتی ماهی پخت، آن را روی دیس بگذارید و با تکههای لیموترش و گوجهفرنگی دور آن را تزیین کنید.
۴ – ماهی شکم پر به روش دیگر
مواد لازم:
- ماهی یک عدد بزرگ
- سبزی ترشی (معطر شمالی) نیم کیلو
- اناردان یک سیر
- گردو ۶ عدد
- پیاز یک عدد
- روغن ۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به میزان کافی
دستور تهیه :
- سبزی را پاک کرده و ریز خرد کنید. پیاز را پوست کنید و با مغز گردو و اناردان بکوبید. سپس این مخلوط را به سبزی اضافه کرده و نمک و فلفل بزنید.
- ماهی را پاک کرده و شکم آن را خالی کنید. مخلوط آمادهشده را شکم ماهی پر کنید و روغن را در تابه بریزید.
- وقتی روغن داغ شد، ماهی را نمک و زردچوبه بزنید و در روغن قرار دهید. حرارت را ملایم کنید تا ماهی سرخ و پخته شود. وقتی یک طرف ماهی سرخ شد، آن را به آرامی برگردانید.
- پس از سرخ شدن، ماهی را در دیس بگذارید و دور آن را با تکههای نارنج و پیازچه و جعفری تزیین کنید.
۹ نکته مهم جهت تهیه ماهی شکم پر
- برای تهیه این غذا میتوانید هر نوع ماهی را انتخاب کنید، اما ماهی سنگسر، صبور و سفید بهترین گزینهها هستند. همچنین باید مطمئن شوید که ماهی تازه باشد.
- بهتر است مواد داخل شکم ماهی را یکی دو دقیقه سرخ کرده تا خوشمزهتر شوند.
- اگر میخواهید غذا را به سبک جنوبی درست کنید، از ادویهجاتی مانند کاری استفاده کنید. اما برای سبک شمالی، زردچوبه و زعفران مناسب است.
- بعضی افراد ماهی را با کاغذ آلومینیوم میپوشانند، اما بهتر است کف سینی با سبزیجاتی مانند هویج و کرفس پر شود تا بوی غذا در فضا پخش نشود.
- این غذا معمولاً با برنج سفید سرو میشود، چون برنج مخلوط با سبزیهای معطر طعم خوبی به همراه ندارد.
- سینی ماهی را ابتدا در طبقه پایین فر قرار دهید و سپس به طبقه بالاتر ببرید تا به خوبی پخته و سرخ شود.
- میتوانید ماهیها را به صورت نعل اسب در سینی بچینید و روی پوست آنها مخلوط آب لیمو و زعفران بزنید تا پوستش برشته شود.
- این غذا را میتوانید در ماهیتابه نیز درست کنید، اما باید ماهی نیم پز باشد و مواد داخل شکم از قبل کمی سرخ شوند.
- نوشیدنی مناسب برای این غذا شربت آب لیمو تازه است و بهتر است از آب میوههای دیگر دوری کنید.