بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

۵ خاصیت شگفت انگیز روغن سداب + طرز تهیه روغن گوش (2 نکته مهم)

“`html

روغن سداب

سداب یک گیاه علفی و چند ساله است که به خانواده افراسانان تعلق دارد. بسیاری از دانشمندان بر این باورند که این گیاه اصلش از کشور‌های مرکزی اروپا است اما اکنون در آسیا و آفریقا نیز پیدا می‌شود.

خصوصیات بارز این گیاه شامل گل‌های زرد و صورتی است که در فصل بهار شکوفا می‌شوند.

این گیاه برای سال‌ها برای پیشگیری و درمان انواع بیماری‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

یکی از محصولات این گیاه روغن سداب است که از خواص درمانی زیادی برخوردار می‌باشد. اگر می‌خواهید بیشتر با ویژگی‌های خاص این روغن آشنا شوید، با ما در ادامه مقاله همراه باشید.

خواص روغن سداب

روغن سداب یکی از معمول‌ترین داروهای گیاهی است که در فرهنگ‌های مختلف استفاده می‌شود.

تحقیقات و بررسی‌های فراوانی روی سداب و این روغن انجام شده که نشان می‌دهد در ترکیبات این روغن مولکول‌های شگفت‌انگیزی وجود دارد از جمله برگاپتن، بوتانون، نانون، نونیل استات، پسورالن، آندکانون و گزانتوتوکسین.

هر یک از این ترکیبات تأثیرات مفید و قابل توجهی بر روی قسمت‌های مختلف بدن دارند.

لازم به ذکر است که خانم‌های باردار و شیر ده نمی‌توانند از این روغن استفاده کنند به خاطر وجود گزانتوتوکسین.

1. روغن سداب ضد قارچ

یکی از بارزترین خواص این روغن، توانایی آن در مبارزه با قارچ‌ها است.

شواهد نشان می‌دهد ترکیبات موجود در این روغن برای قارچ‌ها مضر هستند و بنابراین می‌توانند به از بین بردن این موجودات کمک کنند.

تحقیقات نشان داده که روغن سداب می‌تواند بیش از 250 نوع مختلف از قارچ‌ها را از بین ببرد.

این خاصیت می‌تواند به درمان مسائلی مانند بیماری پای ورزشکار، قارچ بین انگشتی، قارچ در ناحیه زانو و بیماری کرم حلقه‌ای کمک کند.

2. روغن سداب ضد باکتری

اگر به دنبال یک ماده طبیعی برای مبارزه با باکتری‌ها هستید، به شما پیشنهاد می‌دهیم که این روغن را امتحان کنید.

خواص سمی این روغن به کشتن میکروب‌ها و جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی کمک می‌کند.

این روغن در گذشته برای شستشوی زخم‌های پوستی استفاده می‌شده تا از عفونت جلوگیری کند.

دانشمندان بر این باورند که استفاده از این روغن می‌تواند در مواردی مانند مسمومیت‌های غذایی ناشی از باکتری‌های سالمونلا، عفونت‌های باکتریایی روده بزرگ، عفونت‌های ادراری و عفونت‌های پوستی مؤثر باشد. اما توصیه می‌شود که قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.

3. بهبود هضم با روغن سداب

یکی دیگر از فواید مهم این روغن، کمک به بهبود هضم غذا است. موسسه بهداشت ایالات متحده آمریکا در سال 2017 گزارش کرد که بیماری‌های گوارشی در حال افزایش هستند.

برای داشتن دستگاه گوارش سالم، استفاده از مواد طبیعی مانند این روغن توصیه می‌شود. تحقیقات نشان داده که این روغن می‌تواند بر ترشح هورمون‌های گوارشی تاثیر بگذارد.

این موضوع می‌تواند به پیشگیری از مشکلاتی مانند نفخ، یبوست و رفلاکس معده کمک کند.

علاوه بر این، مطالعات اخیر نشان می‌دهد که این روغن احتمال ابتلا به سوء هاضمه را نیز کاهش می‌دهد.

4. کاهش التهاب با روغن سداب

التهاب یکی از اصلی‌ترین عوامل بسیاری از بیماری‌های مزمن است.

دکتر برایان اسمیت از دانشگاه پزشکی ساکرامنتو معتقد است که التهاب در بیش از 50 درصد بیماری‌ها نقش دارد.

بیماری‌های التهابی مهم شامل آرتریت و نقرس هستند. این بیماری‌ها درمان خاصی ندارند و بهتر است با داشتن تغذیه سالم و استفاده از مواد طبیعی از ابتلا به آن‌ها جلوگیری کرد.

روغن سداب یکی از رایج‌ترین مواد طبیعی ضد التهاب است و در بسیاری از کشورها به عنوان دارویی برای کاهش علائم آرتریت شناخته می‌شود.

5. روغن سداب به عنوان پادزهر

این روغن سال‌هاست که برای درمان نیش مار و دیگر حشرات سمی استفاده می‌شود.

دانشمندان با…
“`

تحقیقات نشان داده‌اند که این روغن، به دلیل خاصیت سمی خود، می‌تواند به خنثی کردن برخی سموم کمک کند.

اما باید توجه داشته باشید که این روغن فقط بر روی نوروکسین‌ها تأثیر می‌گذارد، نه هماتوکسین‌ها. این به این معناست که ماده‌های موجود در این روغن می‌توانند بر نیش مارهایی مانند کبرا و شاه‌مار (که نوروکسین نامیده می‌شوند) اثر بگذارند.

در حالی که نیش مارهایی مانند افعی‌ها، هماتوکسین محسوب می‌شوند.

این روغن همچنین می‌تواند در برابر مسمومیت و ایجاد استفراغ در مواقعی که مواد سمی مصرف می‌شود، مؤثر باشد.

طرز تهیه روغن سداب

اول، مقداری سداب خشک را در ظرفی بریزید و مقداری روغن زیتون روی آن بریزید تا تمام سداب را بپوشاند.

نکته این است که روغن نباید خیلی زیاد باشد تا غلظت روغن کاهش پیدا نکند. سپس ظرف را روی شعله بسیار کم یا روی بخاری قرار می‌دهیم. اگر از بخاری استفاده کنید بهتر است، پس از قرار دادن روی آن، تا صبح صبر می‌کنیم. بعد از این که خوب گرم شد، روغن را صاف کرده و می‌توانیم استفاده کنیم.

اگر ظرف را روی شعله قرار دادید، حتماً از شعله‌پخش‌کن استفاده کنید و شعله را به حدی کم کنید که روغن نجوشد.

این فرایند گرما دادن باید حدود ۳ تا ۴ ساعت طول بکشد و سپس روغن را صاف کرده و مصرف کنیم.

اگر بعد از صاف کردن روغن دوباره این کار را تکرار کنید، کیفیت روغن بهتر خواهد شد. یعنی روغنی که در مرحله اول به دست آمده را دوباره روی سداب بریزید و این فرایند را تکرار کنید.

نکته : توجه کنید که حرارت باید به قدری ملایم باشد که سداب نسوزد و تغییر رنگ ندهد.

طرز مصرف روغن سداب

هر شب قبل از خواب، دو یا سه قطره روغن را در هر گوش، به ویژه گوش‌‌هایی که مشکل دارند، بریزید و بگذارید حداقل یک ساعت به همین حالت بماند.

تذکر : ممکن است در چند روز اول گوش احساس سنگینی کند.

موارد مصرف روغن سداب

این روغن برای مواردی مانند گوش درد، عفونت گوش، کم شنوایی، سرگیجه و … استفاده می‌شود.

شناختن سداب خشک

سداب خشک شکل و ظاهری شبیه آویشن دارد و معمولاً همراه با چوب‌های کوچک و دانه‌های مثلثی شکل پیدا می‌شود.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل