“`html
روش ذوب کردن یخ مرغ میتواند بر طعم و کیفیت آن تاثیر بگذارد. برای آب کردن یخ مرغ روشهای مختلفی وجود دارد که به شما کمک میکند تا به راحتی این کار را انجام دهید. در این مقاله از رضیم بلاگ با نحوه باز کردن یخ مرغ به آسانی آشنا میشوید.
چگونه یخ مرغ را باز کنیم؟
برای یخ زدایی مرغ روشهای متعددی وجود دارد. مهم است که قبل از شروع پخت، کمی زودتر به آب کردن مرغ اقدام کنید. در ادامه به روشهای صحیح یخ زدایی گوشت مرغ اشاره میشود.
۱- باز کردن سریع یخ مرغ در آب سرد
برای این روش، ابتدا تکههای مرغ منجمد را در کیسههای پلاستیکی قرار دهید و درب آن را محکم ببندید. سپس در یک ظرف مناسب، مقدار کمی آب سرد بریزید و کیسه مرغ را در آن قرار دهید.
هر نیم ساعت یک بار آب را عوض کنید تا یخ مرغ ذوب شود. معمولاً یخ زدایی یک مرغ کامل بین ۲ تا ۳ ساعت طول میکشد و یک تکه مرغ نیمکیلویی ممکن است کمتر از یک ساعت یخ آن باز شود.
توجه داشته باشید که تکههای مرغ را به صورت مستقیم در آب نگذارید و حتماً آنها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید.
۲- یخ زدایی سریع مرغ در مایکروویو
اگر میخواهید مرغ را در مایکروویو یخ زدایی کنید، باید بلافاصله آن را بپزید و دیگر نمیتوانید آن را دوباره فریز کنید. یخ زدایی در مایکروویو ممکن است برخی قسمتهای مرغ را گرم کند و آنها را بپزد.
در این روش، مرغ را به مدت ۳۰ ثانیه در مایکروویو قرار دهید و سپس آن را چک کنید. میتوانید این کار را ۲ تا ۳ بار تکرار کنید تا یخ مرغ کاملاً ذوب شود. مراقب باشید که بیش از حد مرغ را در مایکروویو نگذارید تا از پخته شدن آن جلوگیری کنید.
همچنین در برخی مایکروویوها گزینه یخ زدایی وجود دارد. اگر این گزینه را ندارید، میتوانید مایکروویو را روی ۲۰ تا ۳۰ درصد قدرت تنظیم کنید و به مدت ۴ دقیقه مرغ را آنجا بگذارید.
بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج در زمان شستن مرغ!
۳- باز کردن یخ مرغ در یخچال
یکی از سالمترین و البته زمانبرترین روشها برای باز کردن یخ مرغ، قرار دادن آن در یخچال است. مرغ منجمد را از فریزر خارج کرده و تکههای آن را از کیسهاش درآورده و روی یک بشقاب یا سینی قرار دهید.
سپس روی سینی را با یک بشقاب بپوشانید و آن را در یخچال قرار دهید. بهتر است سینی را در پایینترین طبقه یخچال بگذارید. یخ زدایی با توجه به اندازه تکههای مرغ بین ۱ تا ۲ روز طول میکشد. اگر تکههای مرغ کوچکتری دارید، یخ آن ممکن است چند ساعت بعد از قرار دادن در یخچال ذوب شود.
۴- دیفراست کردن مرغ منجمد با آب گرم
اگر زود به زود به یخ زدایی نیاز دارید، میتوانید از آب گرم استفاده کنید. این روش مخصوص مواقعی است که عجله دارید. مرغ را در یک کیسه زیپدار و غیرقابل نفوذ قرار دهید.
سپس آن را در یک کاسه بگذارید و آب ولرم یا گرم را به کاسه اضافه کنید. هرگز از آب داغ برای یخ زدایی استفاده نکنید، زیرا این کار موجب میشود لایههای نازک مرغ بپزند و کیفیت آن کاهش یابد. دمای آب باید به گونهای باشد که شما بتوانید به راحتی آن را تحمل کنید.
بیشتر بخوانید: کجای گوشت مرغ چاق کننده است و کجا لاغر کننده؟
“““html
۵- یخ زدایی مرغ با نمک
پاشیدن مقداری نمک روی مرغ باعث میشود یخ آن آب شود. در این روش باید مرغ را از کیسه پلاستیکی بیرون آورده و در یک ظرف قرار دهید. کمی آب سرد به ظرف اضافه کنید و مقداری نمک روی تکههای مرغ بپاشید.
استفاده از نمک برای یخ زدایی مرغ بر کیفیت و طعم آن تاثیر میگذارد و ممکن است باکتریها را فعال کند. به همین دلیل، بهتر است از این روش استفاده نکنید.
۶- قرار دادن مرغ در آشپزخانه
بسیاری از افراد قدیمی مرغ یخ زده را از فریزر خارج کرده و روی کانتر آشپزخانه یا سینک قرار میدهند تا یخ آن آب شود. اما باید بدانید که این کار میتواند باعث فعال شدن باکتریها شود و کیفیت مرغ را کاهش دهد و بر طعم آن نیز تاثیر بگذارد. اگر مرغ را برای یخ زدایی در آشپزخانه قرار میدهید، حتماً آن را داخل کیسه پلاستیکی بگذارید.
بیشتر بخوانید: راههای رفع بوی زهم مرغ
۷- یخ زدایی مرغ با هواپز
اگر در خانه عملآور گرما یا سرخ کن بدون روغن دارید، میتوانید برای یخ زدایی مرغ از آن استفاده کنید. در این روش، ابتدا مرغ را از کیسه پلاستیکی خارج کنید تا کمی نرم شود.
سپس مرغ را در عملآور گرما قرار دهید و دما را روی ۱۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. معمولاً با توجه به اندازه مرغها، یخ زدایی حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه طول میکشد.
۸- یخ زدایی مرغ در توستر
یخ زدایی مرغ در توستر به روش یخ زدایی در عملآورگرما و مایکروویو مشابه است. در این روش، مرغ را داخل توستر قرار داده و گزینه یخ زدایی یا دیفراست را انتخاب کنید. هر دو دقیقه یک بار دستگاه را باز کرده و مرغ را بررسی کنید. در صورت نیاز، دوباره آن را در توستر قرار دهید تا یخ آن کاملاً آب شود.
در این مقاله به ۸ روش برای یخ زدایی مرغ قبل از پخت اشاره شد. به یاد داشته باشید که در اکثر روشهای یخ زدایی مرغ، باید به سرعت آن را بپزید و از قرار دادن دوباره مرغ در فریزر خودداری کنید. شما از چه روشی برای یخ زدایی مرغ استفاده میکنید؟ اگر تمایل دارید نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید، در مجله آشپزی رضیم بگویید.
بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج در پخت مرغ
سوالات متداول
در این بخش به رایجترین سوالات شما در مورد نحوه یخ زدایی مرغ در خانه پاسخ دادهایم.
آیا مرغ یخ زده را میتوان دوباره فریز کرد؟
به طور کلی، اگر برای یخ زدایی مرغ از مایکروویو، توستر، آب سرد یا عملآورگرما استفاده میکنید، باید مرغ را هر چه سریعتر بپزید و نباید آن را دوباره منجمد کرد. اما اگر مرغ را در یخچال یخ زدایی میکنید، میتوانید آن را دوباره فریز کنید.
چیکار کنیم یخ مرغ زود آب بشه؟
برای یخ زدایی سریع مرغ، میتوانید آن را در مایکروویو، عملآورگرما یا توستر قرار دهید تا یخ آن به سرعت آب شود.