بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آشنایی با خطرات جبران ناپذیر مصرف شیر و عسل (2 نکته مهم)

“`html

عوارض مصرف شیر و عسل

مضرات شیر عسل

عسل و شیر یک ترکیب کلاسیک هستند و اغلب بطور یکسان در تهیه نوشیدنی و دسرها کاربرد دارند.

علاوه بر این، این ترکیب بسیار آرامش‌بخش و تسکین‌دهنده است.

شیر و عسل می‌توانند طعم‌های مختلفی را به دستورهای غذایی محبوب شما اضافه کنند.

به علاوه، این دو ماده به خاطر خواص درمانی‌شان مورد تحقیق قرار گرفته‌اند و معمولاً به عنوان درمان‌های طبیعی برای مشکلات سلامتی مختلف استفاده می‌شوند.

مضرات ترکیب شیر و عسل برای سلامتی

عسل سرشار از انواع قندها به خصوص گلوکز و ساکارز است، به گونه‌ای که 14 الی 18 درصد آن را آب، 2 درصد را سایر مواد و بین 75 الی 86 درصد آن را قند شکل می‌دهد.

خیلی از افراد فکر می‌کنند که مصرف زیاد عسل به دلیل قند طبیعی‌اش مشکلی ندارد، در حالی که مقدار کمی از این عسل می‌تواند کالری و انرژی زیادی داشته باشد و مصرف زیاد آن برای کسانی که دیابت دارند یا در رژیم لاغری هستند توصیه نمی‌شود. بنابراین بهترین روش مصرف برای عموم افراد، استفاده روزانه یک تا 2 قاشق مرباخوری عسل است.

  1. اگرچه شیر و عسل می‌توانند فواید سلامتی زیادی داشته باشند، اما چند نکته منفی هم وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.
  2. برای افرادی که تازه مصرف شیر را آغاز کرده‌اند، ممکن است شیر گاو به دلیل عدم تحمل لاکتوز یا پیروی از رژیم غذایی بدون لبنیات یا حساسیت به شیر مناسب نباشد.
  3. مصرف محصولات لبنی می‌تواند با خطر بیشتر مشکلات پوستی خاصی مانند آکنه، روزاسه و اگزما مرتبط باشد.
  4. همچنین، با اینکه عسل خواص سلامتی دارد، این ماده حاوی قند و کالری‌های زیادی است. مصرف زیاد شیرینی‌ها می‌تواند منجر به افزایش وزن، بیماری‌های قلبی، دیابت و مشکلات کبدی شود.
  5. علاوه بر این، عسل برای کودکان زیر 12 ماه مناسب نیست، زیرا این ماده حاوی باکتری است و می‌تواند منجر به بوتولیسم نوزادی شود که یک مشکل بسیار جدی و تهدیدکننده برای زندگی است.
  6. همچنین گرم کردن عسل در دماهای بالا می‌تواند منجر به تولید هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) شود، ترکیبی که در صورت مصرف زیاد می‌تواند هم اثرات مثبت و هم منفی بر سلامتی داشته باشد. بنابراین، بهترین کار متعادل نگه‌داشتن میزان مصرف شما و خودداری از گرم کردن عسل در دماهای بالا است تا فواید سلامتی آن به حداکثر برسد.

خوردن شیر عسل چه ضرری دارد؟

خطر خوردن عسل با شیر داغ

خواص ضدمیکروبی شیر و عسل با ترکیب این دو افزایش می‌یابد و مصرف این ترکیب برای افرادی که در معرض عفونت هستند، مفید است.

ارزش تغذیه‌ای شیر نیز با افزودن عسل به آن افزایش می‌یابد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، مصرف این نوشیدنی بسیار مؤثر خواهد بود.

البته با وجود خواص زیاد و نکات مثبتی که این شیرین‌کننده نسبت به قند و شکر دارد، توصیه می‌شود که در مصرف آن زیاده‌روی نشود زیرا می‌تواند منجر به چاقی و اضافه وزن شود.

اما نکته مهم این است که؛ افرادی که به مصرف نوشیدنی‌های داغ با عسل علاقه دارند، باید بدانند که نباید عسل را در نوشیدنی‌های با حرارت بیش از 40 درجه سانتی‌گراد مخلوط کنند.

زیرا دمای بالا در عسل می‌تواند منجر به تولید و فعال شدن ترکیب سمی به نام HMS شود که اثر فوری ندارد ولی به مرور زمان در کبد ته‌نشین شده و سلامتی فرد را با خطر جدی مواجه می‌کند.

بهتر است دمای شیر یا چای یا هر نوشیدنی دیگری که قرار است عسل به آن اضافه شود، نیمه گرم یا ولرم باشد و از این دما بیشتر نشود.

“`

مضرات خوردن شیر داغ و عسل

آیا واقعا عسل در شیر گرم خطرناک می‌شود؟

از گذشته، عسل به عنوان یک مایع طلایی با خاصیت‌های درمانی بسیار شناخته شده است.

عسل خام خاصیت ضدباکتری دارد و این موضوع به خوبی ثابت شده است.

این ماده به عنوان یک درمان خانگی نیز شناخته می‌شود و در مراقبت از پوست، مو و حتی زخم‌های کوچک نیز کاربرد دارد.

اما باید توجه داشت که هرگز نباید عسل را در آب گرم یا شیر داغ حل کنید.

بنابراین مخلوط کردن عسل در شیر داغ آنقدر که برخی باور دارند سمی نیست.

گرم شدن عسل بالای 40 درجه سانتی‌گراد برای بدن می‌تواند مضر باشد چون مواد مغذی آن از بین می‌رود، اما قطعاً به اندازه‌ای خطرناک نیست که باعث مرگ شود.

بهترین روش برای نوشیدن عسل همراه شیر این است که ابتدا شیر را گرم کنید و سپس صبر کنید تا کمی خنک شود و بعد عسل را به آن اضافه کرده و نوش جان کنید.

عوارض شیر داغ با عسل برای سرماخوردگی

نتیجه‌گیری

شیر و عسل هر کدام دارای فواید بسیاری برای سلامتی هستند. این دو ماده می‌توانند به بهبود کیفیت خواب، تقویت استخوان‌ها و سلامت قلب کمک کنند.

با این حال، این ترکیب ممکن است برای برخی افراد عوارضی داشته باشد و برای همه مناسب نباشد.

پس بهترین راه این است که مصرف این مواد را محدود کنید و از آن‌ها به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل لذت ببرید.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل