بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آشنایی با کالری و خواص بی نظیر کباب برگ (2 نکته مهم)

“`html

آشنایی با خواص کباب برگ

برای درست کردن کباب برگ از گوشت‌های مختلفی مانند گوشت بره، شتر و شترمرغ استفاده می‌شود که هر کدام خواص ویژه‌ای دارند. کباب یکی از محبوب‌ترین خوراکی‌های ایرانی است و کمتر کسی پیدا می‌شود که آن را دوست نداشته باشد. ولی این خوراک خوشمزه و معروف که فقط از گوشت درست می‌شود، علاوه بر خواصش، معایبی هم دارد و نباید در خوردن آن افراط کرد. گوشت‌های قرمز و سفید از جمله منابع غذایی مفیدی برای بدن هستند و مواد مغذی مثل آهن، فسفر، منیزیم و روی را به ما می‌رسانند.

رنگ قرمز گوشت به خاطر وجود میوگلوبین در آن است و هر چه میوگلوبین بیشتری داشته باشد، رنگش قرمزتر خواهد بود و اگر این ماده در گوشت وجود نداشته باشد، آن گوشت سفیدتر به نظر می‌رسد. کباب کردن گوشت قرمز باعث می‌شود که مواد مغذی آن حفظ شوند.

گوشت‌های قرمز مانند گوشت شتر، گوساله و گوسفند پروتئین، میوگلوبین و مقدار بیشتری کلسترول دارند. روش‌های مختلفی مانند سرخ کردن، کبابی کردن، آب پز کردن و قرار دادن در فر برای پخت گوشت قرمز وجود دارد، اما بهترین روش کباب کردن است که بیشتر مواد مغذی آن حفظ می‌شود.

ایمنی بالای غذایی و هضم راحت‌تر کباب برگ

مواد مغذی در کباب‌های ایرانی مانند کباب کوبیده، برگ و جوجه در درجات مختلف حفظ می‌شود و اگر گوشت قرمز به شکل کباب برگ درست شود، راحت‌تر خورده می‌شود و هضم آن نیز ساده‌تر است. کیفیت آن بهتر حفظ می‌شود و ایمنی غذایی بیشتری دارد.

ایمنی بالاتر کباب برگ نسبت به کباب کوبیده

در مقایسه گوشت قرمز در کباب کوبیده و برگ باید گفت که در کباب برگ بافت گوشت و مواد آن بهتر حفظ می‌شوند، ولی در کباب کوبیده به دلیل اضافه کردن مواد دیگر و دخالت در تهیه آن، ایمنی کمتری دارد. اگر کباب کوبیده در رستوران‌ها به شکل درست آماده نشود، می‌تواند باعث انتقال آلودگی به غذا شود.

همچنین باید گفت که کباب برگ باید به خوبی پخته شود چون ممکن است انگل‌ها و میکروب‌ها، مانند میکروب سالمونلا، در گوشت وجود داشته باشند. بنابراین باید مغزپخت شود تا این عوامل بیماری‌زا از بین بروند. البته باید دقت کرد که برای از بین بردن میکروب‌ها نباید آن را با حرارت بالا و آتش تند بپزید، زیرا این کار می‌تواند مواد سرطان‌زایی به نام «آمین‌های هتروسیکلیک» تولید کند؛ بنابراین بهتر است روی حرارت پایین و با آتش کم پخته شود تا کباب آبدار بماند.

از گوشت ران شتر نیز می‌توان برای درست کردن کباب استفاده کرد. همان‌طور که قبلاً گفتیم، با کباب کردن گوشت، مواد مغذی آن حفظ می‌شود و کباب برگ با گوشت شتر خواص مشابهی دارد.

خواص کباب برگ با گوشت بره:

گوشت بره منبع بسیار خوبی از پروتئین است و مقدار زیادی آهن دارد که به افزایش هموگلوبین خون کمک می‌کند و ساخت گلبول‌های قرمز خون را تقویت می‌کند. آهن موجود در گوشت بره به راحتی جذب بدن می‌شود.

وجود روی در گوشت به تقویت سیستم ایمنی جنین در دوران بارداری کمک می‌کند. همچنین گوشت بره منبع غنی از ویتامین B۱۲ است که برای سلامت سیستم عصبی مهم است و در تشکیل گلبول‌های قرمز خون و جلوگیری از کم‌خونی نقش دارد.

ویتامین‌های موجود در کباب برگ

کباب برگ غنی از ویتامین‌های C و D و همچنین گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۶، B۱۲ و مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، فسفر، منیزیم، سدیم، پتاسیم، سلنیوم و اسید چرب امگا ۳ است. به خاطر داشتن پروتئین بالا، کباب برگ برای ورزشکاران بسیار سودمند است و در ساخت عضلات نقش دارد. همچنین مصرف آن می‌تواند باعث کاهش خستگی ناشی از فعالیت‌های روزمره شود.

کلسیم و فسفر موجود در این کباب به حفظ سلامت و تقویت استخوان‌ها کمک کرده و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

ویتامین B۱ موجود در کباب برگ به تقویت پوست کمک می‌کند و از خشکی و پوسته پوسته شدن آن جلوگیری می‌کند.

سلنیوم موجود در این کباب نیز…

“““html

کباب نه تنها به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند، بلکه برای سلامتی پوست و دیگر اندام‌ها نیز مفید است.

ویتامین B2 موجود در کباب برگ در حفظ سلامت و تقویت اعصاب نقش مهمی دارد و برای سیستم بینایی و ایمنی بدن نیز مفید است؛ همچنین، وجود ویتامین B12 در کباب برگ به تقویت سیستم عصبی و تولید گلبول‌های قرمز کمک زیادی می‌کند و در فرآیند خون‌سازی تأثیر زیادی دارد.

کباب برگ برای کسانی که وزن کم کرده‌اند بسیار مفید است؛ مصرف متعادل کباب به دلیل دارا بودن آهن زیاد برای زنان باردار به ویژه در سه ماهه اول بارداری بسیار سودمند است؛ همچنین، به خاطر وجود امگا 3 و ویتامین B12، این کباب می‌تواند در کاهش استرس و افسردگی مؤثر باشد و آرامش ذهنی را به ویژه در کودکان مبتلا به اوتیسم فراهم کند.

کباب برگ تأثیر خوبی در تقویت بنیه بدن و درمان کم خونی دارد.
اما گوشت‌های دودی و گریل شده ممکن است مشکلاتی برای رشد جنین ایجاد کنند. طبق یک تحقیق، مصرف گوشت کبابی، که معمولاً به گوشتی گفته می‌شود که روی ذغال کباب شده، ممکن است مشکلاتی را برای رشد جنین به همراه داشته باشد.

محققان از یک مدرسه پزشکی در لهستان 432 مادر باردار را به مدت بارداری تحت نظر داشتند و درباره رژیم غذایی، سابقه پزشکی و تولید مثل و به خصوص میزان مصرف گوشت‌های کبابی، بریانی یا دودی در هر دوره سه ماهه سوال کردند.

آن‌ها متوجه شدند که مادرانی که در سه ماهه سوم بارداری از گوشت کباب شده استفاده کرده‌اند، نوزادانی به دنیا آورده‌اند که تقریباً 170 گرم از وزن استاندارد یعنی 3.5 کیلوگرم سبک‌تر هستند. علاوه بر این، نوزادانی که مادران‌شان گوشت کباب شده مصرف کرده‌اند، به طور متوسط 8 میلیمتر کوتاه‌تر و با سر کوچکتری به دنیا آمده‌اند.

برای درمان درد و زخم معده می‌توانید از کباب برگ استفاده کنید.
اگر به کم خونی مبتلا هستید و رنگ چهره‌تان زرد است، حتماً به مدت چند روز از کباب برگ استفاده کنید تا این مشکل شما برطرف شود.

کباب را با چه چیزهایی بخوریم؟

در گذشته معمول بود که کباب را با سماق، گوجه و سبزی خوردن می‌خوردند. علاوه بر این‌ها، مصرف لیموترش تازه هم در کنار گوشت بسیار مفید است. این کار به جذب بهتر آهن از مواد گوشتی کمک می‌کند. اگر انواع کباب را با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه‌فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید، به خاطر ویتامین C این مواد، جذب آهن موجود در گوشت بیشتر می‌شود.

چرا با کباب سماق می‌خوریم؟

سماق باعث کاهش اسید اوریک خون می‌شود و مصرف آن با کباب موجب کاهش کلسترول و جذب چربی موجود در آن می‌شود. استفاده از سماق همچنین به تقویت دستگاه گوارش کمک می‌کند. این ماده می‌تواند از سوء هاضمه، درد معده و التهاب دستگاه گوارش جلوگیری کند. سماق خاصیت سم‌زدایی و ضد التهابی برای کبد دارد و به خصوص در موارد تهوع، استفراغ و اسهال مؤثر است.

سماق همچنین می‌تواند آلودگی موجود در گوشت را از بین ببرد و به عنوان یک ماده قابض، در بهبود التهابات یا زخم‌های موجود در دستگاه گوارش کمک کند و یک محافظ خوب برای کبد است. جالب است بدانید که کاروتنوئیدهای موجود در سبزیجات، وقتی با آهن موجود در گوشت کباب ترکیب می‌شوند، به جذب بهتر این ماده معدنی کمک می‌کنند؛ بنابراین اگر به کم خونی مبتلا هستید، سعی کنید کباب را با گوجه‌فرنگی مصرف کنید.

کباب را با چه چیزهایی نخوریم؟

مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه با غذاهای گوشتی توصیه نمی‌شود، زیرا کلسیم موجود در آن‌ها می‌تواند جذب آهن گوشت را کاهش دهد. اما می‌توانید تا نیم ساعت بعد از صرف غذای گوشتی از ماست و دوغ استفاده کنید. ماست دیر هضم است و مصرف زیاد آن برای افرادی که مزاج سرد دارند یا معده سردی دارند مناسب نیست. همچنین، مصرف همزمان ماست با گوشت می‌تواند برای همه، به ویژه برای کسانی که به دردهای مفصلی مبتلا هستند، مضر باشد و ممکن است شدت بیماری آن‌ها را افزایش دهد.

ملاحظه کنید که اگر مجبور به استفاده از کباب در رستوران‌های بین راهی شدید، حتماً همراه غذا از دوغ و ماست کاکوتی، نعنادار یا موسیردار استفاده کنید؛ زیرا این سبزی‌ها خاصیت ضدعفونی‌کنندگی قوی برای مجاری گوارشی دارند و از خطرات احتمالی گوشت فاسد تا حدود زیادی می‌کاهند. همچنین برای اطمینان از پخته شدن کامل کباب، همیشه داخل گوشت را چک کنید؛ اگر صورتی یا قرمز بود، بدانید که کباب به خوبی پخته نشده است.

جدول ارزش غذایی کباب برگ در 100 گرم

100 گرم کباب برگ: 360 کالری

مواد
“““html
تشکیل دهنده اصلی ارزش
چربی کل 25.77 گرم
کربوهیدرات 1.52 گرم
پروتئین 28.90 گرم
قندها 0.56 گرم
کربوهیدرات خالص
کلسیم 27.75 میلی گرم
مس 0.16 میلی گرم
آهن 2.22 میلی گرم
منیزیم 29.98 میلی گرم
فسفر 227.22 میلی گرم
پتاسیم 404.27 میلی گرم
سلنیوم 31.23 میکروگرم
سدیم 875.82 میلی گرم
روی 4.02 میلی گرم
آب 67.97 گرم
کلسترول 108.78 میلی گرم
ویتامین ها
ویتامین B1 0.13 میلی گرم
ویتامین B2 0.30 میلی گرم
ویتامین B3 7.88 میلی گرم
ویتامین B6 0.18 میلی گرم
ویتامین B9 22.71 میکروگرم
ویتامین B12 2.72 میکروگرم
ویتامین C 0.56 میلی گرم
ویتامین E 0.77 میلی گرم
ویتامین K 2.79 میکروگرم
ویتامین A 13.18 میکروگرم
ویتامین D 0.00 میکروگرم

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل