“`html
دستور تهیه آلو بخارا در منزل
آش آلو یکی از غذاهای مورد علاقه در طب سنتی است. از خواص این آش میتوان به خاصیت تب بری و کاهش فشار خون اشاره کرد. همچنین به خاطر طبع خنک یا معتدلش، در تابستان و پاییز یک غذای عالی و مفید به حساب میآید. با ما همراه باشید.
دستور تهیه آش آلو بخارای خوشمزه مرحله به مرحله
1 – دستور تهیه آش آلو و لوبیا
مواد لازم:
- پیاز داغ: 2 قاشق سوپخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق سوپخوری
- نخود: 100 گرم
- لوبیا چیتی: 150 گرم
- آلو بخارا: 300 گرم
- رشته آش: 200 گرم
دستور تهیه:
- پیاز داغ را با مقداری روغن روی حرارت گرم کنید و ادویهها را به همراه رب گوجهفرنگی کمی تفت دهید.
- سپس نخود و لوبیا که از 12 ساعت قبل خیساندهاید را به ظرف اضافه کنید و حدود 2 لیتر آب روی آن بریزید. حالا آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات بپزد.
- حالا آلوهایی که یک ربع خیساندهاید را اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه، رشته آش را به آن اضافه کنید.
- وقتی رشتهها نرم شد و آش به لعاب افتاد، شعله را خاموش کنید.
2 – دستور تهیه آش ترش با آلو بخارا و به
مواد اولیه :
- پیاز داغ ۴ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- حبوبات ۴۵۰ گرم
- سبزی آش ۱ کیلوگرم
- رشته آش ۳۵۰ گرم
- آلو بخارا ۱۰۰ گرم
- برگه زردآلو ۱۰۰ گرم
- آلوچه ۱۰۰ گرم
- به ۱ عدد متوسط
- نعناع داغ به مقدار لازم
دستور تهیه :
- ۲ قاشق غذاخوری از پیاز داغ را در قابلمهای روی حرارت متوسط بریزید، کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن بزنید و تفت دهید.
- حبوبات خیسانده را به همراه چند لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید تا حدود ۱ ساعت کاملاً بپزند و نرم شوند.
- سپس سبزی آش و بعد از نیم ساعت، میوههای خشک (خیسانده شده) و به را اضافه کنید و برای نیم ساعت دیگر بپزد.
- در پایان رشته را اضافه کنید. وقتی رشتهها نرم شدند، آش آماده است. آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با باقیمانده پیاز داغ و نعناع داغ تزیین کنید و نوش جان کنید.
چند نکته مهم :
- در تهیه این آش باید به یاد داشته باشید که مزه این آش باید ملس باشد؛ به همین خاطر هم از به و هم از آلو و برگه زردآلو استفاده شده تا طعم آن عالی باشد.
- اگر آش پس از اضافه کردن رشته هنوز خیلی آبکی بود، میتوانید با مقداری آرد آن را غ thicker کنید. مقداری آرد را در آب حل کرده و به آش اضافه کنید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه بجوشد تا کمی سفت شود.
- اگر آش شما خیلی سفت شد، مقداری آب به آن اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد تا کمی رقیقتر شود.
- مطمئن شوید که سبزیای که برای این آش استفاده میکنید، از مقداری که گفته شده بیشتر نباشد، زیرا در این صورت طعم سبزی غالب میشود و خوشمزه نخواهد بود. اگر سبزی تازه ندارید، میتوانید از سبزی خشک شده به مقدار مناسب استفاده کنید.
- در هنگام سرو، میتوانید از آبغوره به همراه آن استفاده کنید، که در رستورانهای شمالی نیز این آش با آبغوره سرو میشود.
“““html
3 – دستور تهیه آش آلو بخارا ساوه
مواد اولیه :
- پیاز داغ 2 قاشق سوپ خوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- رب گوجهفرنگی 2 قاشق سوپخوری
- نخود 100 گرم
- لوبیا چیتی 150 گرم
- آلو بخارا 300 گرم
- رشته آش 200 گرم
دستور تهیه :
- پیاز داغ را با کمی روغن روی حرارت قرار دهید و ادویهها را به همراه رب گوجهفرنگی کمی تفت دهید.
- سپس نخود و لوبیا را که از 12 ساعت قبل خیساندهاید، به ظرف اضافه کنید و حدود 2 لیتر آب بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا پخته شوند.
- حالا آلوها را که ۱۵ دقیقه خیساندهاید، به آن اضافه کنید و بعد از 15 دقیقه، رشته آش را بیفزایید.
- بعد از اینکه رشتهها نرم و آش لعابدار شد، شعله را خاموش کنید.
4 – دستور تهیه آش آلو با گوشت
مواد لازم :
- پیاز 2 عدد
- برنج یک پیمانه
- لپه نصف پیمانه
- آلو خورشتی 250 گرم
- قیسی زردآلو 6 عدد
- گوشت چرخ کرده 300 گرم
- عصاره گوشت 2 پیمانه
- سبزی آش 500 گرم
- روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
- پیاز داغ و نعنا داغ به میزان نیاز
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به میزان نیاز
دستور تهیه :
- برای تهیه آش آلو خوشمزه، برنج و لپه را چند ساعت قبل خیس کنید. پیاز را خلالی خرد کنید و در یک قابلمه با روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید.
- لپه و برنج را بعد از شستن، به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا نیمپز شوند.
- پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل ورز دهید. سپس به شکل کوفته قلقلی درآورید و در تابه با کمی روغن سرخ کنید. اضافه کردن این گوشت قلقلی به آش اختیاری است.
- بعد از نیمپز شدن برنج و لپه، سبزی خرد شده، کوفته قلقلی سرخ شده و قیسی زردآلو ریز خرد شده را به مواد اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا همه مواد بپزند.
- آلو خورشتی را بعد از شستن، در ظرفی با آب خیس کنید. هستهاش را درآورده و کمی له کنید و در نهایت به آش اضافه کنید و بگذارید تا خوب جا بیفتد.
- در 5 دقیقه آخر پخت، نعنا داغ را به آش اضافه کنید و بگذارید چند بار جوش بخورد. پس از پخت و جا افتادن آش، آن را در ظرف سرو بکشید و با نعنا و پیاز داغ تزیین کنید. امیدواریم از این آش آلو خوشمزه لذت ببرید.
نکات کلیدی برای پخت آش آلو
- اگر دوست دارید آش آلو…
“““html - شما میتوانید در 10 دقیقه آخر پخت، رشته را اضافه کنید و آن را حدود 10 دقیقه بجوشانید.
- سبزی این آش شامل جعفری، گشنیز، اسفناج، شوید، ریحان و تره به مقدار برابر است. میتوانید سبزی آماده و خردشده برای آش آلو را از سبزیفروشیهای معتبر تهیه کنید یا خودتان بعد از شستن، آنها را خرد کنید.
بیشتر بخوانید :
دستور تهیهی آش گندم سنتی و خانگی
دستور تهیه پخت آش دوغ با ۶ روش سنتی و خوشمزه + عکس
آش گندم | ۲ روش برای تهیه آش گندم یزدی مخصوص افطار
دستور تهیه آش شله قلمکار با ۴ روش به همراه نکات کلیدی + عکس