“`html
دستور تهیه آش گندم یزدی و رازهای خوشمزهتر شدن آش گندم
آش گندم یکی از غذاهای سنتی استان یزد است که به آش امام حسین (ع) هم معروف است. این آش یکی از کاملترین و مغذیترین غذاهاست که از گذشته تا حالا توسط اجداد ما منتقل شده است. با ما همراه باشید.
دستور تهیه آش گندم خوشمزه و مجلسی یزدی
روش اول: دستور تهیه آش گندم ساده
- پیاز داغ 5 قاشق غذاخوری
- سیر داغ 3 قاشق غذاخوری
- نخود آش 250 گرم
- لوبیا چیتی 250 گرم
- گندم پوستکنده 400 گرم
- سبزی آش 1 کیلوگرم
- نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
- کشک به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور تهیه آش گندم ساده
- از شب قبل حبوبات (لوبیا و نخود) را در آب بخیسانید. سپس گندم شسته و حبوبات خیس خورده را در قابلمه بریزید و بگذارید بپزند و نرم شوند.
- پس از نرم شدن حبوبات، سبزی آش را که شسته و خرد کردهاید به همراه پیاز داغ و سیر داغ اضافه کنید (در هنگام سرخ کردن پیاز و سیر، کمی زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید تا با هم تفت بخورند).
- بعد از اضافه کردن تمام مواد، حرارت را ملایم کنید تا آش جا بیفتد و غلظت پیدا کند. سپس آش را در ظرف کشیده و با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید.
نکتهها: اگر تمایل دارید، در انتهای پخت مقداری کشک به آش اضافه کنید. این آش گوشت ندارد اما اگر دوست دارید میتوانید کمی گوشت قرمز را جداگانه بپزید و وقتی سبزیها را اضافه میکنید، به آن اضافه کنید.
برای تهیه نعنا داغ کمی نعنای خشک را در آب خیس کنید، سپس آب آن را بگیرید و در روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تغییر کند و کمی تیرهتر شود.
سبزیهای آش شامل ترکیبی از جعفری، تره، گشنیز و اسفناج است. اگر اسفناج در دسترس نیست، میتوانید از برگ چغندر استفاده کنید.
روش دوم: آش گندم به همراه گوشت
مواد لازم جهت تهیه آش گندم
- عدس: 1 پیمانه
- گندم پوستکنده: 2 پیمانه
- گوشت قرمز: 200 گرم
- روغن: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد متوسط
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
مراحل پخت آش گندم
- گندم، عدس و گوشت را با مقداری آب خوب بپزید.
- سپس پیاز را در روغن سرخ کرده و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- پیاز سرخ شده را به مخلوط گندم، عدس و گوشت در حال پخت اضافه کنید.
- در آخر نمک و فلفل را به غذا اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد به خوبی بپزند.
بیشتر بخوانید:
دستور تهیه پخت آش ترش: ترش و ملس
آش ماسوآ | دستور تهیه آش محلی لرستان (بروجرد)
شله مشهدی | دستور تهیه آش شله مشهدی یک افطار راحت و سبک