بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آموزش تهیه چای در سماور برقی + روش شستن سماور برقی (2 ترفند عالی)

“`html

روش تمیز کردن سماور برقی

سماور برقی یکی از وسایل محبوب برای تهیه چای در سراسر دنیا است. این دستگاه طعم برگ‌های چای را به خوبی نمایان می‌کند و برای مهمانی‌ها بسیار مناسب است. در ادامه، یک راهنمای ساده و ۶ مرحله‌ای برای استفاده از سماور برقی ارائه می‌دهیم.

ابتدا کتری را با آب تصفیه شده پر کنید. آب فیلتر شده به کتری شما کمک می‌کند تا طولانی‌تر کار کند و بدون رسوبات باشد. مرحله بعدی روشن کردن دستگاه است. سماور را روی حداکثر دما (جوش) بگذارید. خیلی زود آب شما گرم می‌شود و به جوش می‌آید. حالا مقداری چای خشک به قوری اضافه کنید.

وقتی آب به جوش آمد، آن را به قوری اضافه کنید تا حدود دو سوم آن پر شود. قوری را روی سماور بگذارید و بگذارید حدود ۴ تا ۶ دقیقه دم بکشد. آب کتری همچنان به جوشیدن ادامه می‌دهد و گرما به دم کردن چای در قوری کمک می‌کند. بعد از ۴ تا ۶ دقیقه، قوری را چک کنید. اگر برگ‌های چای روی سطح آمده و رنگ چای تیره شده، چای شما آماده است!

بهترین روش تهیه چای با سماور برقی در ۶ مرحله آسان

در فنجان خود، ۳۰ درصد چای قوری و باقی را آب اضافه کنید. بسته به اینکه چای شما چقدر غلیظ است، می‌توانید مقدار آب و چای را تغییر دهید.

چند نکته برای استفاده از سماور برقی

حداکثر مقدار آب تصفیه‌شده را در کتری بریزید.
برگ‌های چای را در صافی چای (حدود ۱ قاشق چای‌خوری برای هر فنجان) یا چای کیسه‌ای (حدود ۱ کیسه برای ۱ تا ۲ فنجان) قرار دهید. افراد حرفه‌ای معمولاً ۲.۸۶ گرم چای برای یک فنجان چای استفاده می‌کنند!
درب قوری را بگذارید.
مطمئن شوید که دکمه پاور سماور خاموش است. برای این کار، دستگیره را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا خاموش شود.
سماور را به برق وصل کنید و دستگاه را روشن کنید. اینجا باید چراغ نشانگر روشن شود.
ترموستات به شما امکان می‌دهد تا دمای آب را با چهار گزینه تنظیم کنید: آب جوش، آب جوش با وقفه، آب بسیار داغ و آب گرم.
دستگیره را روی حداکثر بچرخانید تا آب سریع‌تر به جوش بیاید. پس از جوشیدن، برای جلوگیری از جوشیدن مداوم، دستگیره را بچرخانید تا چراغ نشانگر خاموش شود. ترموستات فقط زمانی فعال می‌شود که دمای آب کاهش یابد و دوباره گرم می‌شود.

به این ترتیب ترموستات مصرف انرژی را مدیریت می‌کند. چراغ نشانگر نیز همزمان با ترموستات روشن و خاموش می‌شود.

برای خاموش کردن کامل سماور، دکمه روشن/خاموش را فشار دهید. چراغ نشانگر خاموش می‌شود. اگر فراموش کردید که آب اضافه کنید، یک دکمه ایمنی برای خاموش کردن سماور وجود دارد که با چراغ نشانگر قرمز چشمک‌زن نشان داده می‌شود. لطفاً توجه داشته باشید که حتی اگر چراغ نشانگر قرمز چشمک‌زن باشد، دستگاه هنوز هم بسیار داغ است!

برای روشن کردن مجدد سماور، ابتدا باید آن را کاملاً خاموش کنید. دستگیره را در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید و دکمه روشن/خاموش را فشار دهید. مخزن آب را با احتیاط پر کنید. مراقب باشید چون آب جوش احتمال دارد بیرون بریزد. بگذارید دستگاه برای چند دقیقه خنک شود. حتماً دستگاه را خاموش کنید تا خنک شود.

زمانی که علامت روشن شدن چراغ آبی را دیدید، دستگاه آماده استفاده مجدد است. به دلایل ایمنی، دستگاه را بعد از هر بار استفاده از برق جدا کنید. پس از گذشت زمان دم کردن دلخواه، صافی چای را از قوری خارج کنید. سپس غلظت چای را به مقدار دلخواه در لیوان اضافه کنید و با آب از مخزن آب پر کنید.

به این ترتیب می‌توانید طعم و غلظت چای را تغییر دهید. تا زمانی که دستگاه روشن است، می‌توانید قوری را روی مخزن آب بگذارید تا هر وقت که خواستید چای یا آب را دوباره پر کنید.

هر چند وقت یکبار باید سماور برقی را تمیز کنید؟

وقتی آب را در یک سماور گرم می‌کنید، آب می‌تواند
“`

رسوبات کلسیمی معمولاً از مواد معدنی که در آب وجود دارد، تشکیل می‌شوند. چقدر این رسوبات در یک سماور برقی جمع می‌شوند، بیشتر به سختی آب محل زندگی شما بستگی دارد. این رسوبات می‌توانند به طعم نوشیدنی‌های گرم شما تأثیر بگذارند.

برای اینکه طعم چای صبح‌تان عالی باشد، بهتر است تمیز کردن سماور برقی خود را روزانه انجام دهید و همچنین اگر هر روز از آن استفاده می‌کنید، هر ماه یکبار آن را رسوب‌زدایی کنید. رسوب‌زدایی یعنی از بین بردن رسوباتی که از کلسیم، منیزیم و دیگر مواد معدنی در آب به وجود می‌آید. اگر آب منطقه شما سخت است، باید سماور برقی خود را بیشتر از این برسید؛ چرا که آب سخت دارای مواد معدنی بیشتری نسبت به آب نرم است.

چرا باید سماور برقی را با سرکه د‌هید؟

سرکه به خاطر خاصیت اسیدی ملایمش، گزینه خوبی برای از بین بردن مواد معدنی از سماور برقی شماست. این روش بهتر از استفاده از مواد رسوب‌زدای پیچیده است و یک راه‌حل خانگی و در دسترس برای تمیز کردن و رسوب‌زدایی محسوب می‌شود.

تمیز کردن سماور برقی کار ساده‌ایی است و برای انجام آن نیاز به چند وسیله خانگی دارید:

  • تمیز کردن روزانه: برای خوشحال نگه داشتن قسمت بیرونی سماور، با یک پارچه مرطوب، هر گونه لکه یا اثر آب را پاک کنید. سپس با یک پارچه نرم آن را خشک و براق کنید.
  • تمیز کردن داخلی و رسوب‌زدایی: برای تمیز کردن یا رسوب‌زدایی داخل کتری، فقط به یک لیوان سرکه سفید نیاز دارید.

برای اینکه سماور برقی شما به بهترین شکل کار کند، مهم است که بدانید چگونه می‌توانید با استفاده از سرکه آن را رسوب‌زدایی کنید.

مرحله ۱: سماور برقی خود را با یک قسمت سرکه سفید و سه قسمت آب پر کنید.

مرحله ۲: مخلوط سرکه و آب را به جوش بیاورید و بگذارید یک شب بماند قبل از اینکه محلول را خالی کنید.

مرحله ۳: سپس سماور را با آب پر کنید و بگذارید بجوشد. بعد از آن آبکشی کنید و این کار را دو بار تکرار کنید تا هرگونه بو یا طعم ماندگار سرکه از بین برود. حالا سماور برقی شما دوباره آماده استفاده است.

روش‌های دیگر برای تمیز کردن داخل سماور برقی

شما می‌توانید داخل سماور برقی خود را با آب لیمو، اسید سیتریک، جوش شیرین یا نوشابه تمیز کنید.

۱. استفاده از آب لیمو یا اسید سیتریک

آب لیمو و اسید سیتریک برای پاک کردن بسیار مناسب هستند. این اسید به عنوان یک ضدعفونی‌کننده و سفیدکننده طبیعی عمل می‌کند و بوی لیمو نیز انرژی‌بخش است.

مرحله ۱: یک قاشق غذاخوری پودر اسید سیتریک یا آب لیمو را در سماور بریزید.
مرحله ۲: مقداری آب اضافه کنید تا پایه کتری را بپوشاند و سماور را روشن کنید تا گرم شود.
مرحله ۳: وقتی مخلوط به جوش آمد، آب باقی‌مانده را دور بریزید و قبل از خشک شدن، کاملاً با آب بشویید.

۲. استفاده از جوش شیرین

جوش شیرین بهترین گزینه برای تمیز کردن مؤثر و ساده سماور برقی است.

مرحله ۱: یک تا دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را داخل سماور بریزید. سپس با آب پر کنید و به جوش بیاورید.
مرحله ۲: سماور را خاموش کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند.
مرحله ۳: داخل سماور را به آرامی با یک برس غیرساینده تمیز کنید. سپس صبر کنید تا کتری خنک شود، بعد با آب تمیز بشویید و با یک حوله خشک کنید.

۳. تمیز کردن سطح سماور فولادی ضد زنگ

برای تمیز نگه داشتن قسمت بیرونی سماور، آن را با یک پارچه مرطوب پاک کنید تا آب و اثرات آن از بین برود، بعد آن را خشک کنید و با پارچه نرم براق کنید.

۴. استفاده از مایع ظرفشویی برای تمیز کردن بیرون سماور برقی

برای تمیز کردن قسمت بیرونی سماور برقی از مایع ظرفشویی مورد علاقه‌تان استفاده کنید. بیرون سماور را با مایع ظرفشویی شستشو کرده و سپس با دستمال مرطوب پاک کنید و مراقب باشید که مایع به داخل سماور نرود. بعد از اتمام کار، سماور را با یک حوله تمیز خشک کنید.

حتماً

روش های طلایی جهت از بین بردن بوی بد کتری، سماور و کتری برقی

برای از بین بردن بوی کتری‌ و سماور های نو یا کتری‌هایی که مدت طولانی رسوب گرفته اند، راه‌های مختلفی وجود دارد. با این مطلب همراه باشید تا این روش‌ها را بشناسید…

۵. استفاده از روغن زیتون برای صیقل دادن بیرون سماور برقی

روغن زیتون یک ماده عالی و طبیعی برای تمیز کردن و درخشان کردن بیرون سماورهای برقی است. شما می‌توانید حدود یک قاشق چای‌خوری یا بیشتر روغن زیتون را روی یک پارچه نرم و میکروفیبر بمالید. سپس به آرامی پارچه را روی قسمت بیرونی سماور بکشید تا برق بیفتد.

توجه داشته باشید که از اسفنج یا پارچه‌های زبر استفاده نکنید چون ممکن است سطح سماور را خراش دهد.

جمع‌بندی

سماور برقی یکی از وسایل برقی محبوب در خانه‌ها است و باید به برخی نکات مهم برای نگهداری آن توجه کنیم.

یکی از این نکات، تمیز کردن منظم سماور برقی است که به بهتر کار کردن و عمر طولانی‌تر آن کمک می‌کند. تعداد دفعات تمیز کردن و رسوب‌زدایی دستگاه بستگی به سختی یا نرمی آب منطقه شما دارد. بهترین راه برای فهمیدن میزان رسوبات، یک بررسی ساده بصری است. به طور کلی، اگر آب محل زندگی شما سخت باشد، بهتر است هر ۱ یا ۲ ماه یکبار داخل سماور برقی را رسوب‌زدایی کنید. اگر آب نرم‌تر باشد، یک بار در ماه کافی خواهد بود.

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل