بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آموزش های لازم جهت تمیز کردن سینی فر + روش های نگهداری سینی فر (2 ترفند عالی)

تمیز کردن سینی فر ، بدون مواد شیمیایی !

احتمالاً شما که این مطلب را می‌خوانید، یک سینی فر پر از چربی و سوختگی در آشپزخانه دارید و برای تمیز کردن آن دنبال راه حل می‌گردید.

طبقات فر شما کثیف است؟ اما آیا می‌دانستید که می‌توانید بدون استفاده از مواد شیمیایی، با وسایل ساده آن‌ها را تمیز کنید؟ بله. کافیست با این مقاله از رضیم همراه باشید و مراحل ساده تمیز کردن سینی فر را دنبال کنید.

آموزش کامل تمیز کردن سینی فر در خانه

1. تمیز کردن سینی فر با جوش شیرین و سرکه

وسایل لازم :

  1. جوش شیرین
  2. سرکه سفید
  3. اسکاچ
  4. آب پاش

مرحله 1: طبقه فر را در وان قرار دهید.

در مرحله اول تمیز کردن سینی فر، آن را داخل یک وان یا تشت بزرگ بگذارید. آماده می‌شوید که آن را تمیز کنید.

مرحله 2: به طبقه فر سرکه اسپری کنید.

آب پاش را با سرکه پر کنید و سپس آن را به لایه‌ی فر اسپری کنید تا همه جا را بپوشاند.

مرحله 3: جوش شیرین بریزید.

سپس، مقدار زیادی جوش شیرین روی طبقه فر بریزید تا آن را کامل بپوشاند. جوشیدن مواد نشان می‌دهد که فرایند تمیزکاری آغاز شده است!

مرحله 4: طبقه فر را بخیسانید و منتظر بمانید.

در این مرحله، وان یا تشت را با آب داغ پر کنید و مطمئن شوید که طبقه کاملاً در آب غرق شده است. اجازه دهید حدود 10 دقیقه یا بیشتر در آب بماند. در این مدت می‌بینید که غذاهای چسبیده شروع به جدا شدن می‌کنند.

مرحله 5: طبقه فر را تمیز کنید.

طبقه را از آب بیرون بیاورید و با یک اسکاچ یا ابر نرم آن را تمیز کنید. اگر نیاز به مواد بیشتری داشتید، می‌توانید دوباره روی آن سرکه و جوش شیرین بپاشید. برای تمیز کردن سینی فر، اگر لازم بود مراحل 3 و 4 را تکرار کنید تا کاملاً تمیز شود.


2. تمیز کردن سینی فر با مایع ظرفشویی

وسایل لازم :

  1. مایع ظرفشویی
  2. آب گرم
  3. ورقه خشک کاغذی یا حوله‌ای
  4. اسفنج

مراحل تمیز کردن سینی فر :

مرحله 1 : جدا کردن مواد غذایی سوخته

ابتدا سعی کنید با کمک یک اسفنج، تکه‌های بزرگ مواد غذایی سوخته را جدا کنید.

مرحله 2 : ریختن مایع ظرفشویی داخل تابه

این مرحله شامل ریختن مایع ظرفشویی روی تمامی قسمت‌های سینی یا تابه می‌باشد.

مرحله 3 : قرار دادن ورقه‌های خشک درون تابه

ورقه‌های خشک کاغذی را روی مایع ظرفشویی و کف تابه قرار دهید. تعداد ورقه‌ها به اندازه تابه شما بستگی دارد.

مرحله 4 : ریختن آب گرم روی ورقه‌ها

سپس مقداری آب گرم روی ورقه‌ها بریزید تا تمام قسمت‌های سوخته تابه را بپوشاند. 2 تا 3 دقیقه صبر کنید.

مرحله 5 : برداشتن ورقه‌ها بعد از گذشت 3 دقیقه

پس از 3 دقیقه ورقه‌ها را از داخل تابه برداشته و دور بریزید.

مرحله 6 : خالی کردن مایع داخل سینک

مایع داخل تابه را به آرامی داخل سینک خالی کنید.

مرحله 7 : شستن و آبکشی کردن تابه

با استفاده از اسفنج، تابه را بشویید و سپس آن را آبکشی کنید. با این روش، تابه یا سینی فر شما تمیز و درخشان خواهد شد.

“`html


3. تمیز کردن سینی فر با ورق آلومینیوم

  1. سینی فر را مدت چند ساعت در آب گرم بخیسانید تا لکه‌ها نرم شوند.
  2. ورق آلومینیوم را تا کنید تا به شکل توپ شود.
  3. سینی را از آب بیرون آورده و با توپ ورق آلومینیومی بر روی آن بکشید تا لکه‌ها پاک شوند.
  4. سطح سینی را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید.

نکات مفید برای نگهداری فر

مراقبت و نگهداری فر اجاق گاز از استفاده آن خیلی مهم‌تر است. اگر از فر اجاق گاز خود به خوبی مراقبت نکنید، ممکن است به زودی مجبور شوید هزینه‌های زیادی برای تعمیر یا تعویض قطعات آن بپردازید.

فر و اجاق گاز به یکدیگر شباهت زیادی در نگهداری دارند. بنابراین سعی کنید تمام نکات مربوط به نگهداری اجاق گاز را برای فر هم رعایت کنید. اگر فر شما جدا از اجاق گاز باشد، نگهداری از آن آسان‌تر است.

از آن جا که فرها به شدت گرم می‌شوند، ممکن است تکه‌های غذایی که در داخل آن‌ها باقی می‌مانند، به حالت سوختگی در آمده و به بدنه و دیواره آن بچسبند؛ به همین دلیل نظافت این وسیله بسیار مهم است. در ادامه چند نکته ساده برای نگهداری فر ارائه می‌شود.

نگهداری فر با نظافت کامل

یکی از نکات مفید برای نگهداری فر این است که به دقت آن را تمیز کنید و همیشه تمیز نگه‌دارید. برای نظافت داخل فر به یک دستکش، مقداری جوش شیرین و کمی آب و سرکه سفید نیاز دارید. بهتر است فر را زمانی تمیز کنید که مدت طولانی از استفاده‌اش گذشته و کاملاً خنک شده باشد.

انتخاب اجاق فر مناسب و نگهداری از آن

انتخاب اجاق فر باید با توجه به فضای آشپزخانه انجام شود. برخی از اجاق‌ گازها فر دارند که این به صرفه‌تر خواهد بود. در ادامه به شما می‌گوییم چگونه اجاق فر مناسب انتخاب کنید.

تمامی قفسه‌ها و سینی‌های داخل فر را بیرون آورید و مخلوط سرکه و جوش شیرین را با اسپری به همه قسمت‌های فر بزنید. در نقاطی که فکر می‌کنید بیشتر چرب می‌شوند، کمی بیشتر از آن محلول بریزید. بعد از چند دقیقه با کمی آب و یک دستمال مرطوب، کل قسمت‌هایی که اسپری کرده‌اید را تمیز کنید.

این کار هیچ لکه چربی به جا نمی‌گذارد و بدنه داخلی فر کاملاً تمیز می‌شود. همچنین می‌توانید از نوشابه‌های گازدار هم برای این کار استفاده کنید. یکی دیگر از روش‌های نگهداری و تمیز کردن فر این است که یک ظرف حاوی سرکه سفید داخل فر قرار دهید و فر را با دمای بالا برای نیم ساعت روشن کنید.

بخار سرکه به همه قسمت‌های داخلی فر نفوذ کرده و آن را تمیز می‌کند. پس از خاموش کردن و خنک شدن فر، می‌توانید با یک دستمال مرطوب آثار چربی را پاک کنید.

نگهداری از سینی فر

اگر سینی فر دچار خراش شد، تمام مواد غذایی به آن می‌چسبند و کیفیت غذا کاهش می‌یابد. بنابراین مهم است که از این سینی‌ها به خوبی مراقبت کنید تا لعاب آنها خراب نشود.

یک راهکار عالی برای نگهداری از سینی فر این است که قبل از استفاده از کاغذ روغنی در کف سینی استفاده کنید یا هنگام پخت غذاهایی که احتمال نشت روغن در آنها وجود دارد، یک ورق فویل آلومینیومی در سینی قرار دهید. به این ترتیب سینی دیگر نیازی به شستشو ندارد.

راهنمای رفع مشکلات فر اجاق

“`

گاز

فر ممکن است هنگام استفاده با مشکلاتی مواجه شود، اما ما می‌توانیم به راحتی این مشکلات را حل کنیم. اگر گرمای فر به خوبی حفظ نشود، نه تنها پخت و پز به درستی انجام نمی‌شود، بلکه انرژی زیادی نیز هدر می‌رود. در ادامه به بررسی راه‌حل‌هایی برای مشکلات فر اجاق گاز می‌پردازیم.

نکات ایمنی برای نگهداری فر

هرگز در حین استفاده از فر درب آن را باز نگذارید. این کار باعث هدر رفت انرژی می‌شود. همچنین فرهای گازی نسبت به فرهای برقی مصرف انرژی کمتری دارند و به همین دلیل برای منزل بسیار به صرفه‌تر هستند.

لوله‌ها و المنت‌های حرارتی فرها بسیار حساس هستند. وقتی داخل فر را تمیز می‌کنید، هرگز از وسایل تیز مثل چاقو یا سیم ظرفشویی برای پاک کردن لکه‌ها استفاده نکنید تا این لوله‌ها آسیب نبینند.

اگر از فر توکار استفاده می‌کنید، حداقل ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر فاصله فر را از دیوار پشت آن بگذارید و فضایی برای خروج گرما اضافه در نظر بگیرید. بیشتر فرها معمولاً دارای سیخ‌های جوجه‌گردان هستند. دقت کنید زمانی که از این سیخ‌ها استفاده نمی‌کنید، آنها را در فر قرار ندهید و فر را روشن نکنید.

شیلنگ‌های استیل از شیلنگ‌های پلاستیکی ایمنی بیشتری دارند. تا حد ممکن سعی کنید از شیلنگ‌های استیل برای فر و اجاق گاز خود استفاده کنید.


بیشتر بخوانید :

۱۱ روش آسان و کم‌هزینه برای شستشوی میله‌های اجاق گاز

راهنمای کامل برای خرید اجاق گاز مبله یا اجاق گاز فردار

۱۰ مدل از بهترین اجاق گازهای موجود در بازار

سایت آموزش آشپزی رضیم

خروج از نسخه موبایل