بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آمیلوز چیست و چه فوایدی برای بدن دارد؟ (2 نکته مهم)

“`html

آمیلوز چیست؟

آمیلوپکتین حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از ترکیب نشاسته را تشکیل می‌دهد، در حالی که آمیلوز حدود ۲۰ درصد باقی‌مانده را شامل می‌شود. آمیلوز نوعی نشاسته مقاوم است که هضم نمی‌شود، اما برخی باکتری‌های مفید می‌توانند آن را تخمیر کنند.

چون آمیلوز به راحتی هضم نمی‌شود، بدن برای تجزیه آن به زنجیره‌های پیچیده نشاسته نیاز دارد. همچنین ساختار آمیلوز باعث می‌شود که ژلاتینی شدن آن دشوار باشد. همه زنجیرهای آمیلوز یکسان نیستند. این زنجیرها به چهار نوع اصلی تقسیم می‌شوند.

انواع آمیلوز

RS1: نشاسته‌ای که به لحاظ فیزیکی برای هضم در دسترس نیست و روده نمی‌تواند آن را تجزیه کند، زیرا آنزیم لازم را ندارد. این نوع معمولاً در دانه‌ها، حبوبات و غلات وجود دارد.

RS2: به نشاسته‌ای در مواد خام اشاره دارد که هنوز قابل هضم نشده است. این نوع آمیلوز در سیب‌زمینی‌های نارس، موز و موز سبز پیدا می‌شود. وقتی این مواد پخته شوند، شکل نشاسته تغییر کرده و قابل هضم می‌شود.

RS3: نشاسته‌های پخته شده و سپس سرد شده که به شکل RS1 یا RS2 هستند. شما می‌توانید این غذاها را در دماهای زیر ۱۳۰ درجه پخته و سپس سرد کنید تا قابل هضم شوند.

RS4: نوعی مصنوعی از نشاسته مقاوم مانند نشاسته ذرت است و مصرف آن پیشنهاد نمی‌شود، زیرا به همان شیوه‌ای که آمیلوز مواد غذایی طبیعی جذب می‌شود، جذب نمی‌شود.

این ماده به شیوه‌های زیر برای سلامت روده مفید است:

  • محافظت در برابر باکتری‌های مضر که می‌توانند عفونت‌هایی مانند C. diff ایجاد کنند
  • تولید بیوتین، فولات و ویتامین K
  • تجزیه سموم و مواد سرطان‌زا
  • حفظ متابولیسم سالم و تقویت سیستم ایمنی
  • کاهش مقاومت به انسولین و خطر چاقی
  • تشویق به تولید بوتیرات که خطر ابتلا به سرطان‌های گوارشی و بیماری التهابی روده را کم می‌کند

خواص و کاربردهای آمیلوز در بدن

آمیلوز مانند یک پروبیوتیک عمل می‌کند

یکی از بزرگترین مزایای آمیلوز این است که به عنوان یک پروبیوتیک عمل می‌کند. این ترکیبات وقتی به کولون می‌رسند، قابل هضم نیستند و در آنجا با میکروفلور روده تخمیر می‌شوند. در حالی که اکثریت پروبیوتیک‌ها فیبری هستند، آمیلوز یکی از انواع پروبیوتیک‌های غیر فیبری محسوب می‌شود.

پروبیوتیک‌ها به میکروارگانیسم‌های روده کمک می‌کنند و بر روی سیستم داخلی بدن تأثیر می‌گذارند. این ویژگی کمک می‌کند تا سلامت بدن افزایش یابد.

آمیلوز سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

استفاده از مواد غذایی که باکتری‌های خوب را تقویت می‌کنند، باعث بهبود پاسخ ایمنی بدن می‌شود. به طور کلی، غذاهای پروبیوتیک باعث کاهش غلظت آنزیم‌های سرطان‌زا و متابولیت‌های مضر در روده می‌گردند.

مطالعاتی که در سال ۲۰۱۶ انجام شد نشان داد که مکمل نشاسته مقاوم ممکن است به بهبود میکروب‌های روده‌ای و سیستم ایمنی بدن، به‌ویژه در مغز استخوان کمک کند.

آمیلوز می‌تواند در کاهش وزن و جلوگیری از چاقی مؤثر باشد

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای غنی از آمیلوز ممکن است در مبارزه با چاقی موثر باشند. مطالعات بر روی حیوانات نشان می‌دهد که وقتی این ماده مصرف می‌شود، عملکرد روده بهبود یافته و بافت چربی به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و افزایش وزن نیز از بین می‌رود.

تحقیقات وزارت بهداشت عمومی ایتالیا نشان می‌دهد که در یک آزمایش کوچک، افرادی که مقدار زیادی از “کربوهیدرات‌های قابل اشتعال” (غذاهای غنی از آمیلوز) مصرف کردند، تحمل گلوکز بدنشان بهبود یافته است.

آمیلوز می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد

تحقیقات درباره تأثیر نشاسته مقاوم بر روی قلب هنوز در مراحل ابتدایی است. اما بررسی‌های آزمایشگاهی و برخی مطالعات انسانی نشان می‌دهند که آمیلوز می‌تواند سطح کلسترول و تری گلیسیرید بالا را کاهش دهد.

نیاز به تحقیقات بیشتری است تا واضح‌تر بگوییم که آیا این ماده واقعاً موجب کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود یا نه.

“““html

کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را ممکن می‌سازد. اما نتایج تا کنون امیدوارکننده بوده است.

آمیلوز ممکن است علائم دیابت را کاهش دهد

بدن هر فرد کمی متفاوت عمل می‌کند. اما برخی تحقیقات نشان می‌دهد که غذاهای با آمیلوز بالا می‌توانند به بیماران کمک کنند تا به طور طبیعی اثرات دیابت را معکوس کنند. این غذاها عموماً شاخص گلیسمی پایینی دارند. یعنی آن‌ها سطح انسولین را بالا نمی‌برند.

عامل اصلی در دیابت مزمن، مقاومت به انسولین یا توانایی بدن برای پردازش گلوکز است. نشاسته مقاوم می‌تواند تحمل گلوکز را بهبود بخشد، حس سیری ایجاد کند، به کاهش وزن کمک کند و در مواردی التهاب‌های مرتبط با دیابت را کم کند.

درک فعلی ما از چگونگی عملکرد آمیلوز نشان می‌دهد که بهترین نتایج در کاهش علائم دیابت، زمانی حاصل می‌شود که فیبرهای نامحلول مانند آمیلوز و فیبرهای محلول به مدت طولانی مصرف شوند.

مطالعه‌ای روی ۴۹ نفر، رژیم غذایی کتوژنیک با کربوهیدرات کم و یک رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین (که مقادیر زیادی نشاسته مقاوم دارد) را مقایسه کرد. نتیجه این بود که هر دو گروه در کنترل گلیسمی موفق بودند، اما افرادی که رژیم کتوژنیک داشتند نتایج بهتری دیدند.

در این مطالعه، مشخص شد که بیش از ۹۵ درصد از افرادی که رژیم کتوژنیک داشتند، موفق شدند داروهای دیابت را یا به طور کامل قطع کنند یا کمتر مصرف کنند. این عدد در گروهی که رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین داشتند، ۶۲ درصد بود.

آمیلوز به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد

یکی از مزایای مصرف پروبیوتیک و نشاسته مقاوم، کاهش احتمال سرطان کولون است. در یک پژوهش در Advances in Nutrition، تعدادی از دانشمندان به بررسی اثر آمیلوز در کاهش احتمال ابتلا به سرطان و کنترل بیماری‌های مزمن همچون چاقی، دیابت و سرطان کولون پرداختند. آن‌ها متوجه شدند که مطالعات حیوانی نتایج قابل توجهی دارند.

تحقیقات دیگری درباره نشاسته مقاوم و ارتباط آن با کاهش وزن و احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز انجام شده است. نتایج نشان داد که این ماده می‌تواند به افراد چاق در کاهش وزن کمک کند.

تحقیقی با بررسی انواع مختلفی از افراد از ۱۲ فرهنگ متفاوت توسط مرکز تغذیه بالینی دان در انگلستان انجام شد. در این تحقیق، ارتباط میان مصرف نشاسته مقاوم همراه با پلی‌ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای مانند سلولز و پکتین و کاهش خطر ابتلا به سرطان تأیید شد.

آمیلوز می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد

حداقل یک مقاله در Current Issues in Intestinal Microbiology نشان می‌دهد که غذاهای غنی از آمیلوز می‌توانند در جلوگیری از پوسیدگی دندان مؤثر باشند.

آمیلوز می‌تواند علائم عصبی را بهبود بخشد

آیا چیزی درباره محور روده-مغز شنیده‌اید؟ این اصطلاح به ارتباط میان روده و سیستم عصبی مرکزی اشاره دارد. باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش می‌توانند مسیرهایی را که در سیستم سیگنالینگ مغز و عصبی دخالت دارند، فعال کنند. شناخت این ارتباط در سال‌های اخیر به دانشمندان کمک زیادی کرده است تا رویکردهای جدیدی برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روانی پیدا کنند.

برای مثال، به نظر می‌رسد میکروب‌های سالم در روده به مسائل عصبی متعددی مانند افسردگی، زوال عقل، اضطراب، اسکیزوفرنی، بیماری پارکینسون و بیماری دو قطبی مرتبط باشند.

شاید مهم‌ترین نکته درباره نشاسته مقاوم، بهبود سلامت روده و پیشگیری یا کاهش علائم اوتیسم باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که باکتری‌های گوارشی می‌توانند خطر ابتلا به اوتیسم را کاهش دهند. همچنین محققان می‌گویند که با تنظیم میکروبیولوژی روده، می‌توان مشکلات عاطفی مرتبط با اوتیسم را کاهش داد.

آمیلوز سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد

هنوز به روشنی مشخص نیست که غذاهای با آمیلوز بالا چگونه بر سیستم گوارش تأثیر می‌گذارند. اما محققان بر این باورند که این ماده می‌تواند به درمان نشت روده کمک کند. نشت روده می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی مانند بیماری تیروئید، سردرد، نفخ، حساسیت غذایی و غیره شود.

یکی از روش‌هایی که برای این کار اعمال می‌شود افزایش غلظت بوتیرات در بدن است. بوتیرات یک اسید چرب است که نقش زیادی در سلامت روده دارد. با افزایش بوتیرات در روده، نشاسته مقاوم می‌تواند به کاهش التهاب و جلوگیری از ایجاد موانع در روده که موجب علائم زخم و نشت شود، کمک کند.

“`

می کنند، کمک می کند.


خطرات احتمالی و اثرات جانبی ناشی از آمیلوز

آمیلوز ممکن است مشکلات گوارشی را تشدید کند

نشاسته مقاوم می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی برای برخی افراد شود. به ویژه، این مشکل برای کسانی که به SIBO یا رشد بیش از حد باکتری‌ها در روده دچار هستند، محسوس‌تر است. بیماری‌های گوارشی مانند IBS، GERD و بیماری سلیاک ارتباط نزدیکی با SIBO دارند.

آمیلوز می‌تواند عوارض جانبی برخی از داروها و مکمل‌ها را افزایش دهد

بعضی از داروها مانند داروهای دیابت و مکمل‌های کاهش وزن که به عنوان مسدودکننده‌های نشاسته شناخته می‌شوند، ممکن است با مصرف نشاسته مقاوم دچار مشکل شوند. این به این دلیل است که نشاسته مقاوم آنزیم‌هایی را که برای هضم غذا لازم‌اند، مختل می‌کند.

مصرف مقدار زیادی آمیلوز همراه با این داروها ممکن است عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد:

درد شکم

آمیلوز: مصرف آن برای بیماران مبتلا به فیبروز کیستیک توصیه نمی‌شود

افرادی که به فیبروز کیستیک (CF) مبتلا هستند، به طور مداوم با کمبود آنزیم‌های گوارشی روبه‌رو هستند، به ویژه آنزیم‌هایی که کمک به جذب نشاسته می‌کنند. همچنین، این بیماران سه برابر بیشتر از افراد سالم در معرض SIBO هستند.

آمیلوز برای افراد مبتلا به قارچ پیشنهاد نمی‌شود

افرادی که در معرض قارچ قرار دارند، معمولاً سطح بالایی از MMP9 (یک آنزیم وابسته به روی) دارند. برخی کارشناسان معتقدند که رژیم غذایی فاقد آمیلوز یکی از روش‌های مؤثر برای کاهش مقدار MMP9 است. بنابراین اگر در معرض قارچ یا سموم هستید، با پزشک خود درباره نوع تغذیه‌ای که به بهبود یا تشدید بیماری شما کمک می‌کند، مشورت کنید.

آمیلوز می‌تواند برخی بیماری‌های التهابی را بدتر کند

درست است که غذاهای غنی از آمیلوز ممکن است در بعضی موارد به کاهش التهاب کمک کنند، اما یک استثنا در این مورد وجود دارد.

بیماری‌های التهابی در گروه “spondyloarthropathies” ممکن است ناشی از یک پاتوژن خاص به نام Klebsiella pneumoniae باشند که به نشاسته حساس است. دو نمونه از این بیماری‌ها، بیماری کرون و اسپوندیلیت آنکیلوز (یک نوع آرتریت که بر مفاصل ستون فقرات تأثیر می‌گذارد) هستند.

آمیلوز ممکن است به عدم تحمل گلوتن کمک کند

عدم تحمل غذاهای حاوی گلوتن بدون ابتلا به بیماری سلیاک در بسیاری از افراد سالم نیز دیده می‌شود. این مشکل ممکن است به دلیل التهاب ناشی از گلوتن باشد. اما عوامل دیگری هم وجود دارند که ممکن است روی تحمل غذاهای حاوی گلوتن تأثیر بگذارند. برخی کارشناسان معتقدند که عدم تحمل گلوتن ممکن است با پیروی از رژیم‌های غذایی پر از نشاسته بدتر شود.


مواد غذایی غنی از آمیلوز

برخی از غذاهایی که دارای آمیلوز هستند عبارتند از:

مواد غذایی دارای آمیلوز کم

از آنجایی که غذاهای حاوی آمیلوز معمولاً شاخص گلیسمی پایینی دارند، یکی از روش‌های ابتدایی برای شناسایی غذاهای کم‌آمیلوز، انتخاب موادی است که شاخص گلیسمی کم دارند. اگر می‌خواهید از غذاهای دارای آمیلوز کم استفاده کنید، بهترین گزینه‌ها شامل موارد زیر است:

همچنین بخوانید:

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل