بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آیا آب باران شور است ؟

آیا آب باران شور است؟

برخلاف آب دریا که شور است و شاید فکر کنید آب باران هم شور باشد، اما اینطور نیست و آب باران شور نیست. دلایل علمی وجود دارد که این موضوع را توضیح می‌دهد.

چرا آب باران شور نیست؟

منبع باران آبی است که از سطح زمین تبخیر می‌شود و سپس به صورت ابرها جمع می‌شود. هرچند بیشتر این آب از تبخیر آب شور دریاها است، اما نمک موجود در آب دریا با آن تبخیر نمی‌شود.

شوری آب دریا عمدتاً به دلیل وجود کلرید سدیم (نمک خوراکی) است که به صورت بلوری وجود دارد و مولکول‌های آن به وسیله پیوندهای قوی یونی کنار هم نگه‌داشته می‌شوند.

این پیوندها باعث می‌شوند تا نمک دارای نقطه ذوب بالایی (۸۰۱ درجه سانتی‌گراد) باشد و برای تبخیر مولکول‌های نمک نیاز به انرژی بیشتری در مقایسه با تبخیر آب دارد.

بنابراین، نمک در دریا باقی می‌ماند و ابرها از آب خالص بدون طعم به وجود می‌آیند و به همین خاطر آب باران شور نیست.

چرا آب باران همیشه خالص نیست؟

آب باران، به طور معمول، شور نیست. وقتی باران می‌بارد، قطرات آب از جایی در جو که آب شیرین دارد تشکیل می‌شوند و به زمین می‌ریزند. این آب باران معمولاً پاک و شیرین است. اما باید توجه داشت که آب باران ممکن است در هنگام سقوط با آلودگی‌های مختلفی در جو و محیط زیست تماس پیدا کند و به همین دلیل ممکن است آلوده شود. بنابراین، در برخی مناطق یا شرایط خاص، آب باران ممکن است آلوده و غیرقابل استفاده باشد.

چرا آب باران صد درصد خالص نیست؟

آب باران هنگام سقوط از آسمان، ممکن است با آلودگی‌ها و مواد مختلف در محیط تماس پیدا کرده و به این ترتیب آلوده شود. این آلودگی‌ها می‌توانند شامل ذرات گرد و غبار، آلودگی‌های هوا، صنایع و حتی باکتری‌ها باشند.

علاوه بر آلودگی‌های محیطی، آب باران ممکن است در مسیر خود با آلودگی‌هایی که در سطح جمع‌آوری شده‌اند، مواجه شود. برخی از این آلودگی‌ها شامل: آلاینده‌های شیمیایی ناشی از صنایع، آلاینده‌های ناشی از تردد وسایل نقلیه، و مواد شیمیایی مانند سموم کشاورزی هستند.

در نتیجه، عدم خالص بودن آب باران به خاطر آلودگی‌های ممکن در مسیر بارش آن است. اما در کل، آب باران به طور طبیعی شیرین است و می‌توان به آن به عنوان یک منبع آب طبیعی اطمینان کرد.

دلیل شوری آب دریا و شیرینی آب باران چیست؟

شوری آب دریا و شیرینی آب باران به عوامل زیر مربوط می‌شود:

  • 1. شوری آب دریا: آب دریاها و اقیانوس‌ها به دلیل تجمع املاح و مواد معدنی شور است.

وقتی آب از رودخانه‌ها به سمت دریا می‌رود، املاح و مواد معدنی را با خود می‌برد و این مواد در دریا جمع می‌شوند. از جمله این املاح، سدیم، کلرید، سولفات و کلسیم هستند. معمولاً میزان شوری آب دریا حدود 3.5 درصد است، به این معنی که در هر لیتر آب دریا حدود 35 گرم املاح وجود دارد.

  • 2. شیرینی آب باران: آب باران به طور طبیعی شیرین است و دلیل این شیرینی این است که هنگام تشکیل قطرات باران، بخشی از بخار آب در جو به قطرات تبدیل می‌شود و به همراه آلاینده‌ها به زمین می‌ریزد.

در این پروسه، املاح و مواد شور موجود در آب دریا تبخیر نمی‌شوند و به همین دلیل آب باران شیرین باقی می‌ماند. با این حال، در هنگام سقوط و جمع‌آوری، ممکن است با آلودگی‌های مختلف مواجه شود. اما به طور کلی، آب باران به خودی خود شور نیست و شیرین است.

به طور خلاصه، شوری آب دریا به دلیل جمع شدن املاح و مواد معدنی و شیرینی آب باران به خاطر عدم وجود این مواد شور در فرآیند تشکیل قطرات است.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل