بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آیا تن ماهی قند دارد ؟ افراد دیابتی می توانند مصرف کنند ؟ (2 نکته مهم)

آیا کنسرو ماهی قند دارد ؟

خیلی از افراد به خاطر نگرانی از وجود جیوه در تن ماهی، از خوردن این خوراکی مطمئن نیستند. اما بهتر است این نگرانی مانع از مصرف آن نشود.
چون ماهی دارای مواد مغذی زیادی است و باید در برنامه غذایی شما جا داشته باشد. اگر از تن ماهی به اندازه و به طور مناسب استفاده شود، وجود جیوه آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما بعضی از بیماران نگرانی دیگری دارند؛ یعنی بیماران دیابتی. این افراد باید در مورد خوردن ماهی یا هر غذایی دیگر احتیاط کنند. وقتی بخواهند کنسرو ماهی بخورند، سوالی که مدام در ذهن‌شان است این است که آیا تن ماهی قند دارد؟ آیا با خوردن آن مشکلی پیش نمی‌آید؟

این نگرانی‌های فکری درباره همه غذاها برای بیماران دیابتی وجود دارد. ما اینجا می‌خواهیم به این سوال شما پاسخ دهیم و تا حدودی از نگرانی‌های شما بکاهیم. بنابراین اگر شما دیابتی هستید یا در اطرافتان فردی بیمار دیابتی وجود دارد، این مطلب را از دست ندهید.

میزان قند موجود در تن ماهی چقدر است؟

وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) تحقیقی روی یک قوطی ۱۵۶ گرمی تن ماهی انجام داده است. این بررسی‌ها برای فهمیدن ارزش غذایی این نوع ماهی انجام شده و نتایج جالبی به دست آمده است. بر اساس اعلام این موسسه، یک قوطی ۱۵۶ گرمی تن ماهی (بدون نمک) هیچ قند ندارد. بله، درست متوجه شدید، تن ماهی هیچ قندی ندارد.

این تحقیقات نشان می‌دهد که بیماران دیابتی نباید از بابت خوردن تن ماهی نگران باشند، زیرا مقدار قند آن هیچ است. بنابراین این غذا از نظر قند ایمن و مناسب است و نمی‌تواند مشکلی ایجاد کند. اما این به معنای این نیست که مجازید در خوردن آن افراط کنید. قطعاً این‌طور نیست، زیرا زیاده‌روی در هر چیزی نتیجه خوبی ندارد.

نکته جالب توجه این است که چربی ماهی تن نیز تنها ۱.۴ گرم از محتوای غذایی آن را به خود اختصاص داده است. بنابراین کنسرو ماهی تن از لحاظ چربی نیز مشکل‌ساز نیست. شما می‌دانید که افراد دیابتی باید در مصرف چربی نیز احتیاط کنند. البته این درصد چربی مربوط به خود ماهی است و به روغنی که در قوطی است، ربط ندارد.

آیا تن ماهی کربوهیدرات دارد؟

یکی از موادی که در بدن به قند تبدیل می‌شود، کربوهیدرات‌ها هستند. موادی مانند برنج، نشاسته، سیب‌زمینی، ماکارونی و… سرشار از کربوهیدرات‌اند. به همین دلیل به بیماران دیابتی توصیه می‌شود که این مواد را با احتیاط مصرف کنند. اما تن ماهی چطور؟ آیا این غذا هم دارای کربوهیدرات بالایی است؟

آیا با وجود نداشتن قند ممکن است خوردن کنسرو ماهی تن برای دیابتی ها ضرر داشته باشد؟ آن هم به خاطر درصد بالای کربوهیدرات. USDA به این سوال هم پاسخ داده است. بر اساس تحقیقات این موسسه، در یک قوطی ۱۵۶ گرمی کنسرو ماهی هیچ کربوهیدراتی وجود ندارد. نه کربوهیدرات آسان هضم و نه کربوهیدرات‌های پیچیده. تن ماهی فاقد هر گونه کربوهیدرات است.

بنابراین از نظر کربوهیدرات نیز تن ماهی نمی‌تواند برای بیماران دیابتی مشکل‌ساز باشد. پس مصرف این غذا برای آنها مشکلی ندارد. شما می‌توانید هفته‌ای دو بار کنسرو ماهی تن میل کنید، بدون آنکه نگران وجود قند یا کربوهیدرات در آن باشید. البته اگر این غذا را با برنج یا نان می‌خورید، حتماً باید نسبت به مقدار آنها احتیاط کنید.

البته که این موضوع که تن ماهی هیچ قند یا کربوهیدراتی ندارد، ممکن است برای ورزشکاران یا افرادی که به کربوهیدرات بیشتری نیاز دارند خوشایند نباشد. زیرا بدن این افراد معمولاً به قند و کربوهیدرات برای قدرت و بالا بردن سوخت و ساز نیاز دارد. اما در عین حال، این غذا می‌تواند منبع خوبی برای پروتئین باشد.

بنابراین اگر به دنبال یک رژیم غذایی متعادل هستید، توجه کنید که همراه با کنسرو ماهی مواد قندی هم مصرف کنید. شاید به همین دلیل باشد که در کشور ما همیشه در کنار هر نوع ماهی معمولاً کشمش یا خرما هم وجود دارد.

ماهی تن، گزینه‌ای خوب برای افراد دیابتی

تن ماهی هیچ قند و کربوهیدراتی ندارد. اما نکته‌ دیگری هم وجود دارد. تحقیقات نشان می‌دهند که مصرف ماهی و محصولات آن می‌تواند برای کسانی که به دیابت مبتلا هستند، مفید باشد. در واقع، ماهی تن دارای مواد مغذی است که می‌تواند به بدن در کنترل بهتر دیابت کمک کند. یکی از موارد مهم، امگا ۳ موجود در این ماهی است که برای همه افراد، به ویژه کسانی که دیابت دارند، بسیار اهمیت دارد.

خواص ماهی تن آنقدر زیاد است که نوع خاصی از آن به اسم آلباکور در میان بهترین غذاهای دنیا قرار دارد. متخصصان تغذیه پیشنهاد می‌کنند که دو بار در هفته از ماهی در برنامه غذایی‌تان استفاده کنید، چه به شکل تن ماهی باشد و چه انواع دیگر آن.

جمع‌بندی

هدف از نوشتن این مطلب این بود که به سوال “آیا تن ماهی قند دارد؟” پاسخ دهیم. طبق گزارشات سازمان USDA، یک قوطی کنسرو ماهی هیچ قند یا کربوهیدراتی ندارد. بنابراین، به نظر می‌آید که تن ماهی انتخاب خوبی برای افراد دیابتی است. البته افرادی که نیاز به کربوهیدرات بیشتری دارند، باید به این موضوع دقت کنند. در نهایت، مواد مغذی موجود در تن ماهی می‌توانند به کنترل دیابت کمک کنند.

منبع : خوشبخت

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل