“`html
تفاوت بین شکلات و کاکائو را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله رضیم آماده کردهایم. با مجله رضیم همراه باشید.
کاکائو از دانههای درخت کاکائو بهدست میآید. این درخت کوچک، منشا آن آمریکای مرکزی و کشور مکزیک است.
تفاوت بین شکلات و کاکائو
امروزه به دلیل کاربردهای زیاد از دانههای این درخت، در بسیاری از نقاط مستعد دنیا کشت میشود. قد درختان کاکائو که پرورش مییابند حدود 5 تا 6 متر و در نوع وحشی آن بین 10 تا 12 متر میرسد.
کاکائو دارای برگهای بزرگ و منفرد است که دمبرگهای کوتاهی دارد و شفاف و بدون کرک است. این برگها دو زائده در زیر خود دارند.
گلهای درخت کاکائو کوچک و به رنگ مایل به قرمز هستند و بویی ندارند. آنها روی تنه درخت و شاخههای مسن و جوان به صورت خوشهای از 6 تا 7 گل ظاهر میشوند.
گیاه کاکائو دارای غلافی است که دانههای کاکائو درون آن قرار دارند. بعد از برداشت، این دانهها به دو بخش تقسیم میشوند.
بخش اول، مادهای سفید رنگ و چرب به نام کره کاکائو است. بخش دوم، ماده سیاه رنگی است که به آن کاکائو میگویند. در واقع تمام ویژگیهای مثبت مانند ماده آنتیاکسیدان فلاونول به همین ماده تلخ و سیاه مربوط میشود.
پس وقتی درباره خواص یک شکلات صحبت میکنیم، باید نگاه کنیم ببینیم چقدر از این ماده مفید در آن به کار رفته است.
اگر شکلات با استفاده از کره کاکائو تهیه شود، به نام شکلات سفید نامیده میشود و مشخص است که فاقد کاکائو و خواص آن است. شکلاتی که با کاکائو تهیه شود، شکلات سیاه یا تلخ نام دارد. اما شکلاتهایی که امروزه بسیار محبوب هستند، در واقع نوع دیگری به نام شکلات شیری هستند.
این شکلاتها با ترکیب مقادیر متفاوتی از کاکائو ، پودر شیر و شکر تولید میشوند. معمولاً درصد کاکائو…
“`
در این شکلاتها حدود ۲۰ درصد کاکائو وجود دارد و بقیه آن شامل موادی مثل شکر، اسیدهای چرب اشباع و ترنس و برخی افزودنیهای دیگر است که بیشتر ضرر دارند تا فایده.
پس باید دقت کنیم که وقتی از فواید شکلات صحبت میکنیم، در حقیقت از کاکائو داریم صحبت میکنیم. یعنی هرچقدر شکلاتی که میخوریم دارای کاکائوی خالص بیشتری باشد، فواید بیشتری مانند آنتیاکسیدان فلاونول دارد.
هرچقدر مقدار کاکائو در شکلات کمتر باشد و مقدار شکر، شیر خشک و اسیدهای چرب اشباع و ترنس بیشتر شود، فواید آن کمتر میشود.
همچنین شکلاتهای شیرین دارای کالری زیاد هستند که آنها را به یک خوراکی ناسالم تبدیل میکند.
اگر میخواهید از فواید شکلات بهرهمند شوید، حتماً نوعی را انتخاب کنید که درصد کاکائوی بالایی دارد و شیرینی و مواد افزودنی کمتری دارد. شکلات هرچه تیرهتر و تلختر باشد، مفیدتر است.
خواص کاکائو
1_ کاکائو حاوی ۸ الی ۱۰ درصد نشاسته، ۱۱ الی ۱۸ درصد پروتئین، ۲ الی ۳ درصد کافئین، ۱ الی ۳ درصد تئوبرومین و حدود چهار درصد مواد معدنی است.
2_مصرف کاکائو برای افرادی که دچار مسمومیت یا مشکلات کلیه و کبد هستند، مفید است.
3_ از دانههای کاکائو میتوان انواع روغنهای طبی تهیه کرد که استفاده از این روغنها در درمان ترکهای پوستی، به ویژه ترکهای پا و صورت، اثرات مثبتی دارد.
مضرات کاکائو
1_ مصرف بیش از اندازه کاکائو میتواند باعث تکرر ادرار، ایجاد کک و مک، افزایش اسید اوریک خون، یبوست، تپش قلب، بیخوابی، کهیر، و مشکلات کبدی و عصبی شود.
2_ افرادی که از آسم، تپش قلب، تصلب شرایین، کلسترول، نقرس، دیابت، سنگ کلیه، هپاتیت، و روماتیسم رنج میبرند، نباید از کاکائو استفاده کنند.
گردآوری: مجله اینترنتی رضیم