بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

آیا مصرف قارچ گانودرما فایده ای هم دارد ؟ (2 نکته مهم)

گانودرما؛ نحوه مصرف، عوارض، کاربرد و مزایای قارچ گانودرما

قارچ گانودرما لوسیدوم یا قارچ جان افزا، یک نوع قارچ خوراکی خاص و با خواص فوق العاده است که مدت‌هاست در طب سنتی چینی برای درمان بسیاری از دردها و بیماری‌ها از میوه و ریشه آن استفاده می‌شود. این قارچ به عنوان درمانی برای بیماری‌هایی مثل سرطان، ام‌اس، دیابت و کاهش وزن مشهور است و همچنین برای زیبایی و سلامت پوست و مو بسیار مفید است.

در ادامه، ما می‌خواهیم شما را با برترین خواص قارچ گانودرما که ممکن است تا به حال نشنیده باشید و همچنین روش مصرف آن آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.

خواص قارچ گانودرما برای پوست و مو

1. آکنه و جوش صورت

قارچ گانودرما لوسیدوم به دلیل خاصیت ضدعفونی‌کننده و ضدالتهابی‌اش می‌تواند به جلوگیری و درمان آکنه و جوش صورت کمک کند. همچنین این قارچ به سم‌زدایی و پاکسازی بدن پرداخته و به سلامت پوست و درمان آکنه کمک می‌کند.

2. پسوریازیس

به دلیل وجود مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان، این قارچ می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و به درمان بیماری خودایمنی پسوریازیس کمک کند. خواص ضدالتهابی این قارچ همچنین برای رفع خشکی و خارش ناشی از پسوریازیس مفید است.

3. جوان‌سازی پوست صورت

وجود آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی زیاد در قارچ گانودرما به بهبود گردش خون کمک کرده و موجب کاهش چین و چروک‌های صورت و جوان‌تر شدن پوست می‌شود.

4. تقویت و افزایش رشد مو

به دلیل خواص ضدالتهابی، قارچ گانودرما می‌تواند گردش خون را در بدن بهبود بخشد و با تقویت فولیکول‌های مو، به افزایش و تقویت رشد مو کمک کند. همچنین با افزایش گردش خون در پوست سر، از سفیدی زودرس موها جلوگیری می‌کند.

5. درمان ریزش مو

استرس و رادیکال‌های آزاد دو عامل مهم در ریزش مو هستند. قارچ گانودرما سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که رادیکال‌های آزاد را از بین برده و به درمان استرس و در نتیجه ریزش مو کمک می‌کند.

فواید دارویی و درمانی قارچ گانودرما برای بدن

6. مالتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس

ام‌اس یکی از بیماری‌های خودایمنی است. قارچ گانودرما با داشتن مقادیر بالای پلی‌ساکاریدها، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به ام‌اس را کاهش دهد و در درمان علائم این بیماری سودمند باشد.

7. دیابت و قند خون

تحقیقات نشان داده‌اند که مواد موجود در قارچ گانودرما می‌توانند قند خون را در مبتلایان به دیابت کاهش دهند، هرچند که تأثیر خاصی روی قند خون ناشتا ندارند. یک مطالعه نشان داده که مصرف این قارچ به مدت 12 هفته، با افزایش هموگلوبین خون، عوارض جانبی دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد. پلی‌ساکاریدهای موجود در این قارچ نیز به تنظیم قند خون در بدن کمک می‌کنند.

8. لاغری و کاهش وزن

تحقیقات نشان داده‌اند که قارچ گانودرما حاوی مواد فعالی است که با افزایش متابولیسم به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کنند. علاوه بر این، مقادیر زیاد پلی‌ساکاریدهای آن به سم‌زدایی و پاکسازی بدن کمک کرده و با بهبود هضم غذا، کاهش وزن را تسهیل می‌کنند.

9. ویتیلیگو یا پیسی

قارچ گانودرما با تقویت سیستم ایمنی بدن، می‌تواند در پیشگیری و درمان بیماری ویتیلیگو (پیسی یا برص) مؤثر باشد.

“`html

10. تیروئید

قارچ گانودرما به خاطر دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین D می‌تواند به بهبود کارکرد غده تیروئید کمک کند و همچنین خطر ابتلا به کم کاری و پرکاری این غده را کاهش می‌دهد.

11. میگرن

تحقیقات نشان داده‌اند که کمبود اکسیژن در مغز می‌تواند منجر به بروز سردرد میگرنی شود. پژوهشگران معتقدند که خواص ضد التهابی قارچ گانودرما می‌تواند با افزایش اکسیژن رسانی به مغز، به پیشگیری و درمان این نوع سردردها کمک کند.

12. ایدز

قارچ گانودرما به دلیل وجود مقدار زیادی تری ترپن، خاصیت‌های ضد ویروسی و ضد باکتری قوی دارد و می‌تواند در پیشگیری و درمان ایدز با از بین بردن ویروس HIV مؤثر باشد.

13. سرطان

این قارچ به دلیل داشتن مقدار زیادی بتاگلوکان و آنتی اکسیدان‌ها، می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند و به افزایش تعداد گلبول‌های سفید خون برای پیشگیری و درمان سرطان‌ها یاری رساند. یک تحقیق نشان داد که زنان مبتلا به سرطان پستان که از قارچ گانودرما استفاده کرده‌اند، تا 59 درصد بیشتر شانس بهبودی داشته‌اند. همچنین این قارچ با تأثیر بر میزان ترشح هورمون تستوسترون، می‌تواند خطر سرطان پروستات را کم کند. برخی از تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که مصرف کاه متی کننده تاثیر بر روی تومورها و عوارض جانبی شیمی‌درمانی دارد.

14. استرس، اضطراب و افسردگی

تحقیقات در ژاپن نشان می‌دهد که ترکیبات موجود در قارچ گانودرما می‌توانند با افزایش تولید هورمون‌های شادی و بهبود عملکرد مغز، به درمان استرس، اضطراب و افسردگی کمک کنند. همچنین این قارچ در بهبود خواب، کاهش خستگی و افزایش انرژی مؤثر است.

15. کلسترول خون و قلب

یک مطالعه نشان می‌دهد که قارچ گانودرما به دلیل وجود مقدار بالای گانودریک اسید، می‌تواند به کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول خون کمک کند و خطر بیماری‌های قلبی، سکته قلبی و مشکلات عروقی را کاهش دهد. بالا بودن کلسترول می‌تواند به دلایل کم کاری تیروئید یا استرس بالا باشد. این قارچ به تعادل هورمون‌ها در بدن کمک کرده و به بهبود سلامت قلبی و عروقی یاری می‌رساند.

16. فشار خون

وجود تری ترپن‌ها در قارچ گانودرما به کاهش التهاب در عروق خونی و شریان‌ها کمک کرده و به کنترل فشار خون بالا کمک می‌کند. گفته می‌شود که مصرف این قارچ به مدت دو هفته می‌تواند کاهش قابل توجهی در فشار خون ایجاد کند.

17. آلرژی و آسم

تری ترپن‌های موجود در قارچ گانودرما خاصیت ضد آلرژی دارند و می‌توانند با تقویت سیستم ایمنی بدن به عنوان یک درمان طبیعی برای حساسیت‌ها، آلرژی‌ها و آسم عمل کنند. همچنین ترکیبات دیگر آن می‌توانند توانایی آنتی بادی‌ها در مبارزه با باکتری‌ها و ویروس‌های مسبب واکنش‌های آلرژیک را بهبود بخشند.

18. کبد

تحقیقات سال 2013 نشان داد که قارچ گانودرما به دلیل غنای خود از آنتی اکسیدان‌ها به سم زدایی و پاک‌سازی کبد کمک می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت B، کبد چرب و سیروز کبدی ناشی از مصرف الکل را کاهش می‌دهد.

19. عفونت ادراری

قارچ گانودرما به دلیل وجود مقدار زیادی…

“`

این قارچ خواص قوی ضد باکتریایی دارد و به سم زدایی و پاک‌سازی مثانه و سیستم ادراری کمک می‌کند و به درمان عفونت‌های ادراری کمک می‌کند.

20. روماتیسم و آرتروز

گانودرما دارای خاصیت ضدالتهابی است که می‌تواند تورم و درد ناشی از روماتیسم و آرتروز را کاهش دهد.

طبع قارچ گانودرما

قارچ گانودرما طبعی سرد و مرطوب دارد. این قارچ بیش از 400 ماده مغذی مختلف شامل بتا گلوکان، استرول‌های گیاهی، پلی ساکاریدها، تری ترپن‌ها، پتاسیم، فسفر، کلسیم و ویتامین‌های A، B، C، D و E را داراست.

طریقه مصرف قارچ گانودرما

  • برخی کارشناسان پیشنهاد می‌کنند که بهترین روش مصرف قارچ گانودرما به صورت چای یا دمنوش است که بهتر است هر روز صبح ناشتا و با معده خالی مصرف شود.
  • اگرچه قارچ گانودرما خوراکی است، ولی به دلیل تلخی آن بیشتر به صورت خشک شده، پودر، تنتور و چای استفاده می‌شود.
  • در طب سنتی چین، این قارچ را خشک کرده و به قطعات کوچک تقسیم کرده و از آن برای تهیه سوپ، قهوه و دمنوش استفاده می‌کنند.
  • بهتر است برای مصرف از قارچ گانودرما ارگانیک و ترجیحا نوع ژاپنی آن استفاده کنید.

طرز تهیه دمنوش قارچ گانودرما

برای تهیه دمنوش، 1-2 تکه بزرگ قارچ گانودرما خشک شده و یک تکه شیرین‌بیان (برای کاهش تلخی) را با هم در قوری گذاشته و روی آن آب جوش بریزید. اجازه دهید حداقل 15 دقیقه بجوشد و سپس از روی حرارت بردارید تا سرد شود و نوش جان کنید. قوری شما بهتر است از جنس استیل مرغوب یا چینی باشد.

مقدار مصرف قارچ گانودرما

  1. مقدار مصرف قارچ گانودرما به سن، جنس و وضعیت سلامتی بستگی دارد؛
  2. اگر از قارچ گانودرمای تازه استفاده می‌کنید، می‌توانید فقط 25 تا 100 گرم در روز مصرف کنید.
  3. برای قارچ خشک شده، این مقدار به 2.5 تا 10 گرم در روز کاهش می‌یابد.
عوارض و مضرات قارچ گانودرما
  • قارچ گانودرما عموماً برای سلامتی مفید است و تاکنون عوارض جانبی خاصی از آن گزارش نشده است. اما اگر با مصرف این قارچ دچار خشکی دهان، خارش گلو، سرگیجه، خارش، آبریزش و خونریزی از بینی، سوءهاضمه، مدفوع خونی یا جوش‌های پوستی شدید، باید مصرف آن را قطع کرده و به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر داروهای کاهش‌دهنده فشار خون و رقیق‌کننده خون مصرف می‌کنید، در مصرف قارچ گانودرما احتیاط کنید زیرا ممکن است فشار خون و خطر خونریزی را افزایش دهد.
  • این قارچ ممکن است در افرادی که زخم معده دارند باعث خونریزی معده شود.

جنین، زنان باردار و شیرده

توصیه می‌شود زنان باردار و شیرده از مصرف قارچ گانودرما پرهیز کنند زیرا هنوز بررسی‌های دقیقی درباره اثرات آن بر روی جنین و این افراد انجام نشده است.

نحوه پرورش قارچ گانودرما

قارچ گانودرما معمولاً بر روی چوب‌های پوسیده درختان جنگلی رشد می‌کند، اما پیدا کردن آن سخت است. به همین دلیل این قارچ به‌صورت پرورشی تولید و عرضه می‌شود.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل