گوشت شتر مرغ و خواص آن
مقدمه ای در مورد گوشت شتر مرغ
گوشت شترمرغ با گوشت سایر حیوانات متفاوت است. این تفاوتها شامل میزان پایین چربی، ترکیب مناسب آمینواسیدها و درصد بالای آمینواسیدهای اشباع و غیراشباع است.
چربی موجود در گوشت شترمرغ به طور خاص بسیار کم است و تنها یک تا دو درصد میباشد. همچنین، مقدار بالای اسید لینولنیک در آن موجب خاصیت رژیمیاش شده است.
علاوه بر این، گوشت شترمرغ آهن زیادی دارد و به مراتب بیشتر از گوشت بوقلمون، مرغ و گاو است.
این نوع گوشت شامل مواد معدنی ضروری مانند روی، منیزیم و ویتامینهای B1، B2 و نیاسین میشود. خواص گوشت شترمرغ برای افرادی که به دنبال تناسب اندام و سلامتی هستند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. به خصوص زنان باردار و ورزشکاران باید از این گوشت استفاده کنند تا از فواید فراوان آن بهرهمند شوند.
گوشت شترمرغ جزء گوشتهای قرمز محسوب میشود و ارزش غذایی بالایی دارد. به همین دلیل، میتوان گفت که این نوع گوشت یکی از کمچربترین و سالمترین انواع گوشت قرمز است که در دسترس قرار دارد.
به همین دلیل، گوشت شترمرغ برای بیماران قلبی – عروقی، افرادی که چربی خون بالا دارند و کسانی که دچار چاقی هستند، انتخاب بسیار مناسبی است.
مصرف گوشت شترمرغ برای افرادی که دچار اضافه وزن هستند، یا مشکلاتی نظیر فلج، سستی و خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس و بیماریهای سرد رحمی دارند، مفید است و میتواند به عنوان یک منبع مهم آهن برای افرادی که کمخونی دارند و زنان باردار به حساب بیاید.
گوشت شترمرغ یکی از انواع گوشتهای قرمز با ارزش غذایی بالا، سرشار از مواد مغذی، پروتئین و آهن زیاد، کالری کم، میزان سدیم پایین، چربی اندک است و همچنین برای رژیمهای غذایی بسیار مفید محسوب میشود. از نظر طب سنتی، گوشت شترمرغ دارای طبع گرم و خشک است.
با رضیم همراه باشید تا با دیگر مزایای گوشت شترمرغ آشنا شوید.
گوشت شتر مرغ
این نوع گوشت نه تنها در دسته گوشتهای قرمز قرار میگیرد، بلکه خواص بیشتری دارد و مضرات کمتری نسبت به سایر انواع گوشت دارد. گوشت شترمرغ دارای ارزش غذایی بالایی است و میتوان گفت که یکی از کمچربترین و سالمترین گزینههای گوشت قرمز به شمار میآید. جالب اینجاست که میزان کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایینتر است.
ترکیبات گوشت شترمرغ
گوشت شترمرغ کمچربی، کالری و کلسترول دارد و همچنین سرشار از ویتامینهای ب1، ب2، A، C و منیزیم و روی است. بخشهای عمدهای از گوشت شترمرغ شامل ران و سینه میباشد.
یکی از مهمترین مزایای بهداشتی گوشت شترمرغ این است که نسبت به گوشت گاو هیچ نوع بیماری انگلی را به انسان منتقل نمیکند.
گوشت شترمرغ طبع گرم و خشک دارد و مصلح آن سرکه است. ویتامین E یکی دیگر از مواد مفید در این گوشت است که به عنوان یکی از موثرترین آنتیاکسیدانهای طبیعی شناخته میشود.
گوشت شترمرغ طعم و ساختاری شبیه به گوشت گوساله دارد ولی دو سوم چربی کمتری نسبت به آن دارد. این گوشت به دلیل سطح پایین کلسترول و میزان بالای پروتئین و آهن، به عنوان یک جایگزین عالی برای گوشت قرمز شناخته میشود و افراد زیادی را به خود جلب کرده است. سایر بخشهای گوشت شترمرغ نیز کیفیت خوبی دارند، به ویژه جگر و قلب آن، و برخی قسمتهای گردن آن محبوبیت خاصی دارند. گوشت شترمرغ به راحتی از استخوان جدا میشود و با این که رنگ و طعم آن با گوشت گاو مشابه است، اما به تردی گوشت مرغ میباشد و فیبرهای ماهیچهای کوتاهتری دارد.
خواص گوشت شتر مرغ
1. این گوشت به از بین بردن بادها در بدن کمک میکند.
2. بلغم را از قلب و مغز دور میکند و برای افراد چاق با مزاج سرد که دچار درد مفاصل هستند، مناسب است.
3. برای درمان فلج، سستی، خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس، و بیماریهای سرد زنانه مفید است.
4. کسانی که اشتهای کاذب به غذا دارند، میتوانند از آن استفاده کنند چون گوشت شترمرغ چرب و گرم و پرانرژی است.
5. افرادی که اضافه وزن دارند یا از بیماریهای قلبی رنج میبرند، بهتر است این گوشت را مصرف کنند.
6. کم بودن چربی این گوشت مربوط به میزان آب پایین آن است، به همین دلیل در حین پخت، محتوای چربی بیشتر میشود و رطوبت کاهش مییابد.
7. در ابتدا، گوشت شترمرغ به عنوان یک گوشت فاقد کلسترول معرفی شده بود، اما با تحقیقات بعدی مشخص شد که میزان کلسترول آن با گوشتهای دیگر مانند گوشت گاو و مرغ مشابه است و حدود 57mg در هر 100 گرم میباشد، اما حاوی اسیدهای چرب مفیدتری است.
8. این گوشت به عنوان منبع غنی از آهن شناخته میشود و میزان آهن موجود در آن بیشتر از گوشتهای دیگر مانند گوشت گاو و مرغ است. بنابراین میتواند منبع مهمی برای افراد مبتلا به کم خونی و زنان باردار باشد.
9. گوشت شترمرغ حاوی ویتامینهای گروه B، به ویژه ویتامینهای B6 و B12 است و ویتامین B6 آن تقریباً 10 برابر بیشتر از گوشت گاو و مرغ است.
10. ویتامین E نیز در این گوشت به وفور وجود دارد که از موثرترین آنتیاکسیدانهای طبیعی به حساب میآید.
11. گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر باکتریهای مضر مانند E.coli و Salmonella مقاوم است. این مسأله به دلیل داشتن سطح pH خاصی در این گوشت است که از آلودگی جلوگیری میکند. برای حفظ این pH، تولیدکنندگان باید در زمان حمل و نقل و کشتار به شترمرغها استرس کمتری وارد کنند.
12. استفاده از گوشت شترمرغ در رژیم غذایی مردم در گذشته رایج نبوده و همچنین قیمت آن بالاتر از گوشتهای دیگر است.
احتیاط:
- گوشت شترمرغ غلیظ و دیر هضم است، بنابراین افرادی که معده ضعیفی دارند باید آن را با احتیاط و در مقدار کم مصرف کنند.
- این گوشت برای افراد با مزاج گرم میتواند مضر باشد.
گردآوری شده از مجله ی اینترنتی رضیم
مرجان امینی