“`html
ادویه کتلت چیست ؟
کتلت یکی از غذاهای ساده و راحت است. معمولاً این غذا بدون برنج سرو میشود و به عنوان غذایی نونی شناخته میشود. هر کسی روش خاص خود را برای تهیه کتلت دارد، اما اصول اصلی طبخ آن تقریباً مشابه است.
شاید متوجه شدهاید که طعم کتلتهای رستورانی با کتلتهای خانگی متفاوت است. دلیل این تفاوت چیست؟ اصولاً ادویههای مختلف میتوانند طعم و عطر غذا را تغییر دهند و به همان اندازه که مواد اولیه مهم هستند، ادویهها هم اهمیت دارند.
ادویه کتلت معمولاً شامل زردچوبه، نمک و فلفل است، اما اگر از ترکیبهای دیگری استفاده کنید، متوجه تغییر طعم و عطر کتلت خود خواهید شد.
بسته به سلیقه و ذائقهتان، میتوانید میزان و نوع ادویهها را تغییر دهید. حالا در ادامه یک ترکیب پیشنهادی برای ادویه مخصوص کتلت ارائه خواهیم کرد.
ادویه مخصوص کتلت
ترکیب ادویه کتلت
همانطور که گفتیم، شما میتوانید ادویه کتلت را بنا به سلیقه خود تغییر دهید. مثلاً برخی افراد به کتلت خود کمی پودر سیر اضافه میکنند؛ پس اگر سیر دوست دارید، میتوانید کمی پودر سیر به مواد کتلت بیفزایید.
اگر هم به غذاهای تند علاقه دارید، میتوانید مقدار فلفل را در مواد کتلت افزایش دهید تا کتلت تندتری درست کنید و از مزهاش لذت ببرید. ترکیب پیشنهادی ما برای ادویه کتلت عبارت است از:
پاپریکا برای ادویه کتلت
شاید قبلاً از ادویه پاپریکا در غذاهای خود استفاده نکرده باشید اما ما پیشنهاد میکنیم حتماً این ادویه خوشعطر را امتحان کنید. پاپریکا ادویهای است که در کشورهای دیگر هم برای طعمدهی به غذاها استفاده میشود و طرفداران زیادی دارد.
پودر لیمو برای کتلت
پودر لیمو عمانی یا گرد لیمو یکی از بهترین گزینهها برای ادویه کتلت است. طعم ترش این ادویه میتواند طعم فوقالعادهای به کتلت بدهد. معمولاً از پودر لیمو عمانی در تهیه خورشتها استفاده میشود، اما وجود آن در غذاهایی مانند ماکارونی و کلم پلو هم فوقالعاده است.
پودر گشنیز در ترکیب ادویه کتلت
آیا تا به حال از پودر گشنیز در پخت غذا استفاده کردهاید؟ این سبزی خوشعطر، در ادویه خیلی از غذاها مثل ادویه آبگوشت و ادویه فلافل به کار میرود.
در برخی از ادویهها از تخم گشنیز پودر شده استفاده میشود و در برخی دیگر، سبزی گشنیز را خشک کرده و به صورت پودر در میآورند.
برای خوشمزه شدن کتلت چه ادویهای بریزیم ؟
ترکیب ادویه کتلت: پودر زیره
زیره در دو نوع سبز و سیاه وجود دارد و هر دو نوع میتوانند عطر و طعم خاصی به غذا بدهند. به خاطر خاصیت گرم زیره، معمولاً از آن برای متعادل کردن طبع سرد غذاهایی مثل پلوی مختلف و ماهی استفاده میشود.
عطر زیره خاص است و میتواند در کنار سایر ترکیب های ادویه کتلت طعم فوقالعادهای ایجاد کند. بنابراین حتماً مقداری زیره به مواد کتلت اضافه کنید.
ترخون برای ادویه کتلت
ترخون، آن سبزی خوشعطر و شگفتانگیز است. احتمالاً آشپزهای حرفهای از این سبزی در غذاهای خود استفاده میکنند. دلیل این کار این است که سبزیجات معطر میتوانند طعم غذا را به کلی تغییر دهند. مثلاً اگر از ترخون در کوفته یا دلمه استفاده کنید، عطر فوقالعادهای خواهد داشت.
بنابراین اگر میخواهید کتلت شما عطر خاصی داشته باشد و همه از طعمش شگفتزده شوند، مقداری ترخون به مواد کتلت اضافه کنید.
فلفل سیاه در ادویه کتلت
فلفل…
“““html
سیاه یکی از فلفلهایی است که بیشتر به خاطر عطرش استفاده میشود. این نوع فلفل تندی زیادی ندارد و برای کسانی که تندی را نمیپسندند، مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
فلفل قرمز در ادویه کتلت
اگر به غذاهای تند علاقه دارید، میتوانید مقداری فلفل قرمز به کتلت خود اضافه کنید. این فلفل تندی بیشتری دارد و میزان آن بسته به سلیقه شما متفاوت است.
بنابراین زمانی که از فلفل قرمز برای کتلت استفاده میکنید، مراقب باشید تا غذای شما بیش از حد تند نشود.
چگونه ادویه کتلت درست کنیم؟
دستور تهیه ادویه کتلت
مواد لازم برای تهیه ادویه کتلت:
- پودر سیر
- پاپریکا
- پودر لیمو
- پودر گشنیز
- اندکی پودر زیره
- مقدار کمی ترخون
- فلفل سیاه
- فلفل قرمز
دستور تهیه ادویه کتلت:
برای تهیه ادویه کتلت، بهتر است که مواد را تازه تهیه کنید و خودتان آنها را پودر نمایید. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید و آنها را آسیاب کنید یا در هاون بکوبید تا یکدست شوند.
بعد از اینکه ادویه آماده شد، آن را در یک ظرف دربسته بریزید و درب آن را محکم ببندید. سپس در زمان تهیه کتلت، مقداری از این ادویه را به مواد کتلت اضافه کنید.