بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

از فواید و مضرات گوجه سبز چه می‌دانید؟

“`html

 گوجه سبز یکی از میوه‌های خوشمزه و تازه فصل بهار است که خاصیت سرد دارد. به همین دلیل، خوردن آن در روزهای گرم تابستان می‌تواند شما را شاداب کند.

این میوه خوشمزه و آبدار خواص زیادی برای سلامتی دارد، اما باید احتیاط کنید که زیاد از آن نخورید چون ممکن است مشکلاتی به همراه داشته باشد. در ادامه با رضیم بلاگ همراه باشید تا فواید و مضرات گوجه سبز را برای شما توضیح دهیم.

فواید خوردن گوجه سبز

گوجه سبز به آلوی وحشی سبز معروف است. این میوه دارای مقدار زیادی پروتئین، چربی (روغن)، کربوهیدرات‌ها و نمک‌های معدنی است. همچنین حاوی اسیدهای ارگانیک مانند اسید سیتریک، مالیک، تانیک و دیگر اسیدهاست که همه این مواد برای رفع تشنگی، تقویت سیستم ایمنی، درمان یبوست و… بسیار مفیدند.

علاوه بر این، گوجه سبز به خاطر ویتامین‌های ب۱، ب۲ و ث، برای افرادی که به نقرس مبتلا هستند نیز فواید زیادی دارد. این میوه خوشمزه همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان است و بدن را در برابر عفونت‌ها مقاوم می‌کند و التهاب‌ها را کاهش می‌دهد.

ارزش غذایی گوجه سبز

گوجه سبز خواص زیادی برای بدن دارد و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است. به طور کلی، هر ۱۰۰ گرم گوجه سبز شامل ۵ درصد ویتامین آ، ۵ درصد کلسیم، ۵ درصد آهن، نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث، ۲ درصد فسفر و ۳.۶ درصد پتاسیم است.

۱۲ خواص گوجه سبز برای سلامتی بدن

خواص گوجه سبز به شرح زیر است:

۱- بهبود دهنده دستگاه گوارش

گوجه سبز به خاطر وجود فیبر و ویتامین C، کمک می‌کند تا روده به خوبی کار کند و شما از یبوست و نفخ شکم رنج نبرید.

بیشتر بخوانید: خواص بامیه

۲- تقویت کننده سیستم ایمنی بدن

خوردن گوجه سبز در روزهای گرم تابستان می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. خاصیت آنتی‌اکسیدانی این میوه از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند و از بیماری‌های عفونی جلوگیری می‌کند.

۳- خواص گوجه سبز برای دهان و دندان

خوردن گوجه سبز به صورت خام می‌تواند بوی بد دهان را از بین ببرد، درد دندان را کاهش دهد و خونریزی لثه را متوقف کند. همچنین ویتامین C موجود در آن به سلامت دهان و دندان کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: با خواص مصرف گوجه سبز با گلپر و نعنا آشنا شوید!

۴- جلوگیری از کم خونی با مصرف گوجه سبز

همانطور که گفته شد، گوجه سبز سرشار از ویتامین C است و به ساخت گلبول‌های قرمز کمک می‌کند و جذب آهن را در بدن تسهیل می‌کند.

۵- فواید گوجه باغی برای تناسب اندام

ویتامین C و فیبر موجود در گوجه سبز می‌تواند به شما در رسیدن به وزن مناسب کمک کند. زیرا ویتامین C برای سلامت عضلات و جلوگیری از پیری زودرس سلول‌ها بسیار مؤثر است. مصرف آن در سالادهای مختلف می‌تواند به کاهش وزن و از بین بردن چربی‌های دور شکم کمک کند.

۶- محافظت از ریه

گوجه سبز به سلامت ریه و بهبود مشکلات ریوی مثل سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، سرطان ریه و آسم کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: رسپی اسموتی گوجه سبز

۷- گوجه سبز، محافظ سلول‌های بدن

خاصیت آنتی‌اکسیدانی گوجه سبز باعث می‌شود تا با مصرف آن از آسیب‌های داخلی سلول‌ها محافظت کنید.

“““html

امان بمانید و بدنتان را از رادیکال‌های آزاد محافظت کنید.

۸- تقویت بینایی با خوردن گوجه سبز

گوجه سبز می‌تواند خطر برخی بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید و شب کوری را کاهش دهد و به محافظت از بینایی کمک کند.

۹- خواص گوجه سبز برای کلیه و مثانه

خوردن منظم گوجه سبز باعث افزایش تکرر ادرار می‌شود که این امر به تنظیم عملکرد کلیه‌ها کمک کرده و سنگ‌های مثانه را می‌شکند و دفع می‌کند.

۱۰- فواید گوجه سبز برای دیابت

کاهش کلسترول خون در افراد دیابتی از دیگر خواص خوردن گوجه سبز است. این میوه خوشمزه همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که از سلامتی قلب و عروق محافظت می‌کند.

بیشتر بخوانید: رسپی اشکنه گوجه‌ سبز بدون گوشت

۱۱- سم زدایی کبد با گوجه سبز

گوجه سبز به دلیل خاصیت ضد میکروبی خود به سم زدایی کبد کمک می‌کند و برای افرادی که کبد چرب دارند، مفید است. همچنین فیبر موجود در آن به سلامت کبد کمک می‌کند و از خستگی کبد در فعالیت‌های زیاد جلوگیری می‌کند.

۱۲- لاغری و کاهش وزن

خوردن گوجه سبز می‌تواند متابولیسم بدن را به طرز چشمگیری افزایش دهد و در نتیجه به چربی سوزی و کاهش وزن کمک کند.

فرق بین گوجه سبز و آلوچه

گوجه سبز به نام آلو سبز نیز شناخته می‌شود. این دو از نظر ظاهر متفاوتند. گوجه سبز کال و نارس است، در حالی که آلو سبز به عنوان آلوی نارس و خام شناخته می‌شود. در شمال ایران از این میوه به نام گوجه کال نیز یاد می‌کنند. برخی افراد آن را گوجه باغی نیز می‌نامند.

گوجه سبز و آلوچه: گوجه سبز به گوجه نرسیده اشاره دارد، در حالی که آلوچه بخشی از خانواده آلوهاست و ظاهراً شبیه آلوچه‌های کوچک است.

بیشتر بخوانید: فرق گوجه سبز و آلوچه و نحوه تشخیص آن‌ها!

مضرات خوردن گوجه سبز

از مضرات خوردن گوجه سبز می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • خوب است زنان باردار در مورد مصرف این میوه با پزشک مشورت کنند.
  • زنان باردار با سابقه آلرژی غذایی باید در خوردن آن احتیاط کنند و بدون مشورت پزشک مصرف نکنند.
  • کودکان بالای سه سال باید در مصرف آن احتیاط کنند تا دچار حساسیت نشوند.
  • افراد دارای فشار خون بالا باید گوجه سبز را بدون نمک مصرف کنند تا از خواص آن استفاده کنند.
  • خوردن زیاد گوجه سبز ممکن است باعث رفلاکس معده، نفخ و سوزش سر دل شود.
  • اسیدی بودن گوجه سبز می‌تواند به مینای دندان آسیب زده و درد ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: این ۱۰ گروه گوجه سبز نخورند!

با توجه به خواص مفید گوجه سبز که در این مطلب از مجله آشپزی رضیم ذکر شد، پیشنهاد می‌کنیم در این فصل جذاب، این میوه پرخاصیت را تهیه کرده و از فواید آن بهره‌مند شوید. البته به مضرات آن نیز توجه کنید تا دچار مشکل نشوید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل