بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

اصول کاشت و تگثیر گل لاله (2 نکته مهم)

“`html

نگهداری از گل لاله

گل لاله هم به شکل گلدانی و هم به صورت توده‌ای کاشته می‌شود. گل لاله در برابر سرما مقاوم است و برای رشد به خاک سبک، آبیاری کم و نور کافی نیاز دارد. این گل یکی از گیاهانی است که ایرانی‌ها از زمان‌های قدیم با آن آشنا هستند. لاله دارای تنوع زیادی در رنگ و شکل است و بیش از 150 نوع آن در نقاط مختلف جهان وجود دارد.

بیشتر این گل‌ها در رنگ‌های متنوعی مثل سفید، قرمز، صورتی و زرد یافت می‌شوند و جالب اینجاست که بجز رنگ آبی، بقیه رنگ‌ها را دارا هستند. از گل لاله به عنوان گل شاخه بریده یا برای گلدان استفاده می‌شود و گونه‌هایی از آن نیز به عنوان گیاه در باغات گل و فضاهای سبز پرورش داده می‌شود. در ادامه به روش کاشت و نگهداری گل لاله در منزل پرداخته خواهد شد.

گیاه شناسی گل لاله

لاله یک گیاه دائمی و دارای پیاز است. این گل زیبا از نظر گلکاری یکساله محسوب می‌شود زیرا پیاز اصلی آن تنها برای یک سال دوام دارد، اما هر سال با پیاز جدیدی جایگزین می‌شود و به نظر می‌رسد که هیچ چیز تغییر نکرده است. لاله در مناطق سردسیری به عنوان یک گل دائمی شناخته می‌شود، ولی در نواحی گرمسیری با پیازهای خنک‌کرده کشت می‌شود و بعد از گلدهی از بین می‌رود. هلند بزرگترین تولیدکننده لاله در دنیا است و سالانه 3 میلیارد شاخه از این گل را تولید می‌کند که بیشتر آنها صادر می‌شوند.

لاله‌ها از زمان کاشت پیاز معمولاً به 5 تا 8 سال زمان نیاز دارند تا به اندازه کافی رشد کرده و گل دهند. تولیدکنندگان تجاری معمولاً برداشت گل لاله را در پایان تابستان، زمانی که به اندازه کافی بزرگ شده باشند، شروع می‌کنند و گل‌های کوچکتر را دوباره می‌کارند تا سال آینده به فروش برسند.

شرایط محیطی مورد نیاز نگهداری گل لاله

گل لاله یک گل دائمی نیست، بنابراین نباید انتظار داشته باشید که این گل همیشه زنده بماند. عمر گل نهایتاً یک ماه است، اما بعد از خشک شدن گل، پیاز آن را از خاک درآورده و ساقه‌اش را قطع کنید. پیاز را در جای خشک و تاریک نگهداری کنید و سال بعد می‌توانید دوباره آن را بکارید و از گل دادن آن لذت ببرید.

نکته مهم این است که اگر پیاز لاله شما از نوع هلندی باشد، فقط برای دو سال گل می‌دهد و تکثیر نمی‌شود، زیرا در هلند پیازها را عقیم می‌کنند. اما اگر پیاز شما ایرانی باشد، هر سال گل می‌دهد و همچنین پیازها نیز زیاد می‌شوند. شرایط لازم برای کاشت و نگهداری گل لاله به شرح زیر است:

خاک: خاک مناسب برای این گل باید تا حد امکان سبک باشد، بنابراین اضافه کردن ماسه و شن به خاک گلدان توصیه می‌شود. بهترین خاک برای کاشت این گل، ترکیبی از کوکوپیت، پیت ماس و پرلیت یا مخلوطی از کود و خاک برگ و ماسه و خاک باغچه است.

آبیاری: این گل بعد از کاشت در زمین یک بار به آبیاری نیاز دارد و پس از آن تا بهار که گل می‌دهد نیازی به آبیاری ندارد. در گلدان، آبیاری متوسط کافی است. این گل به رطوبت هوا نیز نیازی ندارد. (دقت داشته باشید که آبیاری زیاد باعث پوسیدگی پیاز این گل می‌شود.)

دما: گل لاله در برابر سرما مقاوم است. دمای مناسب برای ریشه‌دهی پیاز این گل، 9 درجه و برای رشد گیاه 15 تا 18 درجه سانتیگراد است. لازم به ذکر است که دمای بالا می‌تواند باعث عدم تشکیل گل شود و بهترین کار این است که در یک مکان خنک نگهداری شود.

کوددهی: اگر بخواهید پیازهای لاله را برای سال آینده دوباره استفاده کنید، لازم است در زمان رشد در بهار با استفاده از کودهای عمومی موجود در بازار تغذیه شوند.

“““html

تغذیه گیاه باید به درستی انجام شود.

نور: گل لاله برای رشد و شکوفایی به نور زیادی احتیاج دارد، به ویژه زمانی که در حال گلدهی است. بنابراین، اگر قصد دارید آن را در خانه نگهداری کنید، بهتر است آن را در روشن‌ترین مکان مثل کنار پنجره جنوبی قرار دهید.

روش کاشت و نحوه تکثیر گل لاله

بعد از ضدعفونی کردن پیازهای سالم و باکیفیت لاله در ماه‌های مهر تا آذر، بسته به زمان گلدهی، پیازها را در گلدان بکارید. بهترین زمان برای این کار اواخر آبان و اوایل آذر است. در هنگام کاشت، مقداری پوکه معدنی در کف گلدان به عنوان زهکش قرار دهید و سپس خاک را بریزید. پیازها را باید نزدیک سطح خاک بکارید به طوری که جوانه آن تقریباً هم‌سطح با خاک باشد.

پس از کاشت، فقط یک بار آبیاری کنید. گلدان‌ها را در مکانی خشک، تاریک و خنک (با دمای کمتر از 10 درجه سانتی‌گراد) به مدت 5 تا 6 هفته نگهداری کنید. در این مدت نیازی به آبیاری مجدد نیست. بعد از این مدت، گلدان‌ها را به جایی با دمای 24 تا 25 درجه سانتی‌گراد منتقل کنید و هر 3 تا 4 روز آبیاری کنید.

زمانی که نقطه رشد گیاه شروع به خارج شدن از خاک کند، اگر زمان گلدهی آن زود است می‌توانید با پوشاندن آن، گلدهی را به تاخیر بیندازید و یک هفته بعد از ظهور جوانه، گیاه را در معرض نور قرار دهید.

زمان گلدهی لاله در ماه‌های فروردین و اردیبهشت می‌باشد. بعد از پایان عمر گل‌ها، آبیاری را متوقف کنید و ساقه گل‌دهنده را با قیچی جدا کنید تا به گیاه فرصت دهید تا برگ‌هایش خشک شود. بعد از خشک شدن برگ‌ها، پیازها را به آرامی و بدون آسیب به آن‌ها از خاک یا گلدان خارج نمایید. ریشه و ساقه آن را قیچی کنید و سپس آن را در یخچال در طبقه زیرین نگهداری کنید تا سال بعد و در اواخر بهمن مجدداً بکارید.

مراقبت های ویژه از گل لاله

پیاز لاله به طور طبیعی پیازچه تولید می‌کند و هر سال دوباره رشد می‌کند. زمان برداشت پیازها از اواسط خرداد شروع می‌شود و تا اواسط تیر ادامه دارد. بعد از برداشت، پیازها درجه‌بندی می‌شوند و بر اساس اندازه و توانایی تولید پیازچه به دو گروه تقسیم می‌شوند.

پیازچه‌های معمولی باید برای 3 تا 4 هفته در دمای 25 تا 27 درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند و پس از آن تا آبان در دمای 20 درجه و سپس در دمای 17 درجه در انبار بمانند.

پیازهایی که تولید پیازچه سخت‌تری دارند باید تا شهریور در دمای 10 تا 23 درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند و بعد از آن، تا آبان در دمای 20 درجه و سپس در دمای 17 درجه در انبار بمانند.

پیازهای لاله باید از اواسط مهر تا آبان کاشته شوند. هنگام کاشت، باید دقت کنید تا طوقه ساقه (قسمت بالای پیاز) از خاک بیرون باشد. پیازهای کوچک به طور معمول 1 تا 2 سانتی‌متر زیر سطح خاک کاشته می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل