امروز چه چیزی برای ناهار درست کنم؟ چه غذایی بپزم که تکراری نباشه؟ این سوالی هست که همه افرادی که به آشپزی علاقه دارند، مثل دانشجوها، خانهدارها و شاغلها، همیشه با آن مواجهاند و میخواهند یک ناهار خوشمزه و متفاوت برای خود و عزیزانشان درست کنند.
به همین خاطر، امروز در چهاردهمین روز فروردین ۱۴۰۳، در این مطلب از مجله رضیم، به شما ۵ غذای مختلف و خوشمزه معرفی میکنیم تا با توجه به ذائقه خود یکی از آنها را برای ناهار امروز آماده کنید و از آن لذت ببرید.
معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما
در ادامه میتوانید با چند غذای متنوع برای ناهار و طرز تهیه آنها آشنا شوید. با ما باشید.
۱- مرغ لونگی
مرغ لونگی به یکی از غذاهای خاص محلی در شهرهای تالش و آستارا اشاره دارد که معمولاً با مرغ یا اردک تهیه میشود. این غذا معمولاً با موادی مثل پیاز، گردو، رب ازگیل یا رب آلوچه، آبغوره، نمک و فلفل درست میشود.
مرغ لونگی تقریباً غذای اصلی ناهار در میان مردم محلی تالش است. نام این غذا هم به خاطر پر کردن شکم مرغ یا اردک با مواد غذایی انتخاب شده است.
مراحل تهیه مرغ لونگی
مراحل تهیه مرغ لونگی به این صورت است:
- اول مرغ را بشویید و آن را در یک ظرف بزرگ با رب ازگیل مزهدار کنید. سپس یک فنجان آب، کمی نمک و فلفل سیاه به مرغ اضافه کنید.
- بعد از این که مواد را خوب با مرغ مخلوط کردید، قسمتهای مختلف مرغ را با مخلوط رب و آب ماساژ دهید تا قسمتهای داخلی شکم مرغ هم طعمدار شود.
- بعد از اینکه مرغ و مواد کاملاً مخلوط شدند، ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب مزهدار شود. سپس مرغ را از یخچال خارج کرده و مواد را از داخل آن بیرون بیاورید.
- بعد از بیرون آوردن مرغ، مغز گردو و کمی زرشک را به مخلوطی که قبلاً مرغ را با آن مزهدار کردید، اضافه کنید و در آخر سیر و پیاز رنده شده را هم به آنها اضافه کنید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و مخصوص شمالی، روی لینک رسپی مرغ لونگی کلیک کنید.
۲- خورشت نعنا، جعفری با گوجه سبز
گوجه سبز یکی از میوههای خوشمزه و نوبرانه فصل بهار است که میتوان از آن برای تهیه یک خورشت لذیذ با نعنا و جعفری استفاده کرد.
این خورشت طرز تهیه بسیار سادهای دارد و سریع آماده میشود. بنابراین گزینه خوبی برای کسانی است که زمان کافی برای آشپزی ندارند اما میخواهند ناهار خوشمزهای داشته باشند.
مراحل تهیه خورشت نعنا، جعفری با گوجه سبز
مراحل تهیه این خورشت به صورت زیر است:
- در مرحله اول گوشت قرمز یا مرغ را بشویید و به تکههای متوسط خرد کنید. سبزیها را شسته و بگذارید خشک شوند، سپس آنها را خرد کنید.
- پیازها را هم به خلالی خرد کنید. گوجه سبزها را بشویید و دمشان را جدا کنید. سپس پیازهای خلالی را در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد از آن زردچوبه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- سپس گوشت یا مرغ را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید کمی سرخ شود. بعد سبزیهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد خوب با هم تفت داده شوند.
برای ادامه رسپی این خورشت خوشمزه و مخصوص بهاری، روی لینک رسپی خورشت نعنا، جعفری با گوجه سبز کلیک کنید.
۳- خورش قارچ
خورش قارچ یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که میتوان آن را به چندین روش تهیه کرد و با برنج یا نان سرو کرد. طرز تهیه این غذا بسیار آسان است و با چند ماده ساده مانند پیاز، سیر، سینه مرغ، قارچ، جعفری، نعنا خشک، رب گوجه فرنگی، آب لیمو ترش و … درست میشود.
“`html
مراحل تهیه خورش قارچ
مراحل تهیه خورش قارچ با گوشت مرغ به این شکل است:
- اول از همه، جعفری را شسته و خوب آبکشی کرده و به صورت ریز خرد کنید. سپس پوست پیاز و سیر را بکنید، پیازها را به شکل مکعبی خرد کنید و سیر را رنده کنید. بعد از آن، سینه مرغ را به اندازههای مناسب برای خورشت خرد کنید.
- پیاز خرد شده را در یک قابلمه مناسب با چ مقداری روغن تفت دهید تا کمی سرخ شود. سپس نمک و فلفل به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. در ادامه، جعفری خرد شده را هم به آن اضافه کنید.
- حالا سیر رنده شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید. سپس نعنا خشک را به آن اضافه کرده و هم بزنید. در نهایت، مرغهای خرد شده را به قابلمه اضافه کنید.
- مرغ را خوب تفت دهید تا رنگش تغییر کند. بعد از آن، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن باز شود.
- حالا قارچها را به صورت ورقهای خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. سپس، بعد از کمی تفت دادن، آب و آب لیمو ترش را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید.
برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه روی لینک رسپی خورش قارچ کلیک کنید.
۴- گوشتابه
گوشتابه یکی از خوشمزهترین و راحتترین غذاهای اراک است که معمولاً در مراسم خاصی مانند شب عید و شب یلدا تهیه میشود. تهیه این غذا بسیار ساده است و در زمان کوتاهی آماده میشود، بنابراین میتوانید آن را برای ناهار امروز تهیه کنید و لذت ببرید.
مراحل تهیه گوشتابه
مراحل تهیه گوشتابه اراک به این شکل است:
- اولین کار آمادهسازی پیازهاست. پیاز را بشویید و پوست بکنید. سپس آن را با رنده یا میکسر به شکل پوره درآورید. اگر دوست دارید، میتوانید پیازها را به صورت مکعبی خرد کنید.
- حالا در یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت قرار دهید. سپس پیازها را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم و طلایی شوند.
- حالا نوبت به افزودن ادویههاست. مقداری زردچوبه و فلفل و هر سبزی معطری که دوست دارید به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود. برخی از افراد از شنبلیله یا نعنا هم استفاده میکنند. در همین مرحله، آرد سفید را به مخلوط اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
- حالا وقت اضافه کردن گوشت چرخ کرده است. گوشت را به مخلوط اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خام آن برطرف شود.
برای ادامه طرز تهیه این غذای راحت و سنتی روی لینک رسپی گوشتابه اراک کلیک کنید.
۵- لازانیای ایتالیایی
کمتر کسی پیدا میشود که اسم لازانیا را نشنیده باشد یا طعم آن را دوست نداشته باشد. لازانیا یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاها از خانواده پاستا است که به صورت لایههای ورقهای آماده میشود و در بین آن گوشت، مرغ یا سبزیجات قرار میگیرد.
این غذا مانند پاستا از ایتالیا آمده است. البته درست کردن لازانیایی که هم خوشمزه باشد و هم قوام خوبی داشته باشد نیازمند رعایت چند نکته است که در ادامه توضیح خواهیم داد.
مراحل تهیه لازانیای ایتالیایی بدون فر
مراحل تهیه لازانیای ایتالیایی به صورت زیر است:
- در اولین قدم پیاز و هویج را کمی تفت میدهیم.
- به پیاز سرخ شده، گوشت چرخ کرده و ادویهها را اضافه میکنیم.
- فلفل دلمهای و قارچ را هم به مواد اضافه میکنیم.
- رب یا پوره گوجهفرنگی را به مخلوط اضافه کرده و خوب تفت میدهیم.
- آب جوش را به مواد اضافه کرده و میگذاریم سس گوشت به مدت ۱۰ دقیقه خوب پخته شود.
“““html
برای ادامهی دستور تهیهی این لازانیای خوشمزه و دیگر انواع لازانیا با طعمهای مختلف، به لینک طرز تهیه لازانیای ایتالیایی مراجعه کنید.
در این مقاله از مجله آشپزی رضیم، لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار به شما معرفی کردیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامهی غذاییتان بگنجانید و از طعم فوقالعادهی آنها لذت ببرید.