“`html
امروز ناهار چی درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ این سوال همواره برای افراد مختلف، از دانشجوها تا خانهداران و شاغلین وجود دارد. همه میخواهند ناهاری خوشمزه و متفاوت برای خود و خانوادهشان آماده کنند.
به همین خاطر، امروز در تاریخ ۸ خرداد ۱۴۰۳، در این مطلب از رضیم بلاگ به شما ۵ غذای مختلف و خوشمزه معرفی میکنیم تا با توجه به سلیقهتان یکی از آنها را برای ناهار امروز انتخاب کنید و لذت ببرید.
معرفی ۵ غذا برای ناهار امروز شما
در ادامه میتوانید با غذاهای متنوع برای ناهار و روش تهیه آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.
۱- ساطری پلو
ساطری پلو یک غذای سنتی از خراسان است که طعم عالی و مقوی دارد. با تهیه این غذا برای ناهار، میتوانید تنوعی به سبد غذایی خانوادهتان اضافه کنید.
این غذا درست کردنش بسیار آسان است و با چند مواد اولیه ساده مثل برنج، گوشت چرخ کرده، هویج، پیاز و کشمش پلویی میتوانید آن را تهیه کنید.
مراحل تهیه ساطری پلو
برای تهیه ساطری پلو به روش مشهدی، مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا پیاز را ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس پیاز را در ظرفی ریخته و گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید.
- ادویهها و نمک را هم اضافه کنید، سپس جعفری خرد شده را بیفزایید و خوب مخلوط کنید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا طعمها به هم بیفتند.
- بعد از یک ساعت، مایه گوشت را خارج کرده و آن را به شکل توپکهای کوچک درآورید و در کمی روغن سرخ کنید. فقط کافی است رنگ گوشت تغییر کند.
- در این مرحله، هویجها را به شکل خلالی خرد کنید و کمی در روغن سرخ کنید. سپس به آن نمک و زعفران دم کرده اضافه کنید.
- کشمشهایی که قبلاً خیس کردهاید را در همان روغن کمی سرخ کنید.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی ساطری پلو کلیک کنید.
۲- خورش ساک با گوشت و اسفناج
خورش ساک یک غذای سنتی از استان گلستان و مازندران است که در گلستان معمولاً با زرشک پلو و در مازندران با نان یا برنج ساده سرو میشود. شما میتوانید این غذا را با نخود، گوشت گوسفند، پیاز، اسفناج و آرد گندم درست کنید.
مراحل تهیه خورش ساک با گوشت و اسفناج
مراحل تهیه خورش ساک به صورت زیر است:
- نخود را در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس نخودها را در قابلمه با مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی آب جوش آمد، کمی جوش شیرین یا بیکینگ پودر به آن اضافه کنید؛ بعد از یک دقیقه شعله را خاموش کنید.
- نخودها را آبکش کنید و با آب سرد شستشو دهید تا پوست آنها جدا شود.
- پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه کمی تفت دهید. سپس گوشت را به شکل مکعبی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید تا سرخ شود.
- بعد از سرخ شدن، نخودها را به قابلمه اضافه کرده و با مقداری آب بجوشانید تا پخته شوند.
برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی خورش ساک با گوشت و اسفناج کلیک کنید.
۳- استیک مرغ
استیک مرغ یک تکه گوشت خوشمزه است که معمولاً با سبزیجات پخته شده، سس قارچ و سیبزمینی سرخ شده سرو میشود. این نوع از غذا برای ناهار گزینهای عالی است.
“““html
و پرطرفدار جهان است که به عنوان یک غذای بینالمللی شناخته میشود.
استیکها را یا بر روی آتش و به صورت کبابی درست میکنند و یا در روغن سرخ میکنند. مهمترین عامل در تهیه استیکِ مرغِ آبدار و خوشطعم، “چاشنی آن” است. پس دقیقا طبق رسپیای که امروز برایتان شرح میدهیم مرغ را مزهدار و کبابی کنید.
مراحل تهیه استیک مرغ
مراحل تهیه استیک مرغ به شرح زیر است:
- سینه مرغ را بدون استخوان کنید و روی تخته کار قرار دهید. دستتان را روی سینه مرغ قرار دهید و با یک چاقوی تیز از عرض برش بزنید. ضخامت استیک به خودتان بستگی دارد؛ میتوانید سینه مرغ را فقط از وسط برش دهید یا اینکه سه برش ایجاد کنید تا ضخامت کمتری داشته باشد. (ضخامت کمتر از نیم سانت الی دو سانت برای استیک رایج است).
- سپس پیاز را با رنده ریز مخصوص کباب خرد یا در واقع له کنید. تفالههای پیاز را داخل صافی بریزید و خوب فشار دهید تا آب پیاز خارج شود. بعد آب پیاز را روی مرغها بریزید. آب پیاز بوی زهم مرغ را به خوبی میگیرد و گوشت را نرم میکند!
- حال یک قاشق روغن زیتون (یا هر روغن مایعی) به مرغ اضافه کنید.
- یک الی دو قاشق سس سویا نیز روی مرغ بریزید؛ سس سویا باعث تردی مرغ میشود و طعم خوبی هم به مرغ میدهد.
- سپس نصف قاشق مرباخوری فلفل سفید به مرغ اضافه کنید؛ فلفل سفید طعم خیلی خوبی به استیک خواهد داد.
برای ادامه رسپی این غذای مورد علاقه و مخصوص روی لینک رسپی استیک مرغ کلیک کنید.
۴- پاستا با سس پستو
پاستا از غذاهای معروف و محبوب ایتالیایی است که به روشهای مختلفی تهیه و همراه با سس پستو سرو میشود. شما نیز میتوانید این غذای خوشگل را با مواد اولیه ساده نظیر آرد، روغن، تخممرغ، پنیر پارمزان، سیر و… برای ناهار امروزتان آماده و نوش جان کنید.
مراحل تهیه پاستا با سس پستو
مراحل تهیه پاستا با سس پستو به شرح زیر است:
- ابتدا آرد را با نمک الک کنید. تخممرغ را کمی بزنید و کمکم با روغن روی آرد بریزید. اکنون آرد را با دست چنگ بزنید و سپس ورز بدهید تا خمیر یکدست و سفتی به دست آید.
- برای جلوگیری از اینکه خمیر بهدست نچسبد، آرد را کمکم اضافه کنید و ورز دهید. خمیر را قبل از بریدن ۳۰ دقیقه بخوابانید. میتوانید مقدار تخممرغ را کم کنید و بهجای آن آب استفاده کنید. در هر صورت خمیر باید سفت باشد و بهدست نچسبد.
- حال روی یک تخته آرد بپاشید و خمیر را با وردنه روی تخته باز کنید و با کارد به هر شکلی که میخواهید برش بزنید.
- در این مرحله برای تهیه سس پستو ابتدا دو پیمانه ریحان سبز را داخل مخلوطکن بریزید. سعی کنید ریحان بنفش اضافه نکنید، زیرا رنگ سس را تغییر میدهد. رنگ سس پستو سبز رنگ است.
برای ادامه رسپی این غذای بینالمللی جذاب و لذیذ روی لینک رسپی پاستا با سس پستو کلیک کنید.
۵- کوکو بادکوبهای
اگر به دنبال طعمی جدید و دلچسب هستید، کوکو بادکوبهای را امتحان کنید. این غذا از جمله غذاهای سنتی شمال ایران بوده و رسپی بسیار سادهای دارد. شما میتوانید با چند قلم مواد اولیه ساده نظیر سیبزمینی، تخممرغ، سینه مرغ، گوجهفرنگی، پیاز و… این غذای خوشمزه را طبخ و سرو کنید.
مراحل تهیه کوکو بادکوبهای
مراحل تهیه کوکو بادکوبهای به شرح زیر است:
- اولین قدم در تهیه کوکو بادکوبهای، پخت مرغ است. برای این…
“““html - کار، سینه مرغ را به همراه حبههای سیر و یک عدد پیاز بزرگ خرد شده، داخل قابلمه بریزید.
- سپس داخل قابلمه به اندازهای آب بریزید که تمام سطح مرغها را بپوشاند. در ادامه ادویهها (نمک و زردچوبه) را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید که مرغ به طور کامل پخته شود.
- در همین حین، سیب زمینیها را به خوبی شسته و پوست بگیرید. سپس به صورت نگینی خرد کنید. داخل تابهای به مقدار لازم روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
- بعد از اینکه روغن داغ شد، سیب زمینیهای خرد شده را به آن اضافه کرده و سرخ کنید. در حین سرخ کردن میتوانید مقداری زردچوبه و نمک به آنها اضافه کنید.
- حال گوجهها را پوست کنده و رنده کنید. پوره گوجه را بدون روغن داخل تابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا آب گوجه فرنگی تبخیر شود. سپس یک عدد پیاز رنده شده را به تابه اضافه کنید و به همراه گوجهها تفت دهید.
برای ادامه رسپی این غذای سنتی و خوشمزه شمالی روی لینک رسپی کوکو بادکوبهای کلیک کنید.
در این مطلب از مجله آشپزی رضیم لیستی متنوع از غذاهای مناسب برای وعده ناهار را در اختیارتان قرار دادیم. پیشنهاد میکنیم حتما این غذاهای خوشعطر و خوشمزه را در برنامه غذاییتان جای دهید و از طعم بینظیر آنها نهایت لذت را ببرید.