بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

امشب شام چی درست کنم؟ (چهارشنبه ۱۵ فروردین)

امشب چه چیزی برای شام درست کنم؟ چی بپزم که تکراری نباشه؟ نونی باشه یا رژیمی؟ یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های خیلی‌ها از جمله خانه‌دارها، شاغل‌ها یا دانشجوها اینه که یک غذای خوشمزه و سالم برای شام تهیه کنند.

به همین خاطر، ما امروز در پانزدهمین روز فروردین ماه ۱۴۰۳ در رضیم بلاگ پنج غذای متنوع و خوشمزه به شما معرفی می‌کنیم تا با توجه به سلیقه‌تون یکی از اون‌ها رو برای شام امشب آماده کنید و در کنار عزیزانتون نوش جان کنید.

معرفی ۵ غذا برای شام امشب شما

در ادامه با چند غذای متنوع برای شام به همراه طرز تهیه آن‌ها آشنا می‌شوید. با ما باشید.

۱- مانی پلو دامغانی

مانی پلو یکی از غذاهای خوشمزه و خاص ایرانی است که اصلیتش به شهر دامغان در استان سمنان برمی‌گرده. این غذا می‌تواند با گوشت تکه‌ای، گوشت چرخ کرده یا مرغ همراه با لپه، برنج، رشته پلویی، کشمش و زرشک تهیه بشه.

مراحل تهیه مانی پلو دامغانی

طرز تهیه مانی پلو دامغانی با گوشت تکه‌ای به شکل زیر است:

  1. اول لپه‌ها رو بشویید و در یک کاسه آب بریزید. بگذارید لپه‌ها حدود ۶ ساعت در آب بمونند تا نفخ‌شون گرفته بشه و سریع‌تر بپزند. حتماً چند بار آب‌شون رو عوض کنید. سپس برنج رو بشویید و برای ۱ تا ۲ ساعت در آب بگذارید.
  2. بعد از خیساندن لپه‌ها، آن‌ها را آبکشی کنید و همراه با کمی آب در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. بگذارید لپه‌ها چند ساعت با حرارت ملایم بپزند. توجه کنید که لپه‌ها نباید له بشوند.
  3. حالا پیاز رو بشویید و پوستش رو جدا کنید. سپس آن را خلالی خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و پیازهای خلالی را سرخ کنید.
  4. زمانی که پیازها نرم شدند، تکه‌های گوشت خردشده رو اضافه کنید. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، کمی فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای اصیل، روی لینک رسپی مانی پلو دامغانی کلیک کنید.

۲- خورشت ملاقورمه شمالی

خورشت ملاقورمه شمالی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه گیلانه که بدون گوشت درست می‌شه و انتخاب مناسبی برای کسانی‌که به غذاهای گوشتی علاقه ندارند، محسوب می‌شه.

مواد اولیه این غذای محلی شباهت زیادی به خورشت بادمجان داره و در شهرهای مختلف ایران با همون مواد اولیه به روش‌های مختلف تهیه می‌شه.

مراحل تهیه خورشت ملاقورمه شمالی

طرز تهیه این خورشت به شکل زیر است:

  1. اول بادمجان‌ها رو بشویید و پوست بگیرید، سپس آن‌ها رو به صورت نگینی خرد کنید.
  2. برای اینکه تلخی بادمجان گرفته بشه، آن‌ها رو به مدت ۳۰-۴۰ دقیقه در آب نمک بذارید. بعد از این مدت بادمجان‌ها رو از آب نمک خارج کنید و در آبکش بذارید تا آبشون گرفته بشه.
  3. حالا سبزی‌ها رو آماده کنید. سبزی‌های شسته و تمیز شده رو در آبکش بذارید تا آب اضافی‌شون گرفته بشه. در این غذا نسبت جعفری به نعنا ۲ به ۱ است. سپس سبزی‌ها رو به صورت ساطوری خرد کنید.

برای ادامه طرز تهیه این غذای خوشمزه، روی لینک رسپی خورشت ملاقورمه شمالی کلیک کنید.

۳- شامی کباب

شامی کباب یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اکثر مردم آن را با کتلت اشتباه می‌گیرند. اما این دو غذا با هم فرق دارند. در شامی کباب از سیب‌زمینی و گوشت استفاده می‌شود، اما در کتلت تنها از سیب‌زمینی استفاده می‌شود.

شامی کباب را می‌توان به عنوان یک غذای بدون برنج در نظر گرفت و هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان وعده اصلی برای شام تهیه و مصرف کرد.

“`html

مراحل تهیه شامی کباب

مراحل تهیه شامی کباب به شرح زیر است:

  1. ابتدا سیب زمینی‌ها و پیاز را پوست بگیرید و بشویید. بعد سیب زمینی‌ها را با رنده به صورت ریز رنده کرده و در یک کاسه بزرگ بریزید. پیاز را هم رنده کرده و به کاسه سیب‌زمینی اضافه کنید.
  2. حالا گوشت چرخ‌کرده را به کاسه حاوی سیب‌زمینی و پیاز اضافه کنید و تمام این مواد را با هم خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
  3. آرد نخودچی را به همراه نمک، زردچوبه و فلفل به کاسه اضافه کنید و دوباره مواد را برای چند دقیقه ورز دهید. ورز دادن را ادامه دهید تا همه مواد کاملاً با هم مخلوط و منسجم شوند.
  4. برای اینکه شامی خوشمزه‌تر شود، بعد از آماده کردن مایه، آن را با سلفون بپوشانید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید.

برای ادامه رسپی این غذای خوشمزه و راحت، روی لینک رسپی شامی کباب کلیک کنید.

۴- لوبیا کباب

لوبیا کباب، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب شمالی است که از ترکیب کباب چنجه و لوبیا چیتی درست می‌شود. این غذا منشا رشتی دارد و از قدیمی‌ترین غذاهای گیلانی است که در قهوه‌خانه‌ها سرو می‌شود.

این غذای خوشمزه با پیاز، نان و لیمو ترش ترکیب بی‌نظیری دارد. اگر دنبال طعم‌های جدید هستید، حتماً این غذا را امتحان کنید.

مراحل تهیه لوبیا کباب

مراحل تهیه لوبیا کباب رشتی به این صورت است:

  1. برای شروع، لوبیاها را خیس کنید. بهتر است ۲۴ ساعت قبل از پخت، لوبیاها را با آب سرد بخیسانید و هر چند ساعت یکبار آب آن را عوض کنید.
  2. سپس برای تهیه سس لوبیا، در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت کم بگذارید. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شود. بعد سیرها را له کنید و به پیازها اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
  3. گوجه‌فرنگی‌ها را بشویید و با رنده یا میکسر پوره کنید. پوره گوجه‌فرنگی را به مخلوط داخل قابلمه اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید تا گوجه‌فرنگی کمی رنگ بگیرد.
  4. حالا لوبیا چیتی‌های خیسانده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید. سپس ۳-۴ پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید. سیب‌زمینی را هم پوست بگیرید و بدون برش زده به قابلمه بیفزایید.

برای ادامه رسپی این غذای متفاوت و خوشمزه، روی لینک رسپی لوبیا کباب رشتی کلیک کنید.

۵- سالاد سالسا

سالاد سالسا یک سالاد مکزیکی است که با مواد مختلفی مثل ذرت کنسروی یا پخته، فلفل دلمه‌ای سبز، پیاز قرمز، گوجه‌فرنگی و… تهیه می‌شود و می‌توانید آن را به عنوان پیش غذا یا یک غذای سبک در وعده شام سرو کنید.

مراحل تهیه سالاد سالسا

مراحل تهیه سالاد سالسا با سس مخصوص به این صورت است:

  1. در مرحله اول، تمام مواد سالاد شامل فلفل، پیاز قرمز، خیار، گوجه‌فرنگی، پیازچه و سبزیجات را خوب ریز خرد کنید. می‌توانید پیاز، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای و خیار را نگینی خرد کنید.
  2. مواد خرد شده را در یک ظرف مناسب بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. در نهایت ذرت را هم به آن اضافه و دوباره هم بزنید.

برای ادامه رسپی این غذای سبک و ساده، روی لینک رسپی سالاد سالسا کلیک کنید.

در این مطلب از مجله آشپزی رضیم لیستی از غذاهای مختلف برای وعده شام را ارائه دادیم. به شما پیشنهاد می‌دهیم حتماً این غذاهای خوش‌عطر و خوشمزه را در برنامه‌ غذایی‌تان قرار دهید و از طعم بی‌نظیر آن‌ها لذت ببرید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل