بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

انواع قارچ های خوراکی که خواص دارویی و درمانی دارند (2 نکته مهم)

انواع قارچ خوراکی و دارویی

قارچ ها خیلی شباهت‌هایی با گیاهان و جانوران دارند. بعضی وقت‌ها آن‌ها را همجزء این موجودات می‌دانند.

اما قارچ‌ها از جهات زیادی با دیگر موجودات تفاوت دارند و به همین دلیل به طور مستقل و جداگانه در نظر گرفته می‌شوند. زندگی قارچ‌ها بسیار موفق و گسترده است.

آن‌ها تقریباً در هر جایی که می‌توانید تصور کنید در زمین وجود دارند و بسیاری از آن‌ها از نظر اقتصادی و پزشکی اهمیت زیادی دارند.

قارچ‌ها عامل اصلی خرابی مواد غذایی، به ویژه میوه‌ها و محصولات کشاورزی هستند. برخی از قارچ‌ها می‌توانند باعث بیماری شوند و مبارزه با آن‌ها سخت است.

اما در عوض، برخی دیگر از قارچ‌ها در تولید غذاها (شیمیایی) داروها و حتی طعم‌دهنده‌ها مفید هستند.

به عنوان مثال، در نانوایی‌ها برای تهیه نان از مخمر استفاده می‌شود که نوعی قارچ تک سلولی است. همچنین برای تهیه ماست و پنیر نیز از انواع قارچ‌های تک سلولی بهره می‌برند.

از قارچ‌ها برای ساخت آنتی‌بیوتیک‌ها نیز استفاده می‌شود. پنی‌سیلین و کریزوفولوین از جمله آنتی‌بیوتیک‌های به دست آمده از قارچ‌ها هستند.

از قارچ پنی‌سیلیوم کریزوژنوم آنتی‌بیوتیکی به نام پنی‌سیلین استخراج می‌کنند که جلوی رشد باکتری‌ها را می‌گیرد.

خاصیت آنتی‌بیوتیکی پنی‌سیلین برای اولین بار در سال 1925 توسط الکساندر فلیمینگ که در بیمارستان سنت ماری در لندن روی قارچ پنی‌سیلیوم نوتاتوم تحقیق می‌کرد، کشف شد.

لیست انواع قارچ های دارویی خوراکی

1. قارچ گانودرما

قارچ Ganoderma با نام علمی Ganoderma Lucidum یک نوع قارچ قرمز است. برخلاف باور عموم، همه قارچ‌های قرمز سمی نیستند.

این قارچ یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی در دنیا به شمار می‌رود و خواص درمانی و تغذیه‌ای زیادی دارد.

Ganoderma Lucidum از دسته قارچ‌های چتری است که بر روی چوب و تنه درختان رشد می‌کند.

این قارچ حدود ۸۰ نوع مختلف دارد و به طور طبیعی در طبیعت رشد می‌کند، ولی امروزه در مزارع با تکنیک‌های خاصی تولید می‌شود.

گونودرما دارای بافتی چوبی و براق است و از نظر ظاهر با قارچ‌های دکمه‌ای بسیار متفاوت است.

قسمت هاگدان این گیاه به شکل کلیه انسان و به رنگ قهوه‌ای-قرمز است که در لبه‌های قارچ کمرنگ‌تر می‌شود.

خواص دارویی قارچ گانودرما

  • تقویت سلامت قلب
  • ضد آلرژی
  • درمان کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی
  • دفع سموم بدن
  • درمان بیماری‌های کلیوی
  • کمک به خواب بهتر
  • تقویت عضلات
  • تقویت سیستم ایمنی

خواص و عوارض قارچ گانودرما

2. قارچ یال شیر

قارچ یال شیر طعمی خاص مانند غذاهای دریایی دارد و بافت آن اسفنجی است. این قارچ می‌تواند به صورت خام، خشک، پخته یا پودری و حتی در چای مصرف شود.

تحقیقات خاصی در مورد تأثیر قارچ یال شیر بر بدن یا تعامل آن با دیگر مواد غذایی انجام نشده است و هیچ هشدار جدی در این زمینه وجود ندارد.

با این حال، اگر به قارچ‌های دیگر حساسیت دارید، بهتر است از مصرف قارچ یال شیر نیز پرهیز کنید.

خواص قارچ یال شیر

  • حفاظت از مغز و جلوگیری از زوال عقل
  • بهبود سلامت روان و کاهش اضطراب و افسردگی
  • حفاظت از سیستم گوارش و بهبود سلامت روده
  • تقویت سلامت قلب و عروق
  • کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها

“`html

خواص درمانی قارچ یال شیر

3. قارچ شیتاکه

قارچ شیتاکه Shiitake یکی از انواع قارچ‌های دکمه‌ای است که در اصل از ژاپن آمده، ولی نکته جالب این است که این قارچ نخستین بار در چین دیده شده است.

رنگ کلاهک این قارچ معمولاً زرد کم‌رنگ است و گاهی به قهوه‌ای تیره نیز می‌رسد.

روی کلاهک قارچ، بقایای سفیدی وجود دارد که بیشتر در اطراف کلاهک قابل مشاهده است.

شکل کلاهک در ابتدای رشد قارچ محدب است، اما با رشد قارچ، به صورت صاف درمی‌آید.

لبه‌های کلاهک در زمانی که قارچ جوان است، به سمت داخل خم می‌شود.

تیغه‌های این قارچ سفید رنگ است و به صورت خاصی کنار هم قرار نمی‌گیرد. اگر این تیغه‌ها آسیب ببینند، رنگشان قهوه‌ای می‌شود که نشانه سلامت قارچ است.

نکته جالب درباره قارچ شیتاکه این است که بافت آن گوشتی و انعطاف‌پذیر است و اگر به راحتی خشک شود، به راحتی مجدد به حالت تازه خود برمی‌گردد.

پایه این قارچ کوتاه و فیبری است و قسمت‌های سفیدی که روی آن است، بقایای پرده غشایی است.

خواص دارویی قارچ شیتاکه

4. قارچ چاگا

چاگا (اینونوتوس ابلیکوس) نوعی قارچ است که معمولاً بر روی درختان در اروپای شمالی، آسیا، کانادا و آمریکای شمالی رشد می‌کند و از مدت‌ها پیش در طب سنتی استفاده می‌شود.

چاگا مقدار زیادی رنگدانه ملانین دارد. وقتی که در زیر نور آفتاب قرار می‌گیرد، رنگش سیاه می‌شود در حالی که قسمت داخلی آن حالت نارنجی روشنی را حفظ می‌کند.

چاگا حاوی مقدار قابل توجهی اگزالات (ماده‌ای که به سنگ کلیه مرتبط است) نسبت به سایر مواد می‌باشد.

خواص قارچ چاگا

  • سرشار از آنتی‌اکسیدان
  • بهبود استقامت بدن
  • کمک به مبارزه با سرطان
  • کاهش التهاب
  • کاهش کلسترول
  • کاهش فشار خون

خواص درمانی قارچ چاگا

5. قارچ دم بوقلمون

قارچ دم بوقلمون یکی از محبوب‌ترین قارچ‌های خوراکی است که به خانواده تاقچه‌ای قارچ سانان تعلق دارد.

این قارچ‌ها در بیشتر جنگل‌های جهان یافت می‌شوند، اما اولین کسانی که به خواص آن پی بردند، چینی‌ها بودند.

کتاب‌های چینی نشان می‌دهند که این قارچ بیش از 3000 سال پیش توسط کشاورزان استان هیونگ هو استفاده می‌شده است.

یکی از نوشیدنی‌های سنتی چینی که بیشتر در مراسم مذهبی تهیه می‌شود، از عصاره این قارچ استفاده می‌کند. در سال‌های اخیر، تحقیقات زیادی درباره این قارچ صورت گرفته است.

خواص قارچ دم بوقلمون

  1. درمان و جلوگیری از سرماخوردگی
  2. تسهیل دوران شیمی درمانی
  3. درمان سرطان سینه
  4. درمان ویروس پاپیلوم انسانی
  5. کاهش فشار خون

فواید قارچ دم بوقلمون

6. قارچ دکمه‌ای سفید

قارچ خوراکی دکمه‌ای (نام علمی: Agaricus bisporus) نام یک نوع قارچ خوراکی رایج از خانواده غاریقونیان است. این قارچ به عنوان قارچ‌های ساپروفیت شناخته می‌شود و شامل دسته بازیدیومیست‌ها است.

قارچ دکمه‌ای همچنین به نام لاتین Button Mushrooms معروف است و اندام باردهی آن ماشروم (Mushroom) نامیده می‌شود که…

“““html

قارچ دارای یک ساقه (Stipe) است و یک کلاهک چتری شکل و پهن به نام پیلوس (Pileus) دارد.

کلاهک صاف و گوشتی است و رنگ آن می‌تواند سفید، کرم یا قهوه‌ای باشد.

در زمان جوانی، قارچ با یک پرده غشایی (veil) که از انتهای کلاهک به پایه وصل می‌شود، پوشیده می‌شود.

بخشی از این غشا که بعد از پاره شدن دور ساقه را می‌پوشاند، حلقه یا آنالوس (Annulus) نامیده می‌شود.

در زیر کلاهک، تیغه‌های زیادی وجود دارد که در دو طرف آن، تعداد زیادی هاگ تولید می‌شود.

در ابتدا، تیغه‌ها صورتی رنگ هستند و وقتی که هاگ‌ها بالغ می‌شوند، به رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای تغییر رنگ می‌دهند. هاگ‌ها خیلی ریز هستند و با چشم غیرمسلح نمی‌توان آن‌ها را دید.

موارد مصرف قارچ دکمه ای سفید

7. قارچ گوش چوب

بر اساس نوشته‌های قدیمی از چین، حدود ۶۰۰ سال بعد از میلاد مسیح این قارچ به عنوان اولین نوعی که به طور مصنوعی کشت می‌شود، شناخته شده است.

این قارچ با بافت خاصی که دارد، در عطر و طعم کم‌تری دارد. در کشورهای آسیای شرقی ارزش بالایی دارد و عموماً در سوپ استفاده می‌شود. وقتی که این قارچ خشک می‌شود، ظاهری چروکیده پیدا می‌کند و به اندازه کوچک‌تری می‌رسد و به محض تماس با آب، دوباره اندازه و شکل اولیه‌اش را پیدا می‌کند.

این قارچ به نام‌های مختلفی مانند ((گوش چوب))، ((گوش درخت))، ((گوش ماوئیور))، ((گوش یهود)) و ((قارچ گوش)) شناخته می‌شود و در ژاپن به نام ((کیکوریج)) معروف است.

قارچ گوش چوب چیست ؟

مضرات قارچ‌ها

  • برخی از قارچ‌ها مانند ارگوت غلات بسیار سمی هستند و مسمومیت‌هایی به نام ارگوتیسم ایجاد می‌کنند. علت این مسمومیت وجود آلکالوئیدهایی مانند ارگوتوکسین در این قارچ‌هاست.
  • قارچ‌ها می‌توانند باعث بیماری در انسان، دام، طیور و گیاهان شوند.
  • رشد قارچ‌ها بر روی مواد مختلف مانند ساختمان‌های چوبی باعث پوسیدگی آن‌ها می‌شود.
  • برخی از قارچ‌های خوراکی و برخی دیگر مانند آمانیت‌ها، به‌خصوص آمانیتا فالوئیدیس، به دلیل وجود موادی به نام آمانیتاتوکسین و آمانیتاهمولیزین، بسیار سمی و خطرناک هستند.
  • قارچ آمانیتا موسکاریا جزو قارچ‌های مخدر به حساب می‌آید. این قارچ ماده‌ای به نام موسکارین تولید می‌کند که در مقادیر کم می‌تواند حالت جنون‌آوری ایجاد کند و در صورت مصرف زیاد می‌تواند کشنده باشد.

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل