بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

انواع ژله : نکاتی پایه برای تهیه انواع ژله در منزل (مرحله به مرحله)

“`html

دستور تهیه انواع ژله و نکات مهم برای تهیه یک دسر عالی

در این مطلب به شما آموزش می‌دهیم که چگونه می‌توانید ژله‌های خوشمزه و ایده‌آل تهیه کنید. با ما همراه شوید!

ژله‌های ترکیبی با پودر ژله و ژلاتین

ژلاتین یک ماده بی‌بو و بی‌مزه است که از کلاژن حیوانات تهیه می‌شود. به عبارت دیگر، ژلاتین معمولاً از پوست گاو و گوسفند به‌دست می‌آید و در بازار به دو شکل پودری و ورق موجود است.

  • یک قاشق سوپ‌خوری پودر ژلاتین (۱۵ میلی‌لیتر) معادل ۱۰ گرم است که برابر با ۳ ورق ژلاتین می‌باشد.
  • یک قاشق چای‌خوری پر پودر ژلاتین (۵ میلی‌لیتر) معادل ۳ تا ۴ گرم پودر ژلاتین است که برابر با ۱ ورق ژلاتین می‌باشد.

دستور تهیه ژله ساده

۱. با استفاده از پودر ژله‌های آماده:

  1. یک بسته پودر ژله آماده (معمولاً ۱۰۰ گرمی و با طعم‌های مختلف) را با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید.
  2. پس از اینکه خوب حل شد، یک لیوان آب سرد به آن اضافه کنید.
  3. این مخلوط را در قالب بریزید و در یخچال بگذارید.
  • نکته ۱: بهترین کار این است که به جای دو لیوان آب، از ۱.۵ لیوان استفاده کنید؛ به طوری که یک لیوان آب جوش و نیم لیوان آب سرد باشد.
  • نکته ۲: می‌توانید از هر قالبی، مانند پیرکس، شیشه‌ای، پلاستیکی، فلزی و … استفاده کنید.
  • نکته ۳: قبل از ریختن ژله در قالب، بهتر است قالب را کمی آبگردانی کنید و در فریزر قرار دهید تا جدا کردن ژله آسان‌تر شود.
  • نکته ۴: برای داشتن ژله شفاف‌تر، می‌توانید بعد از حل کردن پودر ژله، ظرف را روی بخار آب قرار دهید یا در مایکروویو گرم کنید و هم بزنید.

۲. با استفاده از پودر ژلاتین:

برای هر لیوان مایه، از یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین استفاده کنید که این‌گونه ژله کمی سفت‌تر خواهد بود. اگر از یک قاشق پودر ژلاتین یا یک ورق ژلاتین استفاده کنید، به یک ژله لطیف‌تر خواهید رسید. اما می‌توانید از مقدار میانه‌ای نیز استفاده کنید.

نکته ۱: پودر ژلاتین باید به این صورت استفاده شود که به ازای هر مقدار پودر ژلاتین، دو برابر آن آب اضافه کنید.

مثلاً اگر ۳ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین دارید، باید با ۶ قاشق غذاخوری آب ترکیب کنید.

نکته ۲: ورق‌های ژلاتین باید در آب سرد خیس بخورند. اگر آب خیلی گرم باشد، ژلاتین به درستی حل نمی‌شود.

“““html

آب سرد را در ظرفی می‌ریزیم.

به‌گونه‌ای که مطمئن شویم کل ورق‌های ژلاتین را می‌پوشاند؛ وقتی ورق‌های ژلاتین شروع به نرم شدن کرد و چروک‌های آن صاف شدند – که معمولاً 5 الی 6 دقیقه طول می‌کشد – آنها را از آب بیرون آورده و با انگشتان خود فشار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس می‌توانید آنها را به مایع گرمی که در دستورتان دارید اضافه کنید، البته دمای این مایع باید بالای 35 درجه سانتی‌گراد باشد.

3 نکته مهم

  1. اگر چند ورق را با هم خیس می‌کنید، دقت کنید که بهم نچسبند تا تمامی قسمت‌ها به خوبی خیس شوند.
  2. ژلاتین را مدت طولانی در آب سرد نگذارید، زیرا ممکن است خراب شده و به مقدار درست مورد نیاز در دستور نرسید.
  3. زمان ذکر شده در متن بستگی به تعداد ورق‌های شما دارد، اگر تعداد بیشتری باشد، زمان بیشتری نیاز است.

چند نکته برای خارج کردن ژله یا دسرهای ژلاتینه از ظرف سرو

سپس ظرف ژله را درون آن قرار دهید و برای حالت اول 3 ثانیه و برای حالت دوم 30 ثانیه نگه‌دارید (ممکن است برای قالب‌های متفاوت این زمان کمتر یا بیشتر شود، مثلاً برای قالب فلزی این زمان به طرز قابل توجهی کمتر است، اما قالب‌های پیرکس یا سیلیکونی معمولاً بدون نیاز به آب گرم هم از ژله جدا خواهند شد! اگر برای بار اول این کار را انجام می‌دهید، از آب گرم استفاده کنید).

برای تست، کافیست ظرف را تکان دهید؛ اگر دیواره‌ها جدا شدند، مراقب باشید چون اگر بیشتر بماند ممکن است آب شود.

نکات لازم برای ترکیب کردن چند رنگ ژله (مثلاً برای رنگین کمان)

3 – دستور تهیه ژله‌های ترکیبی

برای درست کردن ژله‌های ترکیبی با مایعات غیر از آب:

کافیست لیوان دوم (آب سرد) را حذف کرده و به جای آن از بستنی، شیر، خامه یا مایعات دیگر متناسب با طعم پودر ژله استفاده کنید؛

4 نکته مهم برای ژله‌های ترکیبی

نکته 1: برای ترکیب ژله با بستنی، شیر یا خامه مهم است که محلول ژله و آب جوش کاملاً خنک شده باشد، در غیر این صورت ژله دو رنگ می‌شود یا بریده بریده می‌گردد.

نکته 2: برای ترکیب با بستنی؛ بستنی را چند دقیقه قبل از فریزر به دمای محیط منتقل کنید یا به عبارت دیگر، بستنی باید کمی نرم شده باشد و سپس به محلول خنک اضافه کنید که قطعاً ژله شیرین‌تری خواهید داشت.

نکته 3: در مورد ترکیب با خامه؛ خامه را ابتدا در ظرفی کمی بزنید تا روان شود و سپس به محلول خنک شده اضافه کنید تا تکه تکه و مخلوط نشده باقی بماند (مگر اینکه بخواهید خامه فرم گرفته را مخلوط کنید).

نکته 4: در مورد ترکیب با شیر؛ اگر از شیر داغ استفاده می‌کنید، نیازی به خنک کردن محلول نیست!

4 – برای ترکیب کردن ژله با انواع میوه

ژله را آماده کرده و در یخچال بگذارید تا نیم‌بند شود؛ سپس میوه‌ها را به آن اضافه کنید…

“““html

کاهش غلظت ژله به این معناست که ژله باید به غلظت سفیده تخم‌مرغ برسد. برای نیمه‌بند کردن ژله می‌توانید آن را در یخچال بگذارید و دقت کنید تا غلظتش به اندازه سفیده تخم‌مرغ برسد.

یا می‌توانید به جای آب سرد، یخ اضافه کرده و خوب هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسد. سپس میوه‌ها را به آن اضافه کنید.

نکته: اگر یخ به ژله اضافه کنید، باید توجه داشته باشید که پس از رسیدن به غلظت مناسب، سریعاً یخ‌های باقی‌مانده را از آن خارج کنید. زیرا ژله خیلی زود از حالت نیمه‌بند به حالت غلیظ‌تر می‌شود و در این حالت ممکن است بتوانید میوه‌ها را جاسازی کنید، اما ژله‌ شفاف نخواهید داشت!

روش دیگری این است که یک لایه از ژله را در ظرف مورد نظرتان بریزید و بگذارید کامل ببندد. سپس میوه مورد نظرتان را روی آن قرار دهید و دوباره یک لایه نازک از ژله روی آن بریزید تا ببندد. بعد از آن، بقیه‌ی ژله را اضافه کرده و در یخچال بگذارید تا زمان سرو. اگر می‌خواهید چند لایه میوه داشته باشید، باید این کار را برای هر لایه تکرار کنید.

نکته: حجم لایه‌ اول ژله قبل از اضافه کردن میوه بستگی به فضای شما برای قرار دادن میوه دارد.

نکته‌ی کلی: در مورد میوه‌هایی مثل کیوی، انبه، نارنگی و آناناس خام که آنزیم دارند (همان آنزیمی که در کیوی گوشت را برای آماده‌سازی کباب نرم می‌کند!) بهتر است میوه را قبلاً بخار پز کنید یا در آب کمی بجوشانید. اگر از کمپوت آناناس یا سایر میوه‌ها استفاده کنید، این مشکل حل می‌شود. همچنین برای آبمیوه‌ی این میوه‌ها، باید آبمیوه را همراه با کمی شکر کمی جوشانید تا آنزیم از بین برود.
کاسترد:

3 – از روی دستور العمل پشت قوطی: (من همیشه از این روش استفاده می‌کنم)

مواد لازم:

دستور تهیه:

  1. پودر کاسترد را با 2 ق غ از شیر خوب مخلوط کنید.
  2. باقی‌مانده شیر را با شکر روی اجاق قرار دهید تا داغ‌شود و بجوشد.
  3. سپس مخلوط شیر و پودر کاسترد را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به غلظت فرنی برسد.
  4. اگر می‌خواهید به عنوان سس شیرین و داغ استفاده کنید، همان موقع سرو کنید. در غیر این صورت آن را در ظرف مورد نظر بریزید و در یخچال بگذارید تا بسته شود.
  5. برای طعم بهتر، بهتر است یک شب در یخچال بماند.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل