آسیب مغز با خوردن گوشت زیاد
پزشکان گفتهاند: خوردن زیاد گوشت قرمز میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد، زیرا باعث تجمع آهن در مغز میشود.
تحقیقات بر روی بیماران مبتلا به آلزایمر نشان داده که آهن در نواحی از مغز تراکم پیدا میکند که در مراحل اولیه بیماری آسیب دیدهاند. کسانی که این تحقیق را انجام دادهاند، با بررسی تصاویر مغزی دریافتند که میزان آهنی که بدن جذب میکند، با تخریب بافت مغزی در بیماران آلزایمری ارتباط دارد.
درست است که نتایج این مطالعه نمیتوانند به طور قاطع نشان دهند که آهن باعث ایجاد این بیماری میشود، اما محققان فکر میکنند که این نتایج نشان میدهد مصرف زیاد آهن میتواند به بدتر شدن این بیماری کمک کند.
متخصصان پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا بیان کردهاند که اگرچه آهن برای سلامت و عملکرد درست سلولها نیاز است، اما مصرف زیاد آن میتواند آسیبزا باشد. این محققان میگویند بیشترین میزان تجمع آهن در مغز در سلولهایی پیدا میشود که «غلاف میلین» تولید میکنند و آسیب به این غلاف میتواند منجر به تخریب سلولهای مغزی و تشدید بیماری آلزایمر شود.
«جرج بارتزوکیس»، محقق اصلی این مطالعه، اظهار کرده که افزایش آهن در مغز با تخریب بافتهای مغزی مرتبط است. همچنین دریافتهاند که افزایش آهن در ناحیه «هیپوکامپ» مغز با افزایش تخریب بافت این ناحیه در بیماران آلزایمری ارتباط دارد.