“`html
رب گوجهفرنگی یکی از مهمترین و پرکاربردترین مواد در آشپزی است و به همین خاطر در بسیاری از خانهها بهطور روزانه از آن استفاده میشود. بنابراین، انتخاب رب گوجه با کیفیت اهمیت زیادی دارد.
به گزارش سرگرمی روز، یکی از مهمترین فواید بینظیر رب گوجهفرنگی، کمک به درمان کمخونی است که خیلیها از آن بیخبرند. متاسفانه امروزه دلایل زیادی وجود دارد که باعث کمخونی در افراد، به ویژه زنان، میشود. بنابراین مصرف روزانه رب گوجه میتواند به پیشگیری و درمان این مشکل موثر باشد. در این مقاله از رضیم بلاگ قصد داریم شما را با تاثیر رب گوجه در درمان کمخونی آشنا کنیم.
رب گوجهفرنگی سرشار از مواد مغذی است که برای جذب بهتر آهن در بدن ضروری هستند. بهترین راه برای دریافت آهن، مصرف مواد غذایی حاوی آهن است. این ماده مغذی میتواند کیفیت حمل اکسیژن را در سلولهای قرمز خون افزایش دهد و از بروز کمخونی جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: برای جلوگیری از پاشیدن رب گوجه هنگام پخت چه کنیم؟
نکته مهم این است که در بسیاری از موارد، جذب آهن به خوبی انجام نمیشود. اما با کمک ویتامین C میتوان این جذب را افزایش داد.
رب گوجهفرنگی تازه و باکیفیت منبع غنی از ویتامین C است و به همین خاطر میتواند در بهبود جذب آهن توسط بدن موثر باشد. آنتیاکسیدانهای زیاد در رب گوجه میتواند از بروز مشکلات کمخونی جلوگیری کند. بهطور کلی، تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه یک قاشق از آن میتواند حدود ۶ درصد از نیاز بدن به آهن، پتاسیم و ویتامینهای گروه B را تامین کند.
کالری پایین رب گوجهفرنگی سبب شده تا ورزشکاران و افرادی که اضافه وزن دارند بتوانند به راحتی آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. جالب است بدانید که رب گوجه فاقد چربی است و میتواند به تامین ویتامین A کمک کند. پتاسیم، ویتامین K و C موجود در آن نیز در پیشگیری و درمان کمخونی موثر هستند.
درمان کمخونی بستگی به میزان آهن جذب شده توسط بدن دارد. آهن موجود در غذاها به دو نوع “هِم” و “غیر هِم” تقسیم میشود. “هِم” آهن موجود در پروتئینهای حیوانی و “غیر هِم” آهن در گیاهان است.
بهطور کلی، آهن “هِم” ۴۰ درصد و آهن “غیر هِم” ۶۰ درصد از آهن مورد نیاز بدن را تامین میکنند. جذب نوع گیاهی کمی دشوارتر بوده و میتوان با مصرف ویتامین C و آنتیاکسیدانها، قدرت جذب این نوع آهن را بالا برد.
ویتامین C در رب گوجهفرنگی میتواند به جذب بهتر آهن “غیر هِم” کمک کند. از سوی دیگر، مصرف روزانه گوجهفرنگی تازه برای برخی افراد ممکن است دشوار باشد، بنابراین میتوان با مصرف روزانه رب گوجه با کیفیت، این نیاز را برطرف کرد.
علاوه بر این، خود رب گوجه مقدار قابل توجهی آهن دارد که میتواند بخشی از نیاز آهن بدن را تامین کند. لیکوپن نیز از دیگر مواد موجود در رب گوجه است که به عنوان یک آنتیاکسیدان قوی شناخته میشود. این آنتیاکسیدان میتواند از بروز بسیاری از بیماریها مانند سرطان معده، کمخونی، سکته مغزی و گرفتگی عروق جلوگیری کند.
رب گوجهفرنگی مزایای دیگری نیز دارد، از جمله تقویت ایمنی بدن، بهبود مسائل پروستات، پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی و کاهش روند پیری. اما اگر میخواهید برای درمان کمخونی از این ماده غذایی استفاده کنید، نکاتی وجود دارد که باید توجه کنید.
نگهداری رب گوجه
روش نگهداری از رب گوجه تاثیر زیادی در اثربخشی آن برای درمان کمخونی دارد. معمولاً ظروف شیشهای یا پلاستیکی گزینههای بهتری برای نگهداری رب گوجه هستند. بهتر است این مواد غذایی را در یخچال نگه دارید.
این کار کمک میکند تا از رشد باکتریها درون رب جلوگیری شود و خواص آن حفظ گردد. اگر میخواهید رب را برای مدت طولانی نگهداری کنید، میتوانید آن را داخل یخچال فریزر قرار دهید.
“““html
قرار دهید.
خواص رب گوجه برای درمان کمخونی و دیگر بیماریها قابل توجه است. اما یادتان باشد که مصرف زیاد رب گوجه هم میتواند برای بدن ضرر داشته باشد. مثلا بعضی افراد ممکن است به رب حساسیت داشته باشند و دچار علائم آلرژیک مانند تنگی نفس شوند.
بیشتر بخوانید: چگونه رب گوجهفرنگی تقلبی را تشخیص دهیم + نکات حائز اهمیت!
علاوه بر این، خوردن بیش از حد رب ممکن است باعث مشکلات گوارشی مثل سندروم روده تحریکپذیر و اسهال شود. رب گوجههای بیکیفیت معمولاً نمک زیادی دارند. به همین دلیل، میتوانند فشار خون را بالا ببرند. بنابراین بهتر است در مصرف این ماده غذایی احتیاط کنید و تعادل را رعایت کنید.
منبع:
www.asriran.com