بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

باید و نبایدها برای افراد دیابتی در آشپزی (2 نکته مهم)

بر خلاف تصور برخی، آشپزی نه تنها سخت نیست بلکه می‌تواند لذت‌بخش باشد، به ویژه اگر به دلیل بیماری‌هایی مانند دیابت باید به دقت عمل کنید.

حتی اگر خودتان دیابت دارید یا یکی از اعضای خانواده‌تان با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کند، می‌توانید با اشتیاق و علاقه آشپزی کرده و از خوردن غذای خود لذت ببرید.

دیابت باعث می‌شود که عادت‌های غذایی شما تغییر کند و برخی از جنبه‌های آشپزی شما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، برای تهیه غذا برای افراد دیابتی ممکن است وقت بیشتری لازم باشد.

باید و نبایدها برای افراد دیابتی در آشپزی

اما نباید این مسائل شما را ناراحت کند. وقتی خودتان آشپزی می‌کنید، شما خودتان انتخاب می‌کنید چه مواد غذایی استفاده کنید، بنابراین کنترل بیشتری بر روی مواد غذایی‌تان دارید. نکته کلیدی برای افراد دیابتی این است که قند خون خود را پایدار نگه دارند و مواد مغذی کافی دریافت کنند.

به این معنی که باید برنامه غذایی‌تان را به گونه‌ای تنظیم کنید که قند، نمک و چربی‌های کمتری مصرف کنید و برعکس، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر بیشتری دریافت نمایید.

بنابراین، سبزیجات و دانه‌های کامل (سبوس‌دار) باید جزو ثابت بشقاب‌های شما باشند. چند توصیه برای بهتر آشپزی کردن و سالم‌تر غذا خوردن داریم. با ما همراه شوید.

از شرایط موجود بهترین استفاده را ببرید

اگر دیابت دارید، می‌توانید فرصتی برای ایجاد عادت‌های غذایی سالم برای تمام اعضای خانواده ایجاد کنید. از رژیم غذایی جدید خود بهره ببرید و از خانواده‌تان بخواهید که در انتخاب مواد غذایی سالم و تهیه غذا با شما مشارکت کنند. این یک فرصت عالی برای برای تقویت عادت‌های غذایی سالم است.

بهترین مواد غذایی موجود را انتخاب کنید

متخصصان تاکید می‌کنند که باید از مواد غذایی طبیعی و کم فرآوری استفاده کنید. یخچال و کابینت‌های خود را با مواد غذایی سالم پر کنید.

به عنوان مثال، اگر همیشه لوبیا و دانه‌های کامل (سبوس‌دار) داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید برای تهیه غذا از آن‌ها استفاده کنید.

گوشت قرمز را با احتیاط مصرف کنید

هنگام خرید گوشت قرمز، حتماً به سراغ انواع کم‌چرب بروید. چربی‌های روی گوشت را جدا کنید و از مصرف گوشت‌های چرب و شور مانند سوسیس و کالباس پرهیز کنید. همچنین دقت کنید که گوشت مرغ بدون پوست باشد.

مهم‌ترین نکته برای یک فرد دیابتی این است که قند خون خود را کنترل کرده و مواد مغذی کافی دریافت کند. باید برنامه غذایی‌تان را طوری طراحی کنید که میزان قند، نمک و چربی‌های مصرفی‌تان کم باشد و برعکس، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر بیشتری جذب کنید.

مصرف

نمک را کاهش دهید

مصرف عدس و لوبیا بسیار مفید است، اما اگر شما از کنسرو این مواد غذایی استفاده می‌کنید، باید به مقدار نمک (سدیم) موجود در آن دقت کنید. بهتر است پیش از مصرف، محتویات کنسرو را آبکشی کنید تا نمک اضافی آن کاهش یابد. بعضی اوقات، میزان سدیم کنسروها ممکن است تا 40 درصد باشد و با چند بار آبکش کردن می‌توانید این نمک اضافه را از بین ببرید.

سبزیجات معطر و ادویه‌ها را دریابید

برای کاهش نمک، قند و چربی، می‌توانید از سبزیجات معطر و ادویه‌ها کمک بگیرید. حتماً می‌دانید که غذای بدون طعم یا بدون نمک، برای ما ایرانی‌ها جذاب نخواهد بود. به همین دلیل، باید به فکر خوشمزه کردن غذاهای خود باشید و استفاده از ادویه‌ها و سبزیجات معطر، گزینه‌های عالی هستند. می‌توانید مبتکر باشید و طعم‌های جدیدی پیدا کنید. به عنوان مثال، به هویج بخارپز شده کمی پودر چیلی یا زیره بزنید یا لوبیا سبز را با جوز هندی طعم‌دار کنید. همچنین مارچوبه را با پوست لیموترش سرو کنید و از سرکه و فلفل سیاه نیز غافل نشوید.

از پرخوری بپرهیزید

برای خودتان از بشقاب‌های کوچک‌تر استفاده کنید و سعی کنید از پرخوری جلوگیری کنید. باید به اندازه‌ای غذا بخورید که سیر شوید، نه اینکه بشقابتان را پر از غذاهای مختلف کنید و به خوردن ادامه دهید.

از بهترین روش‌ها برای پخت و پز استفاده کنید

اگر از سرخ‌کن‌های پر روغن برای سرخ کردن سیب‌زمینی و دیگر خوراکی‌ها استفاده می‌کنید، بهتر است روش‌های بهتری برای پخت و پز پیدا کنید که نیاز کمتری به روغن داشته باشند و در عوض غذا را خوشمزه‌تر کنند. به عنوان مثال، استفاده از فر، کباب کردن یا آب‌پز کردن گوشت قرمز روش‌های مناسبی هستند که بخشی از چربی‌های آن‌ها را نیز حذف می‌کند. برای آماده‌سازی سبزیجات، بخارپز کردن نیز گزینه‌ای مناسب است چون طعم آن‌ها را حفظ کرده و سالم‌تر است. استفاده از ادویه‌هایی مانند دارچین و زنجبیل نیز برای طعم‌دهی به غذاها می‌تواند کارساز باشد.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل