بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

با این روش سنتی، گوشت را برای مدت طولانی نگه دارید

“`html

برای نگهداری طولانی مدت گوشت به شیوه‌ای سنتی و بدون یخچال، از روشی به نام قورمه کردن استفاده می‌شود. قورمه کردن گوشت یک روش جالب و قدیمی است که به شما کمک می‌کند تا گوشت را در چربی نگه دارید. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله رضیم می‌توانید با روش‌های موثر نگهداری گوشت به روش قورمه کردن آشنا شوید.

روش سنتی نگهداری گوشت با قورمه کردن

قورمه کردن یکی از راه‌های نگهداری گوشت قرمز بدون یخچال و فریزر است که به شما اجازه می‌دهد گوشت پخته شده را در مقدار زیادی چربی نگهدارید. آماده‌سازی قورمه گوشت حدود ۴ ساعت زمان می‌برد.

مواد لازم برای تهیه قورمه گوشت

گوشت گوسفند چرب  ۶۰۰ گرم
دنبه خرد شده  ۲۰۰ گرم
پیاز  ۲ عدد
آب  ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، چوب دارچین و برگ بو  به مقدار لازم

 

مراحل تهیه قورمه گوشت

قورمه کردن یکی از قدیمی‌ترین روش‌ها برای نگهداری گوشت است که در آن گوشت را در چربی طبیعی یا دنبه می‌پزند و سپس در ظروف مخصوص نگهداری می‌کنند. در ادامه با مراحل تهیه قورمه گوشت آشنا می‌شوید.

مرحله اول: خرد کردن گوشت و دنبه

ابتدا باید گوشت‌ها را به قطعات کوچک، به اندازه خورشتی یا مکعبی برش بزنید. دنبه‌ها را نیز به قطعات ریزتر ببرید تا روغن آن‌ها بهتر خارج شود. حتی می‌توانید از دنبه چرخ‌کرده برای این کار استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: مدت زمان نگهداری مرغ پخته در یخچال چند روز است؟

مرحله دوم: تهیه روغن دنبه

برای تهیه روغن دنبه، دنبه‌ها را در یک قابلمه مسی بریزید و با ۱ لیوان آب روی حرارت ملایم بگذارید تا چند ساعت بپزد و روغن آن‌ها به خوبی خارج شود.

مرحله سوم: خارج کردن دنبه‌ها از روغن

وقتی که روغن دنبه به طور کامل گرفته شد، می‌توانید دنبه‌ها را از روغن خارج کنید.

مرحله چهارم: اضافه کردن گوشت و پیاز به روغن

در این مرحله، گوشت خردشده را به روغن دنبه اضافه کنید. سپس پیاز را به صورت چهار قاچ برش بزنید و همراه با ادویه‌ها به گوشت اضافه کنید.

“““html

در قابلمه بریزید. درب قابلمه را روی آن قرار دهید و شعله را کم کنید. بگذارید گوشت به آرامی بپزد و آماده شود.

بیشتر بخوانید: مدت زمان مجاز نگهداری گوشت خام و پخته در فریزر

مرحله پنجم: قورمه را آماده کنید

بعد از چند ساعت که گوشت کاملاً در روغن پخته شد، می‌توانید پیاز، دارچین و برگ بو را از داخل قابلمه بیرون بیاورید. بعد از این که گوشت پخته و آب درون قابلمه تبخیر شد، اجازه دهید گوشت برای چند دقیقه نیز در روغن دنبه سرخ شود. در این مرحله باید هر چند دقیقه یک بار گوشت را هم بزنید.

مرحله ششم: نمک را اضافه کنید

بعد از آماده شدن قورمه، می‌توانید مقداری نمک به گوشت اضافه کنید. سپس گوشت را همراه با روغن دنبه در خمره‌های سفالی، پوست گوسفند یا ظروف روی که درب محکمی دارند بریزید. درب ظرف را محکم ببندید و آن را در مکانی خشک و خنک قرار دهید.

نکات و فوت و فن‌های نگهداری گوشت به روش قورمه

  • برخی از دستورها برای تهیه قورمه، به جای دنبه از گوشت‌های چرب یا به اصطلاح روگوشتی استفاده می‌کنند.
  • در این روش مقدار روغن باید طوری باشد که سطح گوشت را بپوشاند. اگر گوشت در چربی قرار نگیرد، زود فاسد می‌شود.
  • می‌توانید از قورمه به عنوان غذا استفاده کنید یا از این گوشت برای تهیه خورش‌های مختلف بهره ببرید.
  • برای تهیه قورمه، می‌توانید با توجه به سلیقه‌تان از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
  • برای تهیه این غذا باید شعله را کم کنید تا روغن دنبه نسوزد.
  • اضافه کردن چوب دارچین و برگ بو به قورمه اختیاری است و می‌توانید تمام ادویه‌ها را حذف کنید.
  • مدت زمان نگهداری گوشت بیرون از یخچال محدود است، اما با روش قورمه، می‌توانید تا یک سال گوشت‌ها را در خارج از یخچال نگه دارید.
  • یکی دیگر از روش‌های نگهداری گوشت در گذشته روش چووش بود، که گوشت را در ظرفی قرار داده و از دهانه چاه آویزان می‌کردند.
  • در استان لرستان، برای نگهداری طولانی مدت، گوشت را خرد کرده و بعد از نمک سود کردن، در روغن سرخ می‌کردند. سپس تکه‌های گوشت را در معرض هوا قرار می‌دادند تا خشک شوند. بعد از آن، آن‌ها را با بلغور گندم در خمره‌های سفالی می‌ریختند و در مکانی خنک و سایه آویزان می‌کردند. با این روش، گوشت تا یک هفته قابل نگهداری است.
  • در روش قورمه، باید گوشت و چربی را آنقدر بپزید تا تمام چربی‌ها آب شوند.
  • قبلاً برای نگهداری قورمه، آن را داخل شکمبه گوسفند می‌ریختند.
  • چون برای قورمه نیاز به نمک است، در زمان مصرف به آن نمک اضافه نکنید.
  • برای تهیه قورمه، باید نمک را بعد از پخت گوشت اضافه کنید. افزودن زودهنگام نمک پخت را طولانی‌تر می‌کند.
  • گوشت قورمه بسیار نرم است و به راحتی با دست پاره می‌شود.
  • روش نگهداری قورمه ساده است؛ گوشت را در کوزه‌های سفالی، شکم گوسفند یا ظروف روی بریزید، درب ظرف را محکم ببندید و در مکانی خشک، خنک و دور از نور و گرما قرار دهید.
  • روش قدیمی نگهداری گوشت با نمک به این شکل است که گوشت را به تکه‌های کوچک خرد و در نمک غوطه‌ور کنند. سپس تکه‌ها را از ریسمانی رد کرده و از سقف آویزان می‌کردند تا خشک شود.

در این مقاله به بهترین روش نگهداری گوشت به صورت قورمه اشاره شد. قورمه گوشت طعمی بسیار لذیذ دارد و به شکل‌های متفاوتی در شهرهای مختلف تهیه می‌شود. در شهر شما از چه روشی برای نگهداری گوشت یا تهیه قورمه استفاده می‌شود؟

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل