“`html
تشخیص رب گوجه فرنگی خوب از بد شاید کار سادهای به نظر بیاد، ولی بعضی وقتها ظاهرش هیچ نشونی از فاسد بودن نداره و در واقع خراب شده. در این مقاله از مجله رضیم میخواهیم روشهای تشخیص رب گوجه فرنگی سالم از فاسد رو بررسی کنیم.
در ادامه، ۷ ویژگی که نشون میدهد رب گوجه فرنگی خراب شده رو معرفی میکنیم. پس با ما همراه باشید.
۷ نشانه خراب شدن رب گوجه فرنگی تازه
اگر رب گوجه فرنگی شما یکی از نشانههای زیر رو داشت، یعنی دیگه قابل استفاده نیست و خراب شده:
۱- بوی نامطبوع رب گوجه فرنگی
بوی رب یکی از راههای تشخیص خرابی مواد غذایی هست. رب گوجه فرنگی تازه باید بوی خوشایند از گوجه پخته بده. اگر بوی تند، بد یا کهنه احساس کردید، یعنی رب فاسد شده و دیگه نمیشه ازش استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: عوارض استفاده از رب گوجه فرنگی تاریخ مصرف گذشته
۲- سیاه شدن رنگ رب گوجه فرنگی
یکی دیگه از نشانههای خراب شدن، سیاه شدن رب در روغن است. وقتی رب گوجه فرنگی رو در روغن داغ میریزید و رنگش به سیاهی تغییر کرد، یعنی فاسد شده.
۳- یکدست نبودن بافت رب گوجه فرنگی
برای تشخیص سالم بودن رب، بافتش رو هم بررسی کنید. کمی رب رو در یک سطح صاف پخش کنید. اگر ذرات هسته یا پوست در آن پیدا کردید، یعنی این رب از مواد خوبی تهیه نشده و کیفیتش پایین است.
۴- پخش نشدن رب گوجه فرنگی در روغن داغ
برای تشخیص سالم بودن رب، اون رو در روغن داغ بریزید. اگر رب به شکل گلولهای شد یا شکلش تغییر نکرد، یعنی خراب شده یا از مواد دیگهای مثل کدو تهیه شده.
۵- کپک سفید روی رب گوجه فرنگی
یکی از نشانههای فساد، وجود کپکهای سفید روی رب است. اگر رب در محیط گرم و مرطوب قرار بگیره، کپک میزنه.
بیشتر بخوانید: مناسبترین ظرف برای نگهداری از رب گوجه فرنگی
۶- کپکهای قهوهای و سیاه لبههای ظرف
اگر در لبههای ظرف کپکهای قهوهای یا سیاه مشاهده کردید، اصلاً از رب استفاده نکنید چون این کپکها نشاندهنده فساد رب هستند.
۷- اسیدیته شدن رب گوجه فرنگی
اگر ترشی رب بیشتر از حد معمول شد و گاز تولید کرد، نشاندهنده فساد آن است و نباید آن را مصرف کنید.
در این مقاله از مجله رضیم، ۷ روش برای تشخیص رب گوجه فرنگی سالم از فاسد رو معرفی کردیم. با توجه به این نشانهها و استفاده از رب سالم، میتونید خطراتی که ممکن است سلامتیتون رو تهدید کنه، جلوگیری کنید. همچنین این موارد به شما کمک میکنند تا با خیال راحتتری از رب گوجه فرنگی استفاده کنید.