بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

با خواص درمانی ریواس آشنا هستید؟ (2 نکته مهم)

یک کارشناس تغذیه می‌گوید کسانی که به سنگ‌های کلیوی اگزالاته مبتلا هستند، نباید ریواس بخورند. این سبزی پر از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است که می‌تواند به پیشگیری از پیری، بیماری‌های قلبی، انواع سرطان و مقاومت بدن در برابر آلودگی هوا کمک کند.

مریم صالحی گفت: ریواس با طعم ترش و ساقه‌های خوش‌رنگش در فصل بهار می‌رسد. با توجه به خواص زیاد این گیاه، بهتر است آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید. ریواس گیاهی است که در کنار رودخانه‌ها به صورت وحشی رشد می‌کند.

او ادامه داد: برخی افراد باید از خوردن ریواس خودداری کنند. مثلاً افرادی که به سنگ‌های کلیوی اگزالاته دچار هستند، باید آن را از رژیم غذایی‌شان حذف کنند. همچنین مادران شیرده باید بدانند که مصرف ریواس ممکن است باعث اسهال در نوزادان شود. با این حال، ریواس می‌تواند برای کودکان در رفع یبوست مفید باشد.

آیا با خواص درمانی ریواس آشنایی دارید؟

صالحی اضافه کرد: ریواس مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم دارد. بنابراین می‌تواند به کنترل فشار خون کمک کند و تأثیر خوبی بر دستگاه گوارش دارد. این گیاه ترشحات اسیدی معده را تنظیم می‌کند و به هضم چربی‌ها کمک می‌کند.

وی همچنین گفت: کسانی که دچار ناراحتی روده و جذب ضعیف چربی‌ها هستند می‌توانند با مصرف ریواس ویتامین‌های محلول در چربی را تأمین کنند و هضم چربی‌های مفید غذایی را بهبود ببخشند.

این کارشناس تغذیه گفت: ریواس می‌تواند به ترشح انسولین کمک کند و قند خون بیماران دیابتی را کنترل کند. همچنین فیبر بالایی دارد که می‌تواند به تنظیم قند و چربی خون کمک کند.

به گفته صالحی، فیبر بالا و کالری کم ریواس باعث می‌شود که بدون اضافه کردن کالری اضافی، احساس سیری کنید و در کاهش وزن مؤثر باشد.

او پیشنهاد کرد که اگر به یبوست مبتلا هستید، بهتر است هفته‌ای دو تا سه بار ریواس بخورید. ریواس و آب آن می‌تواند در درمان تب، بی‌اشتهایی و زردی مفید باشد و بهتر است آب ریواس را با آب هویج، کرفس، خیار و سیب مخلوط کنید.

صالحی یادآور شد: ریواس سرشار از ویتامین C است و به ترمیم زخم‌ها کمک می‌کند. بنابراین بعد از عمل جراحی یا سوختگی و هر گونه آسیب به پوست، مصرف آن توصیه می‌شود. همچنین مصرف ریواس بعد از جراحی‌های چشم یا ابتلا به کاتاراکت می‌تواند به بهبود سریع‌تر چشم کمک کند.

وی در پایان گفت: این سبزی پر از آنتی‌اکسیدان‌هاست که می‌تواند در پیشگیری از پیری، بیماری‌های قلبی، انواع سرطان و مقاومت بدن در برابر آلودگی‌ها مؤثر باشد./ایسنا

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل