“`html
آیا میدانید برنج دانه بلند چقدر باید بجوشد و جوشاندن برنج ایرانی و خارجی چه تفاوتی دارد؟ جوشاندن برنج یکی از مهمترین مراحل پخت آن به روش آبکش است که اگر دقت نشود، ممکن است برنج شفته شود. در این مقاله از بخش آشپزی در رضیم بلاگ میتوانید با مدت زمان جوشاندن برنج دانه بلند به طور دقیق آشنا شوید.
عوامل موثر برای مدت زمان جوشاندن برنج دانه بلند
برنج دانه بلند چقدر باید بجوشد؟ باید بدانید که مدت زمان جوشاندن برنج بر قد کشیدن و ظاهر آن بعد از پخت تاثیر زیادی دارد. به طور معمول عوامل مختلفی بر مدت زمان جوشاندن برنج دانه بلند تاثیر دارند.
زمانی که برنج را در آب نمک میخیسانید، مقدار نمکی که در زمان پخت به آن اضافه میکنید، کهنه یا تازه بودن برنج و همچنین شعله گاز در زمان جوشاندن برنج همگی بر زمان جوشاندن آن موثر هستند. در ادامه میتوانید با عوامل موثر بر مدت زمان جوشاندن برنج آشنا شوید.
بیشتر بخوانید: معرفی برنج هاشمی؛ عطر و طعم اصیل ایرانی
۱- مدت زمان خیساندن برنج
مدت زمان خیساندن برنج قبل از پخت به طور مستقیم بر زمان جوشاندن آن تاثیرگذار است. به طور کلی برای اینکه برنج بهتر قد بکشد و به خوبی بپزد، بهتر است آن را بین ۱ تا ۴ ساعت در آب بخیسانید.
هر چه برنج شما خشکتر و کهنهتر باشد، نیاز به خیساندن بیشتری دارد. اما برنج تازه را بهتر است به مدت کوتاهتری خیسانید تا بعد از پخت له نشود.
برنج کهنه رطوبت کمتری دارد و به همین دلیل باید چند ساعت در آب بماند تا دانههای برنج بعد از پخت به خوبی قد بکشند. به علاوه اگر برنج شما ایرانی و تازه است یا به اندازه کافی آن را خیساندهاید، معمولا لازم نیست بیشتر از ۸ تا ۱۲ دقیقه آن را در آب بجوشانید.
۲- مقدار نمک
یکی دیگر از عواملی که بر مدت زمان جوشاندن برنج تاثیر دارد، میزان نمکی است که به آن اضافه میشود. اگر در زمان خیساندن برنج به آن نمک اضافه نکنید، احتمال خراب شدن برنج در زمان پخت بیشتر میشود. در این صورت باید برنج را چند دقیقه کمتر از حالت عادی بجوشانید تا له نشود.
اما اضافه کردن نمک به برنج باعث میشود که شکل برنج حفظ شود و بهتر پخته شود. برای خیساندن برنج به روش آبکش بهتر است به ازای هر یک پیمانه برنج از ۱/۲ قاشق چایخوری نمک استفاده کنید.
برای تهیه برنج کته باید از نمک کمتری استفاده کنید تا برنج شور نشود. اگر برنج را در آب نمک بخیسانید، دیگر لازم نیست در زمان پخت، دوباره به آن نمک اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: ۹ علت چسبیدن برنج در پلوپز
۳- مقدار آب
مقدار آبی که برای جوشاندن برنج استفاده میشود نیز به طور مستقیم با زمان جوشاندن آن مرتبط است. برای جوشاندن هر پیمانه برنج باید از ۱ پیمانه آب استفاده کنید. برای تهیه برنج آبکش باید مقدار آبی که برنج را در آن میجوشانید، ۲ بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. برای پخت برنج به روش کته باید مقدار آب را یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج در نظر بگیرید.
۴- اندازه قابلمه
موضوع دیگری که میتواند بر مدت زمان جوشاندن برنج دانه بلند تاثیر داشته باشد، اندازه قابلمه است. برای مثال، برای پخت ۴ پیمانه برنج باید از قابلمهای با ظرفیت ۵ تا ۶ پیمانه برنج استفاده کنید.
در واقع، اندازه قابلمه شما باید کمی بزرگتر از مقدار برنج باشد تا برنج فضای کافی برای جوشیدن داشته باشد و بتواند به خوبی قد بکشد. استفاده از قابلمه بزرگ با فضای مناسب، مدت زمان جوشاندن برنج را کمی کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید: برنج تایلندی چقدر باید خیس بخورد؟
برنج ایرانی چقدر باید بجوشد؟
برنج ایرانی انواع مختلفی دارد و همانطور که گفته شد، عوامل متعددی برای مدت
“““html
زمان جوشاندن برنج به عوامل مختلفی وابسته است. به طور کلی برای تهیه برنج به روش آبکش، باید آن را حدود ۸ تا ۱۲ دقیقه در آب جوش بپزید. این زمان ممکن است با توجه به شرایط متفاوت باشد.
در حین جوشاندن برنج حتماً چند بار آن را هم بزنید و پس از ۸ دقیقه، یک دانه برنج بردارید و آن را بین دو انگشت فشار دهید. اگر سطح دانه نرم و مرکز آن کمی سفت بود، برنج شما آماده آبکش کردن است.
بیشتر بخوانید: ۵ ماسک آب برنج؛ برای تنگ کردن منافذ پوست
برنج هندی چقدر باید بجوشد؟
برنج هندی معمولاً به زمان بیشتری برای جوشیدن نیاز دارد. همچنین، انواع مختلفی از برنج هندی وجود دارد که ممکن است برخی سریعتر از دیگران بپزند.
برای اطمینان از اینکه برنج شما آماده آبکش کردن است، باید آن را حدود ۵ تا ۹ دقیقه بپزید. سپس هر ۵ دقیقه یک بار برنج را بررسی کنید و ببینید آیا سطح آن پخته و مرکز آن کمی سفت است یا نه.
زمانی که برنج به این مرحله رسید، میتوانید آن را آبکش کنید. معمولاً زمان جوشاندن برنج هندی بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد.
پس از آبکش کردن، برنج را در قابلمه بریزید و برای مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه دیگر با شعله ملایم بپزید تا خوب دم بکشد. توجه داشته باشید که برای دم کشیدن برخی از برنجها ممکن است به ۴۰ تا ۶۰ دقیقه زمان نیاز باشد.
بیشتر بخوانید: طرز پخت برنج باسماتی؛ کته و آبکش
برنج پاکستانی چقدر باید بجوشد؟
زمان جوشاندن برنج پاکستانی مشابه برنج هندی است. این نوع برنج به طور معمول باید بیشتر از برنج ایرانی بپزد. بهتر است برنج را ابتدا بخیسانید و سپس برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب جوش بپزید تا خوب قد بکشد. در این مدت، برنج را چند بار چک کنید و هر زمان که احساس کردید برنج آماده است، آن را آبکش کنید.
بیشتر بخوانید: برنج طارم؛ بررسی کامل خصوصیات و ویژگیهای آن
نکات کلیدی در مورد جوشاندن برنج دانه بلند
- برای تهیه برنج دانه بلند، نباید آن را مدت زیادی بجوشانید تا نرم و شفته نشود.
- اگر برنج را نخیسانید، احتمالاً جوشاندن آن کمی بیشتر از معمول طول میکشد.
- از قابلمهای بزرگتر برای جوشاندن برنج استفاده کنید.
- اگر بعد از آبکش کردن برنج، متوجه شدید که برنج سفت است، میتوانید مقداری آب در قابلمه بریزید و درب آن را بگذارید تا برنج به آرامی دم بکشد و نرم شود.
- برای اینکه برنج دانه دانه و خوشمزه شود، در اواسط پخت مقداری روغن داغ به آن اضافه کنید.
در این مقاله نکاتی کاربردی در مورد زمان جوشاندن برنج دانه بلند و آماده کردن آن ارائه شده است. با دنبال کردن این نکات میتوانید برنج را به بهترین شکل تهیه کنید و از نرم شدن بیش از حد آن جلوگیری کنید. اگر تمایل دارید، تجربیات خود درباره مدت زمان جوشاندن برنج دانه بلند را با ما و دوستان خود که به آشپزی علاقه دارند، در میان بگذارید.