بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

بهترین رنگ عسل چه رنگیست ؟ (2 نکته مهم)

“`html

بهترین رنگ عسل

رنگ عسل یک ویژگی قابل مشاهده عسل است و بیشتر به چگونگی جذب نور با طول موج‌های مختلف مواد تشکیل‌دهنده عسل بستگی دارد. عسل می‌تواند در رنگ‌های متفاوتی از بی‌ رنگ تا قرمز، زرد، کهربایی و قهوه‌ای دیده شود.

بیشتر عسل‌ها زمانی که با نور ماورا بنفش تابانده می‌شوند، نورهایی با رنگ‌های مختلف منتشر می‌کنند که به این ویژگی فلورسانس می‌گویند. به همین دلیل، رنگ و طعم عسل به نوع گیاهی که زنبورها از آن تغذیه کرده‌اند بستگی دارد و هر عسل با توجه به رنگش طعم متفاوتی دارد.

شهد گل‌ها عمدتاً از قند تشکیل شده و زنبورها از این قندها برای تهیه عسل استفاده می‌کنند و همچنین مقداری مواد جزئی نیز در آن وجود دارد.

رنگ، طعم و حتی بوی عسل می‌تواند بسته به نوع گل و محل استخراج شهد بسیار متفاوت باشد. همچنین، آب و هوا نیز می‌تواند بر نتایج نهایی تأثیر بگذارد.

حتی اگر یک گل هر سال در یک زمان مشخص و در همان مکان شکوفه بزند و شهد تولید کند، ممکن است شهد آن با دفعه‌ی قبل کمی فرق داشته باشد.

وقتی زنبورها فقط از یک نوع گل شهد جمع‌آوری می‌کنند، به آن عسل تک‌گل (مونوفلورال) می‌گویند، مانند عسل آویشن یا عسل مرکبات.

در حالی که عسلی که از شهد گل‌های مختلف تهیه شده باشد، عسل چندگل (پلی‌فلورال) نامیده می‌شود. عسل چهل‌گل یا عسل کوهستان عسل نسبتا سبک و کم‌رنگی است که بسیار رایج است.

بهترین رنگ عسل، چه رنگی است؟

در واقع چیزی به عنوان بهترین رنگ عسل وجود ندارد چرا که رنگ عسل می‌تواند از روشن تا تیره متفاوت باشد.

  1. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، هرچه عسل تیره‌تر باشد، طعم آن قوی‌تر و مشخص‌تر خواهد بود، اما این به معنی این نیست که بهترین رنگ عسل تیره است و عسل‌های تیره از روشن‌ها بهترند.
  2. عسل روشن، مانند عسل یونجه که قبلاً به آن اشاره کردیم، برای شیرین کردن چای یا غلات صبحانه مناسب است. در حالی که عسل تیره‌ رنگ مانند عسل شوید برای بلغور جو و نان‌ها بهتر است. به لحاظ کاربرد، عسل تیره تفاوت چندانی با شکر قهوه‌ای ندارد.
  3. رنگ بین عسل تیره و روشن، کهربایی است که می‌تواند از گل‌هایی مانند گل گندم زرد، مریم گلی یا گون بدست آید.

انتخاب رنگ عسل بستگی به سلیقه افراد دارد. برای مثال، مردم آمریکا عسل‌های کم‌رنگ و روشن‌تر را ترجیح می‌دهند، در حالی که اروپایی‌ها بیشتر از طعم‌های غلیظ‌تر و پیچیده‌تر عسل‌های تیره لذت می‌برند.

شایان ذکر است که، هرچند به طور کلی رنگ روشن‌تر به معنی طعم ملایم‌تر است، این قانون استثناهایی هم دارد. بعضی از انواع عسل‌ها که طعم قوی دارند، مانند عسل شکوفه درخت نمدار، ممکن است رنگ روشنی داشته باشند.

در حالی که عسل خوش طعم و ملایمی مانند عسل درخت لاله می‌تواند رنگ تیره‌تری داشته باشد.

ما توصیه می‌کنیم که به دنبال بهترین رنگ عسل نباشید زیرا رنگ عسل نمی‌تواند کیفیت آن را مشخص کند و ممکن است با حرارت یا گذر زمان، رنگ عسل از روشن به تیره تغییر کند.

عسل تیره یا روشن، کدام بهتر است؟

عسل تیره علاوه بر داشتن طعم شدیدتر و غنی‌تر، حاوی مواد مغذی نظیر ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های بیشتری نیز هست.

دانشمندان دانشگاه ایلینوی، گندم سیاه ایالت ایلینوی را با مریم گلی ایالت کالیفرنیا مقایسه کردند و دریافتند که گندم سیاه بیست برابر بیشتر از مریم گلی آنتی اکسیدان دارد.

با این حال، رنگ عسل نیز با گذشت زمان و قرار گرفتن در معرض حرارت تغییر می‌کند. چنانچه عسل در دمای بالا نگهداری شود، تیره‌تر خواهد شد.

عسلی که در انبار نگهداری می‌شود، ممکن است پس از مدتی شکرک بزند و میزان تیرگی آن به اندازه‌ی کریستال‌های شکرک بستگی خواهد داشت.

کریستال‌های شکرک ریزتر رنگ روشن‌تری دارند و به همین دلیل است که عسل خامه‌ای (عسلی که تمامش حالت شکرک دارد) معمولاً ظاهری مات و شفاف دارد.

“`

رنگ این عسل معمولاً روشن و مایل به زرد یا سفید است.

رنگ عسل وحشی چه رنگیست ؟

چرا فکر می‌کنید که عسل وحشی باید سیاه یا تیره باشد ؟ چه چیزی باعث شده این تصور را داشته باشید که رنگ موم عسل وحشی باید سیاه باشد؟

چرا این خیال اشتباه را دارید که عسل وحشی تلخ است و عسل طبیعی هیچ وقت شیرین نمی‌شود؟ آیا این فکر شما براساس تجربه خاصی است که از عسل وحشی دارید؟

این تصورات نادرست باعث شده که هر روز بر تعداد افراد سودجو که عسل را می‌فروشند، افزوده شود.

برخی افراد بی‌ملاحظه در شبکه‌های اجتماعی کانال‌های فروش عسل وحشی راه‌اندازی کرده‌اند و متاسفانه با هدف قرار دادن این تصورات نادرست مردم که به دنبال عسل سیاه رنگ وحشی هستند، به راحتی عسل‌های معمولی یا تقلبی را به‌جای عسل وحشی می‌فروشند.

چرا گفتم شاید؟ زیرا نمی‌توان فقط از طریق عکس‌ها判断 کرد که عسل طبیعی است یا نه.

شاید برایتان سوال پیش بیاید، شما که می‌گویید نمی‌شود از روی عکس به طبیعی یا تقلبی بودن پی برد، پس چرا این اتهام را به این افراد می‌زنید؟

نکته اینجاست که کسی که دروغ می‌گوید، قابل اعتماد نیست. موم عسل وحشی و موم زنبورهای پرورشی را می‌توان به راحتی از هم تمیز داد. افرادی که موم زنبورهای پرورشی را به‌عنوان موم عسل وحشی به مردم می‌فروشند، خودشان از کلاهبرداری و دروغ خود مطلع هستند.

مردم به دنبال عسل سیاه رنگ هستند، چون فکر می‌کنند عسل سیاه بهترین است. این باور نادرست است که موم عسل وحشی باید تیره باشد. این نوع تفکرات به کلاهبرداران این اجازه را می‌دهد که از مردم سواستفاده کنند.

رنگ عسل را چگونه اندازه‌گیری می‌کنند؟

رنگ عسل با استفاده از ابزاری به نام مقیاس Pfund درجه‌بندی می‌شود. این مقیاس شامل یک ابزار شیشه‌ای کهربایی است که رنگ عسل را از روشن به تیره نمایش می‌دهد. برای اندازه‌گیری رنگ عسل، آن را در یک ظرف می‌ریزند و با مقیاس Pfund مقایسه می‌کنند.

سنجش رنگ عسل با مقایسه با مقیاس یکی از ابزارهای اندازه‌گیری آن است. این اندازه‌گیری برای عسل از ۰ تا ۱۴۰ میلی‌متر رنگش را مشخص می‌کند.

یک روش دیگر برای تشخیص رنگ عسل، استفاده از دستگاه مقایسه بصری (مارک Lovibond) است. در این روش، نوری به عسل تابانده می‌شود و رنگ آن با یک نمونه استاندارد مقایسه می‌شود.

آیا رنگ عسل نشان‌دهنده کیفیت آن است؟

با اینکه رنگ عسل جزو اصول سیستم USDA نیست، اما بسیاری از عرضه‌کنندگان و مصرف‌کنندگان به آن اهمیت می‌دهند. عسل روشن معمولاً دارای طعمی ملایم است، در حالی که عسل تیره معمولاً طعم قوی‌تری دارد.

علاوه بر طعم، رنگ عسل می‌تواند مقدار آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن را مشخص کند. معمولاً عسل تیره دارای آنتی‌اکسیدان‌های بیشتری نسبت به عسل روشن است.

بیشتر بخوانید :

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل