بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

بهترین روش مسواک زدن چه روش و چه زمانی است ؟ (2 نکته مهم)

چگونه باید دندان‌هایمان را مسواک بزنیم؟

شاید شما هم هر صبح بعد از بیدار شدن از خواب، یکی دو فنجان قهوه یا آبمیوه می‌نوشید و بلافاصله دندان‌هایتان را مسواک می‌زنید. بعد از آن ممکن است از دهانشویه و نخ دندان هم استفاده کنید. اما هاس می‌گوید این روش ایده‌ال برای مراقبت از دندان‌ها نیست.

به گفته هاس، پیش از صبحانه باید این مراحل را دنبال کنید:

  1. استفاده از دهانشویه قلیایی
  2. کشیدن نخ دندان
  3. استفاده از اسکرابر زبان
  4. مسواک زدن

بله، باید آخرین مرحله مسواک زدن باشد!

«وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوید، پلاکی که از شب تا صبح بر روی دندان‌های شما تشکیل شده، وجود دارد.

  1. دهانشویه به شل کردن ذرات غذا و پلاک‌ها کمک می‌کند و تمیز کردن آنها را آسان‌تر می‌کند.»
  2. «بعد از آن، از نخ دندان برای تمیز کردن بین دندان‌ها استفاده کنید. لطفاً دقت کنید که نوع نخ دندان را درست انتخاب کنید: برخی از آنها دارای موم‌هایی هستند که برای دهان مناسب نیستند. بهتر است از نخ دندانی با نخ ابریشمی یا نایلونی استفاده کنید. نخ دندان با پوشش موم زنبور عسل هم انتخاب خوبی است.
  3. سپس از اسکرابر زبان استفاده کنید تا میکروب‌هایی که ممکن است باعث بوی بد دهان شوند را از بین ببرید، زیرا زبان یکی از منابع میکروب‌ها است و حتی می‌تواند باعث مختل شدن حس چشایی شما شود.
  4. در پایان، با یک خمیر دندان کمی قلیایی، دندان‌های خود را مسواک بزنید.»

از چه دهانشویه‌ای استفاده کنیم؟

شاید شما هم شنیده‌اید که دهانشویه می‌تواند تمام باکتری‌های دهان را از بین ببرد و این به شما کمک می‌کند تا از کرم‌خوردگی دندان‌هایتان جلوگیری کنید. اما هاس می‌گوید معمولاً ما درست از دهانشویه استفاده نمی‌کنیم.

«دهان خود را به عنوان یک باغ تصور کنید و میکروبیوم دهانتان را به عنوان گل‌ها و گیاهان آن. شما چگونه از باغتان مراقبت می‌کنید؟ احتمالاً گیاهان را هرس می‌کنید و به آنها آب و مواد مغذی می‌دهید، درست است؟»

«اگر در باغ علف‌های هرز رشد کند، شما چه کار می‌کنید؟ آیا همه جا اسید می‌ریزید یا فقط علف‌های هرز را بیرون می‌کشید؟ این مثال نشان می‌دهد که استفاده از یک دهانشویه قوی و ضدعفونی کننده می‌تواند بیشتر ضرر داشته باشد تا فایده، زیرا باعث از بین رفتن میکروبیوم دهان می‌شود و میکروب‌های مفید و مضر را همزمان نابود می‌کند.»

«به جای استفاده از دهانشویه‌های ضدعفونی کننده، می‌توانید از دهانشویه قلیایی استفاده کنید که در واقع pH دهان را حفظ می‌کند. pH دهان بسیار مهم است. سطح pH به طور مستقیم بر سلامت دندان‌ها و لثه‌ها تأثیر دارد. با متعادل نگه داشتن pH دهان، باکتری‌های مضر کاهش می‌یابند و خطر کرم‌خوردگی، بیماری لثه و پوسیدگی دندان کمتر می‌شود.»

چه چیزی سبب ایجاد کرم‌خوردگی می‌شود؟

«دلیل اینکه دندان‌هایتان دچار کرم‌خوردگی می‌شوند یا به بیماری‌های دهان مبتلا می‌شوید، اسیدی شدن pH دهان است. به طور طبیعی، pH دهان باید خنثی و حدود ۷ باشد، نه اسیدی و نه قلیایی. وقتی می‌خورید یا می‌نوشید، pH به حدود ۵.۵ کاهش می‌یابد، هم به دلیل خود غذا و هم به خاطر آنزیم‌هایی که به هضم غذا کمک می‌کنند. با اسیدی‌تر شدن دهان، باکتری‌های مضر شروع به رشد می‌کنند.»

«این باکتری‌ها چه کاری انجام می‌دهند؟ آنها مواد غذایی موجود در دهان را می‌خورند و اسید بیشتری تولید می‌کنند. بنابراین، یک چرخه اسیدی در دهان شکل می‌گیرد.»

«زمانی که pH دهان به ۵.۵ برسد، این اسید شروع به حل کردن مینای دندان می‌کند. به این فرآیند «کانی‌زدایی» می‌گویند. این ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما نگران نباشید، زیرا این فرآیند قابل برگشت است. وقتی شما غذا خوردن را پایان می‌دهید، pH دوباره بالا می‌رود و دندان‌های شما با بزاق شسته می‌شوند و بعد از ۳۰ دقیقه تا یک ساعت دوباره تقویت می‌شوند.»

«تا زمانی که به اندازه کافی از غذاهای مضر نخورید یا به طور مکرر غذا نخورید، تعادل بین کانی‌زدایی و کانی‌سازی مجدد برقرار می‌ماند و دندان‌هایتان دچار کرم‌خوردگی نمی‌شوند. اما اگر به مقدار زیاد از غذاهای مضر (مثل شکر و غذاهای فرآوری شده) استفاده کنید یا به طور مکرر غذاهای مضر بخورید، کانی‌زدایی بیشتر از کانی‌سازی مجدد می‌شود و دندان‌هایتان دچار کرم‌خوردگی خواهند شد.»

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل