بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

تاثیر اعجاب انگیز گیاه غازیاقی در درمان بیماری ها (2 نکته مهم)

“`html

معرفی غازیاغی و خواص درمانی آن

غازیاغی از خانواده اسفنجیان است و برگ‌های آن مثلثی و به شکل نیزه می‌باشد که در پایین دو گوشه دارد. ساقه‌های آن بزرگ و بدون برگ بوده و دانه‌های قهوه‌ای براق دارد. بخش خوراکی این گیاه، برگ‌های آن است.

غازیاغی یک گیاه وحشی است که در اوایل بهار، کشاورزان محلی آن را در بازارها می‌فروشند.

با خواص گیاهی به نام غازیاقی آشنا شوید!

خواص کلی غازیاغی شامل باز کردن مجاری، کاهش نفخ و رفع دردهای معده، کمر و مفاصل است و در درمان اسهال‌های مزمن مفید بوده و مصرف آن در غذاها می‌تواند دردهای جانبی و مفاصل را تسکین دهد.

خواص دیگر غازیاقی

  1. غازیاغی به خاطر داشتن ویتامین C به تصفیه خون کمک کرده و از رقیق شدن آن جلوگیری می‌کند و همچنین خاصیت اشتها آور، مدر، ملین و تسکین‌دهنده دارد.
  2. تخم غازیاغی دارای هورمون‌های گیاهی است و به همین خاطر ترشح غدد داخلی را تنظیم می‌کند و همچنین خاصیت مدر، بادشکن و ضدعفونی کننده دارد.
  3. خاصیت عمده برگ و تخم غازیاغی، درمان بیماری برص است که باعث بروز لکه‌های سفید روی پوست می‌شود.

درمان بیماری برص با استفاده از غازیاقی

برای درمان برص (لکه‌های سفید روی پوست) غازیاغی بسیار موثر است. برای این کار در تابستان بعد از پاکسازی شکم با یک مسهل قوی، سه تا پنج گرم بذر غازیاغی را با نیم گرم زنجبیل و نصف گرم ریشه توت و عسل مخلوط کرده و هر روز مصرف کنید.

این کار را چند روز ادامه دهید. بعد از چند روز نشانه‌های بهبودی به شکل جوش‌هایی شبیه آبله که روی پوست سفید ظاهر می‌شوند و حاوی مایع زردی هستند، مشاهده می‌شود و بیماری به تدریج بهبود پیدا کرده و پوست به رنگ طبیعی خود برمی‌گردد.

مشخصات گیاه دارویی غازیاقی

نام علمی:
Falcaria vulgaris، در فرانسه Alisme و به انگلیسی Water Plantain نامیده می‌شود. نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی غازیاغی، رجل الوَز، بارتنگ آبی و کلاغ پا است.

تیره گیاه: چتریان یا Apiaceae

نوع گیاه: بوته

مشخصات ظاهری: این گیاه علفی و چند ساله است که ارتفاع آن حدود 70 سانتی‌متر یا بیشتر می‌رسد و ساقه‌ی زیرزمینی آن متورم و با ریشک‌ها بیرون می‌آید. برگ‌های آن دراز و نوک تیز هستند که به صورت دمبرگ از ریشه خارج می‌شود. گل‌های آن کوچک و سفید یا گاهی صورتی هستند.

طبیعت: طبق نظر حکمای طب سنتی این گیاه طبعی گرم و خشک دارد.

محل رشد: در بیشتر مناطق معتدل و سرد کشورها و در ایران به ویژه در استان‌های شمال غربی یافت می‌شود.
ترکیبات شیمیایی آن شامل پالمی‌تیک اسید، استاریک اسید، اولیک اسید، لینولئیک اسید، فوفورالدئید، اسپاراژین و مواد دیگر است.

بخش‌های مورد استفاده: سرشاخه‌ها و ریشه

روش مصرف: برگ‌ها و ریشه‌های خشک شده را می‌توان به صورت دم‌کرده یا جوشانده مصرف کرد و پزشک در طب سنتی روش و مقدار مصرف را تعیین و تجویز می‌کند.

چند توصیه مهم در مورد گیاه غازیاقی

  • خوردن میوه غازیاغی می‌تواند باعث عقیمی شود.
  • طبع آن گرم و خشک است.
  • دانه غازیاغی ترشحات غدد داخلی را تنظیم می‌کند.
  • بذر غازیاغی ضدعفونی کننده و ادرارآور است و کلیه و مثانه را پاکسازی می‌کند.
  • برای درمان رماتیسم و نقرس، 30 تا 60 گرم غازیاغی توصیه می‌شود.

“`

بیشتر بخوانید :

از دیگر خواص غازیاغی

مضرات مصرف گیاه غازیاغی

خوردن جوشانده آن به زنان باردار توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است منجر به سقط جنین شود.

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل