بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

تاثیر باورنکردنی چای ترش بر کاهش وزن و لاغری (2 نکته مهم)

“`html

کاهش وزن با چای ترش

در سال‌های اخیر، متخصصان تغذیه تحقیقات زیادی بر روی چای‌ها انجام داده‌اند. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که برخی چای‌ها مانند چای ترش، که به چای قرمز یا چای مکه نیز معروف است، می‌توانند چربی سوزی کنند و به کم کردن وزن و کاهش چربی‌های ناحیه شکم و پهلو کمک کنند.

این چای همچنین به افرادی که اضافه وزن زیادی ندارند، ولی رژیم غذایی‌شان چرب و شیرین است، توصیه می‌شود تا به‌عنوان یک راه کنترل‌کننده وزن استفاده کنند.

چای ترش می‌تواند جایگزین خوبی برای نوشیدنی‌های شیرین و آبمیوه‌های حاوی ترکیبات مصنوعی باشد، مثل شیرین‌کننده‌های مصنوعی یا شربت ذرت با فروکتوز بالا.

رنگ قرمز کاسبرگ این چای به‌عنوان یک نوشیدنی و رنگ خوراکی استفاده می‌شود.

از اجزای شیمیایی کاسبرگ این گیاه (به نام علمی : L.Hibiscus sabdariff) می‌توان به آنتوسیانین‌ها و پلی‌فنول‌ها اشاره کرد که برای سلامتی بسیار مفید هستند و اثرات مثبت این چای به‌دلیل این مواد است.

چای ترش یا چای گل بامیه از کاسچه‌های گل گیاه بامیه تهیه می‌شود و رنگ قرمز تندی به چای می‌دهد. طعم این چای ترش است و شباهت به طعم گیاه کرن بری دارد. چای ترش نیز همچون دیگر چای‌ها، سرشار از آنتی‌اکسیدان است و برای سلامتی فواید زیادی دارد.

امروزه با افزایش چاقی ناشی از سبک زندگی نامناسب و مصرف غذای آماده، افراد راه‌های مختلفی را برای کاهش وزن امتحان می‌کنند.

تحقیقات نشان داده‌اند چای ترش در کنار یک رژیم غذایی سالم و ورزش می‌تواند با کاهش جذب کربوهیدرات‌ها، به فرآیند کاهش وزن کمک کند.

مصرف چای ترش به پاکسازی بدن کمک می‌کند و با افزایش ادرار و دفع، به بهبود سیستم گوارش کمک کرده و به‌طور مستقیم بر روی سلامت آن تأثیر می‌گذارد و از این طریق باعث کاهش وزن می‌شود.

چای ترش سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست که تأثیر زیادی بر دفع چربی‌ها، بافت‌های مرده و آسیب‌دیده دارد. این چای متابولیسم و سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد و کمک به لاغری می‌کند.

طرز تهیه چای ترش برای لاغری

چای ترش خواص بی‌نظیری دارد و با ادویه‌هایی مثل دارچین درست می‌شود. این نوشیدنی را می‌توان گرم یا سرد سرو کرد و مصرف مداوم آن برای کاهش وزن مفید است. همچنین این چای موجب کاهش فشار خون و خاصیت ضد سرطانی دارد.

چای ترش گرم

مواد لازم:

  1. آب: یک لیتر
  2. چای ترش: ۳ قاشق غذاخوری
  3. چوب دارچین: ۲ تکه
  4. شکر: یک‌هشتم فنجان
  5. پرتقال کوچک ورقه‌شده: یک عدد
  6. لیمو ترش حلقه‌شده به دلخواه

طرز تهیه:

آب را در یک ظرف دربسته به جوش آورید. سپس چای و چوب دارچین را به آب جوش اضافه کرده و در ظرف را محکم ببندید. ۲۰ دقیقه صبر کنید تا چای دم بکشد. سپس آن را صاف کنید. چای را در یک پارچ شیشه‌ای بریزید و به آن برش‌های پرتقال، شکر و چند تکه یخ اضافه کنید.

چای را در فنجان سرو کرده و در هر فنجان یک برش لیمو بگذارید.

چای ترش سرد

مواد لازم:

  1. چای ترش: نصف فنجان
  2. چوب دارچین: یک تکه
  3. آب سرد: ۴ فنجان
  4. عسل: به میزان لازم
  5. لیمو ترش حلقه‌شده به دلخواه

طرز تهیه:

چای و تکه‌های دارچین را در یک پارچ شیشه‌ای بزرگ با درب محکم بریزید. درب پارچ را ببندید و آن را ۸ تا ۱۲ ساعت در یخچال بگذارید. سپس کمی عسل به نوشیدنی اضافه کنید، مواظب باشید که خیلی شیرین نشود.

در صورت تمایل می‌توانید کمی آب لیمو ترش، زنجبیل تازه، پوست پرتقال، فلفل شیرین یا علف لیمو به‌عنوان طعم‌دهنده اضافه کنید.

“`

این نوشیدنی را می‌توانید تا یک هفته در یک بطری شیشه‌ای و دربسته در یخچال نگهداری کنید.

موارد منع مصرف چای ترش

  1. زنان باردار و مادران شیرده باید از مصرف این نوشیدنی خودداری کنند. چای ترش ممکن است بر گردش خون در رحم و لگن تأثیر بگذارد و به همین دلیل در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. افرادی که تحت درمان هورمونی هستند یا برای جلوگیری از بارداری قرص مصرف می‌کنند، همچنین مادران شیرده، بهتر است قبل از مصرف چای ترش با پزشک خود مشورت کنند.
  2. چای ترش باعث کاهش فشار خون می‌شود، بنابراین افرادی که فشار خون پایینی دارند باید از مصرف آن پرهیز کنند. نوشیدن زیاد چای ترش می‌تواند باعث ضعف، سرگیجه و حتی آسیب به قلب و مغز در افرادی با فشار خون پایین شود.
  3. چای ترش بر قند خون تأثیر می‌گذارد و ممکن است در طول و بعد از عمل جراحی مشکلاتی ایجاد کند. به همین دلیل، بهتر است دو هفته قبل از عمل مصرف آن قطع شود.
  4. به گفته متخصصان تغذیه، حداکثر مقدار مجاز برای مصرف چای ترش ۳ فنجان در روز است.
  5. به دلیل تأثیر این چای بر سطوح استروژن بدن، افراد استفاده‌کننده از قرص‌های ضد بارداری و همچنین زنان یائسه که تحت درمان هورمونی هستند، باید از مصرف این چای خودداری کنند.

فواید و موارد مصرف چای ترش

  1. این چای برای افراد با بیماری‌های قلبی عروقی مفید است.
  2. در افراد دیابتی اثر کاهش قند خون دارد.
  3. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. این چای سرشار از ویتامین C است، که موجب افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها و سرماخوردگی می‌شود.
  4. فشار خون را کاهش می‌دهد که این تأثیر ناشی از ترکیبات طبیعی در آن مانند آنتوسیانین‌ها و پلی‌فنول‌ها است.
  5. به دلیل وجود آنتی‌اکسیدان‌ها، به محافظت از سلول‌های بدن در برابر رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.
  6. با بهبود پروفایل چربی خون، به کاهش خطر تصلب شرایین کمک می‌کند. این مزیت به دلیل ترکیباتی مانند موسیلاژ، پکتین، آنتوسیانین و… می‌باشد.
  7. نوشیدن دو فنجان از این چای در روز به بهبود جریان خون، کاهش اضطراب و کمک به کنترل وزن کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل