بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

تاثیر چای سیاه بر روی رنگ و سلامت دندان چقدر است؟ (2 نکته مهم)

لبخند شما اولین چیزی است که توجه دیگران را جلب می‌کند. آنچه که می‌خورید و می‌نوشید، بر روی دندان‌هایتان تاثیر دارد. رژیم غذایی که مواد مغذی کافی ندارد و پر از قند است، می‌تواند مشکلاتی مانند فرسایش و پوسیدگی دندان را به همراه داشته باشد.
علاوه‌بر این، این نوع رژیم غذایی ممکن است رنگ دندان‌ها را هم تغییر دهد. بسیاری از نوشیدنی‌ها مانند چای، قهوه و آبمیوه‌های صنعتی هم می‌توانند به دندان‌ها آسیب برسانند. اما اثر چای بر دندان‌ها از دو جنبه قابل بررسی است.

اثر چای بر دندان‌ها

تغییر رنگ دندان:

یکی از بزرگترین مشکلات ناشی از نوشیدن چای، تاثیر آن بر رنگ دندان‌هاست. چای حاوی ماده‌ای به نام تانیک اسید است که رنگ تیره‌اش به خاطر همین ماده است. اگر دندان‌های شما شیار داشته باشند، تانیک اسید روی آن‌ها می‌نشیند و می‌تواند رنگ دندان‌ها را تغییر دهد.
نوشیدن آب پس از چای، استفاده از نی یا تمیز کردن دندان‌ها با دستمال می‌تواند از سرعت تاثیر چای بر دندان‌ها بکاهد. علاوه بر این، تغییر از چای سیاه به چای سبز می‌تواند از این تغییر رنگ جلوگیری کند. اما دندانپزشکان با استفاده از روش‌های بلیچینگ نیز می‌توانند دندان‌ها را روشن‌تر کنند.

فرسایش:

اگر چای را با قند یا نبات شیرین کنید، ذرات قند به دندان‌ها می‌چسبند و ممکن است باعث پوسیدگی آن‌ها شوند. اگر شما عادتی دارید که به صورت مکرر چای شیرین می‌نوشید یا همراه با چای خود شکلات و قند و خرما می‌خورید، دندان‌های شما به طور مکرر در معرض شکر قرار می‌گیرند. این نوع نوشیدنی می‌تواند به مینای دندان شما آسیب بزند. چای تلخ گزینه‌ی بهتری نسبت به چای شیرین است.

التهاب:

چای حاوی ماده‌ای به نام پلی‌فنول است که به حفظ سلامت دندان‌های شما کمک می‌کند. مصرف روزانه پلی‌فنول موجود در چای می‌تواند به کاهش التهاب بافت لثه به دلیل بیماری‌های لثه مثل ژنژیویت کمک کند و از آسیب‌های طولانی‌مدت آن بر دندان‌ها جلوگیری کند. بنابراین، نوشیدن یک فنجان چای تلخ در طول روز می‌تواند به حفظ سلامت دندان‌ها کمک کند.

آنتی‌اکسیدان‌ها:

یک فنجان چای سرشار از آنتی‌اکسیدان است که به سلامتی کمک کرده و از بیماری‌های دهان و دندان جلوگیری می‌کند. رژیم غذایی که شامل آنتی‌اکسیدان‌ها باشد، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، دیابت نوع دو و برخی سرطان‌ها را کاهش دهد. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند از دندان‌ها در برابر فرسایش و پوسیدگی محافظت کنند و همچنین از ابتلا به سرطان دهان جلوگیری نمایند.

منبع: دندانپزشکی پردیس

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل