“`html
ترشیهای جنوبی از ترشیهای محبوب هستند. ترشی بادمجان و موسیر جنوبی هم طعم خاص و متفاوتی دارد و با هر ترشی بادمجانی که تا به حال چشیدهاید، متفاوت است. در این مقاله از مجله رضیم طرز تهیه این ترشی ملس و تند را به شما آموزش میدهیم. با ما باشید.
موارد لازم برای تهیه ترشی بادمجان و موسیر جنوبی
برای درست کردن این ترشی به مواد زیر نیاز دارید:
بادمجان قلمی | ۵ کیلو |
سرکه قرمز | ۵ لیتر |
تمرهندی | یک کیلو |
نمک | یک و نیم قاشق غذاخوری |
موسیر | ۲ لیوان |
فلفل سبز تند | نیم کیلو |
هویج | یک کیلو |
مواد لازم برای داخل شکم بادمجان
ادویه ترشی | به میزان لازم |
سیر خرد شده | ۵ بوته بزرگ |
موسیر آسیاب شده | ۲ لیوان |
طرز تهیه ترشی بادمجان و موسیر جنوبی
برای تهیه این ترشی مراحل زیر را دنبال کنید:
مرحله اول: آماده کردن بادمجان
ابتدا بادمجانها را با دقت بشویید و سپس کلاهک سبز آنها را با چاقو بردارید، اما مراقب باشید که خود کلاهک را جدا نکنید. سپس یک برش افقی در وسط بادمجان بزنید به طوری که دو طرفش به هم وصل باشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شور زرد رنگ به روش بازاری
مرحله دوم: جوشاندن بادمجان
در یک قابلمه مقداری آب و سرکه بریزید و همراه بادمجانها روی شعله قرار دهید. اجازه دهید نیمی از ساعت بجوشند، سپس آن را از روی حرارت بردارید. بادمجانها را در یک آبکش قرار دهید و آب سرکه را نگه دارید تا خنک شود.
مرحله سوم: آماده کردن مواد داخل شکم
در این مرحله سیر و موسیر را خیلی ریز خرد کنید و ۲ تا ۳ قاشق ادویه ترشی به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی فلفل تند چرخ شده
“““html
بیشتر بخوانید: رسپی پیاز پرورده خانگی
مرحله چهارم: شکم بادمجان را پر کنید
با ترکیب سیر، موسیر و ادویه ترشی، با دقت داخل بادمجانها را پر کنید. این کار را آرام انجام دهید تا بادمجانها آسیب نبینند. بعد از قرار دادن مواد، لبههای بادمجانها را نزدیک کنید تا مواد به خوبی در داخل بادمجانها بماند.
مرحله پنجم: بادمجان را در قابلمه بچینید
در این مرحله، یک لایه از بادمجانها را در کف قابلمه بچینید و روی آنها، هویج حلقه شده، موسیر و فلفل ترشی خرد شده بگذارید. سپس یک قاشق ادویه ترشی را روی کل مواد بپاشید و دوباره یک لایه دیگر از بادمجانها را بچینید. این کار را تا زمانی که همه مواد تمام شود ادامه دهید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی قارچ و زیتون
مرحله ششم: عصاره تمرهندی را بگیرید
در یک کاسه، تمرهندی را بریزید و به آن سرکه خنک شده اضافه کنید. با دست به آرامی تمرهندی را چنگ بزنید تا در سرکه حل شود. سپس مواد را از یک صافی بگذرانید تا عصاره تمرهندی به دست بیاید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی ذرت و زیتون
مرحله هفتم: عصاره را اضافه کنید
عصاره تمرهندی را روی مواد داخل قابلمه بریزید تا تمام مواد را بپوشاند. سپس روی مواد نمک بپاشید و اجازه دهید نیم ساعت مواد داخل قابلمه روی گاز به آرامی بجوشد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید تا ترشی خنک شود.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی هویج و بادمجان
نکات کلیدی برای تهیه ترشی بادمجان و موسیر جنوبی:
- برای تهیه این ترشی حتماً از بادمجانهای قلمی یا کوتاه و تپل استفاده کنید.
- بهتر است از تمرهندی درجه یک سیاه استفاده کنید تا عصاره ترشی غلیظتر شود.
- در هر ۲ مرحله پخت، بیشتر از نیم ساعت بادمجانها را نپزید تا نرم نشوند.
- میتوانید موسیر خشک را به جای موسیر تازه استفاده کنید، فقط ۵ ساعت قبل از استفاده آن را در آب خیس کنید.
- اگر تند بودن را دوست ندارید، از فلفل سبز معمولی استفاده کنید.
در این مقاله از مجله رضیم رسپی ترشی بادمجان و موسیر جنوبی را معرفی کردیم. میتوانید این ترشی را در هر فصلی از سال تهیه کنید و از طعم ملس و تند آن لذت ببرید.