“`html
ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه یکی از محبوبترین ترشیها است که به روشهای مختلف درست میشود. امروز در این مقاله از مجله رضیم، طرز تهیه این ترشی را مرحله به مرحله به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه به این شکل است:
بادمجان | ۴ عدد |
فلفل سبز تند | ۲ عدد |
سرکه سفید | ۲ لیوان |
گوجه فرنگی | ۳ عدد |
سیر | ۴ حبه |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۱/۲ قاشق چایخوری |
ترخون، نعنا و گشنیز خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | ۲ قاشق غذاخوری (اختیاری) |
نمک | به مقدار لازم |
مراحل تهیه ترشی لیته بادمجان کبابی با گوجه
- مدت زمان تهیه مواد اولیه ۲۰ تا ۳۰ دقیقه و زمان لازم برای آماده شدن این ترشی ۵ تا ۷ روز است.
- مقدار مواد گفته شده در این دستور حدود ۱ کیلوگرم ترشی به شما میدهد.
- درجه سختی تهیه این ترشی متوسط است.
مرحله اول: آمادهسازی بادمجان
بادمجانها را با آب بشویید و با چاقو چند برش سطحی روی پوست آنها بزنید.
این کار کمک میکند که بخار داخل بادمجان هنگام کباب کردن خارج شود و گوشت آن بهتر بپزد.
برای کباب کردن بادمجانها، آنها را روی شعله مستقیم گاز یا روی منقل بگذارید و مرتب بچرخانید تا یکنواخت کباب شوند.
پس از کباب کردن، بادمجانها را در یک کیسه فریزر قرار دهید و درب آن را ببندید تا بخار کنند. این کار باعث میشود پوست آنها راحتتر جدا شود.
پس از خنک شدن، پوست بادمجانها را جدا کرده و گوشت نرم و کبابی آنها را با چاقوی تیز ریز خرد کنید. دقت کنید که بادمجانها را خیلی له نکنید تا بافت ترشی حفظ شود.
مرحله دوم: آمادهسازی گوجهفرنگی و دیگر مواد
“““html
گوجه فرنگیها
گوجهها را بشویید و در آبکش بگذارید. یک قابلمه مناسب را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
سپس گوجهفرنگیها را در آب جوش بیندازید و ۱-۲ دقیقه صبر کنید تا پوست آنها راحتتر جدا شود.
بعد از این مدت، گوجهها را از آب جوش خارج کنید و در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند.
وقتی گوجهها خنک شدند، پوست آنها را به آسانی جدا کنید و سپس آنها را ریز خرد کنید. این گوجهها پایه ترشی شما خواهند بود و به آن طعم و عطر ویژهای میدهند.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی کدو سبز و پیاز
مرحله سوم: آمادهسازی سیر و فلفل
در یک کاسه بزرگ، بادمجانهای خرد شده را با گوجههای خرد شده مخلوط کنید. این مواد پایه اصلی ترشی لیته هستند و با هم ترکیب میشوند تا طعمی خوشایند و متعادل داشته باشند.
سیر و فلفل را بشویید. سیر را ریز رنده کنید و فلفلهای تند را به دلخواه خرد کنید.
اگر طعم تند را دوست دارید، میتوانید فلفلهای بیشتری اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی سرکه با تفاله انگور
مرحله چهارم: افزودن ادویهها و سبزی ترشی
زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و سبزیهای خشک معطر را به ترشی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد خوب مخلوط شوند.
سبزیهای معطر مثل ترخون، نعناع و گشنیز به ترشی عطر و طعم خاصی میدهند و آن را متفاوت و خوشمزه میکنند.
هنگام اضافه کردن ادویهها، حتماً مزه ترشی را بچشید تا از توازن نمک و ادویهها مطمئن شوید. این مرحله اهمیت دارد تا ترشی نهایی طعمی متعادل داشته باشد.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی پیاز سفید
مرحله پنجم: اضافه کردن سرکه و ادویهها
سرکه سفید را به مخلوط ترشی اضافه کنید.
سرکه نه تنها باعث نگهداری مدتدار ترشی میشود، بلکه طعم ترش خوبی به آن میدهد.
مقدار سرکه به ذائقه شما بستگی دارد؛ اگر ترشی ترشتر را دوست دارید، مقدار سرکه را بیشتر کنید.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی گل کلم با سرکه سیب
مرحله ششم: انتقال ترشی به شیشه
بعد از آمادهسازی مخلوط ترشی، آن را داخل شیشههای استریل شده بریزید.
برای جلوگیری از ورود هوا و خراب شدن ترشی، حتماً شیشهها را تا لبه پر کنید.
اگر دوست دارید، میتوانید ۱ تا ۲ قاشق روغن زیتون روی ترشی بریزید تا ماندگاری آن بیشتر شود و سطح ترشی خشک نشود.
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی موسیر با رب انار
بیشتر بخوانید: رسپی ترشی زیتون عسلی
مرحله هفتم: زمان استراحت ترشی
بعد از پر کردن شیشهها، درب آنها را محکم ببندید و شیشهها را در جای خشک و خنک، به مدت حداقل یک هفته نگه دارید تا ترشی جا بیفتد و طعمها ترکیب شوند.
ترشی لیته بادمجان معمولاً بعد از یک هفته آماده مصرف است، اما هرچه بیشتر بماند، طعم آن بهتر و عمیقتر میشود؛ بنابراین اگر صبر کنید و بگذارید ترشی چند هفته بماند، نتیجه بهتری خواهید داشت.
امیدواریم این رسپی از مجله آشپزی رضیم مورد توجه شما عاشقان دنیای جذاب آشپزی قرار گرفته باشد و شما با رعایت مراحل و نکات ذکر شده، بتوانید این ترشی را به آسانی در خانه درست کنید و از طعم فوقالعاده آن لذت ببرید.