“`html
تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید
با مجله اینترنتی رضیم همراه باشید تا با تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید آشنا شوید.
هر دو نوع شکر از یک منبع مشابه مانند نیشکر یا چغندر قند تولید میشوند که باعث میشود بسیار شبیه به هم باشند.
در واقع، شکر قهوه ای بیشتر از ترکیب شکر سفید و ملاس که نوعی شربت مشتق شده از شکر است، تشکیل میشود. ملاس رنگ تیره شکر قهوهای را ایجاد میکند و همچنین کمی به ارزش غذایی آن میافزاید.
بارزترین تفاوت غذایی بین شکر قهوهای و شکر سفید این است که شکر قهوهای مقداری بیشتر از کلسیم، آهن و پتاسیم دارد.
اما محققان میگویند که میزان این مواد معدنی در شکر قهوهای خیلی کم است. بنابراین نمیتوان بر روی آن به عنوان منبع مناسبی برای تأمین این ویتامینها یا مواد معدنی حساب کرد.
یک قاشق چایخوری (۴ گرم) شکر قهوهای ۱۵ کالری دارد، در حالی که همان مقدار شکر سفید ۱۶٫۳ کالری تولید میکند.
علاوه بر این تفاوتهای کوچک، این دو نوع شکر از نظر ارزش غذایی بسیار مشابه هستند. تفاوت اصلی آنها در طعم و رنگشان است.
تفاوتهای تولید شکر قهوهای و شکر سفید
شکر در مناطقی با آب و هوای گرمسیری تولید میشود که نیشکر یا چغندر قند در آنجا کاشته میشود.
برای تولید شکر قهوهای و شکر سفید، مراحل مشابهی انجام میشود، اما روشهای استفاده شده برای تبدیل آنها به شکر قهوهای و سفید متفاوت است.
اول، آب قند از هر دو نوع شکر استخراج، تصفیه و گرم میشود تا یک شربت غلیظ قهوهای به نام ملاس بدست آید.
سپس، قند کریستالی برای تولید بلورهای شکر سانتریفیوژ میشود. سانتریفیوژ دستگاهی است که به سرعت میچرخد تا بلورهای شکر را از ملاس جدا کند.
بعد از آن شکر سفید باید ملاس باقیمانده را حذف و بلورهای کوچکتری تولید شود. در نهایت، محصول از یک سیستم تصفیه عبور میکند تا شکر سفید به دست آید.
تولید شکر قهوهای تصفیهشده فقط به افزودن ملاس به شکر سفید بستگی دارد.
اما شکر قهوهای تصفیهنشده کمتر فرآوری میشود. این کار باعث میشود که این شکر ملاس بیشتری را در خود نگه دارد و رنگ قهوهای طبیعی خود را حفظ کند.
کاربردهای آشپزی شکر قهوهای و شکر سفید
شکر سفید و قهوهای به روشهای مختلفی در پخت و پز استفاده میشود.
فقط یادتان باشد که اگر به جای شکر سفید در دستورهای پخت از شکر قهوهای استفاده کنید، ممکن است رنگ، بوی، طعم یا بافت محصول نهایی تغییر کند.
ملاس موجود در شکر قهوهای باعث حفظ رطوبت در غذاها میشود. به همین دلیل، شیرینیهای ساختهشده با شکر قهوهای نرمتر و متراکمتر میشوند. اما شیرینیهایی که با شکر سفید تهیه میشوند، بیشتر افزایش حجم پیدا میکنند.
استفاده از شکر سفید هوای بیشتری را به داخل خمیر میآورد و در نتیجه خمیر بهتر هوادهی میشود.
به همین دلیل در بیشتر کارخانهها برای تولید محصولات مختلف از شکر سفید استفاده میکنند.
در مقابل، شکر قهوهای بیشتر برای نانهای متراکم مثل نان کدو سبز و کوکیهای سنگین به کار میرود. همچنین در تهیه سسهایی مانند سس باربیکیو که غلظت آن را افزایش میدهد، بیشتر از شکر قهوهای استفاده میشود.
شکر قهوهای و شکر سفید دارای طعمهای متفاوتی هستند
تفاوت اصلی این دو نوع شکر در طعم و رنگ آنهاست. همانطور که گفتیم، استفاده از شکر قهوهای به جای شکر سفید در دستورها باعث میشود غذاها رنگ قهوهای یا کاراملی به خود بگیرند.
در مقابل، پخت با شکر سفید به تولید محصولهای سبکتر منجر میشود. بنابراین، انتخاب اینها به نتیجه نهایی که شما میخواهید بستگی دارد.
شکر قهوهای
“`
شکر قهوه ای و شکر سفید هر دو طعم های متفاوتی دارند. شکر قهوه ای به دلیل وجود ملاس بیشتر، طعم عمیق تر و کاراملی تری دارد. به همین خاطر، این نوع شکر برای تهیه کیکها و کوکیهای شکلاتی یا کیکهای میوهای عالی است.
از آن طرف، شکر سفید شیرینتر است. بنابراین میتوانید برای دستیابی به طعمی که میخواهید، از مقدار کمتری از آن استفاده کنید. طعم خنثی این نوع شکر باعث میشود که به عنوان یک ماده اولیه همهکار در آشپزی استفاده شود.
چگونه شکر قهوهای یا شکر سفید را انتخاب کنیم؟
انتخاب بین این دو نوع شکر کاملاً به سلیقه شما بستگی دارد. بزرگترین تفاوت آنها، طعم و رنگ است.
نکته مهم دیگری که باید بدانید این است که شکر و قند میتواند باعث چاقی و مشکلاتی مانند دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی شود.
بنابراین، توصیه میشود که بیش از ۵ تا ۱۰٪ کالری روزانهتان را به شکر و قند اختصاص ندهید.
اگر میخواهید سالم بمانید، بهتر است کمتر از این مقدار شیرینیجات استفاده کنید. بنابراین، محدود کردن مصرف هر نوع قند و شکر برای سلامتی بسیار مفید خواهد بود.
آیا شکر قهوه ای برای دیابتیها مفید است؟
در جامعه، تصورات نادرستی درباره شکر قهوهای و سفید وجود دارد. اگرچه این دو محصول از مواد اولیه مشابهی تهیه میشوند، اما بسیاری از افراد شکر قهوهای را جایگزین طبیعی و سالمی برای شکر سفید میدانند.
اینکه کدام نوع شکر برای افراد دیابتی بهتر است و چه تاثیری بر روی سلامتی آنها دارد، مهم است. در ادامه، به این موضوع پرداخته میشود.
مواد مغذی مشابه در شکر قهوهای و شکر سفید
از آنجا که هر دو نوع شکر از چغندرقند یا نیشکر تولید میشوند، از نظر ارزش غذایی تقریباً یکسان هستند. شکر قهوهای به طور معمول با افزودن ملاس به شکر تصفیه شده تهیه میشود و رنگ تیرهتری دارد. در این ماده، مقدار کمی ویتامین و مواد معدنی نیز وجود دارد.
کالری و کربوهیدرات شکر قهوهای کمی کمتر از شکر سفید است. همانطور که گفتیم، شکر قهوهای حاوی مقداری کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتر است، اما میزان این مواد مغذی آنقدر کم است که بیفایده میباشد.
به همین شکل، نمیتوان انتظار داشت که این تفاوتهای جزئی تأثیر خاصی بر سلامتی داشته باشد.
شکر قهوهای و شکر سفید سطح قند خون را افزایش میدهند
هر دوی این محصولات عمدتاً از ساکارز تشکیل شدهاند. شاخص گلیسمی (GI) ساکارز ۶۵ است. این شاخص نشان میدهد که چقدر مصرف هر ماده غذایی میتواند بر قند خون تأثیر بگذارد و به هر ماده غذایی نمرهای از ۰ تا ۱۰۰ داده میشود.
این بدان معنی است که هر دو نوع شکر، قند خون را به اندازه غذاهایی مانند سیب زمینی سرخ شده و پاپکورن افزایش میدهند.
حفظ سطح قند خون برای افراد دیابتی بسیار حائز اهمیت است. تنظیم مصرف غذاهایی که کربوهیدرات و قند دارند میتواند قند خون را کنترل کرده و خطر عوارض دیابت را کاهش دهد.
آیا باید یکی از آنها را به دیگری ترجیح داد؟
اگر دیابت دارید، شکر قهوهای برای شما از شکر سفید بهتر نیست. یادتان باشد که هر نوع شکر میتواند قند خون شما را بالا ببرد.
برای همین بهتر است مصرف مواد غذایی شیرین را تا حد ممکن کم کنید. استفاده زیاد از شکر میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و بیماری کبد چرب را افزایش دهد.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف زیاد قند میتواند حساسیت به انسولین را مختل کند. حساسیت به انسولین مشخص میکند که بدن چطور به این هورمون پاسخ میدهد. هورمون انسولین میزان قند خون را تنظیم میکند.
اختلال در حساسیت به انسولین میتواند توانایی انتقال قند از خون به سلولها را کاهش دهد. به همین خاطر، افراد دیابتی باید به طور خاص در مصرف قند احتیاط کنند.
متخصصان انجمن قلب آمریکا پیشنهاد میکنند که زنان کمتر از ۶ قاشق چایخوری (۲۵ گرم یا ۱۰۰ کالری) و مردان کمتر از ۹ قاشق چایخوری (۳۷.۵ گرم یا ۱۵۰ کالری) در روز قند و شکر مصرف کنند.
اگر دیابت دارید، کنترل میزان قند مصرفیتان میتواند به بهبود سلامتی عمومی بدن و نیز کنترل سطح قند خون کمک کند. برای برنامهریزی یک رژیم غذایی مناسب، با متخصص تغذیه یا پزشک غدد مشورت کنید.
بیشتر بخوانید :