بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

تفاوت جلاتو و بستنی در چیست ؟ (مرحله به مرحله)

تفاوت جلاتو و بستنی

در گرمای تابستان، اگر به هر شهری بروید، با مجموعه‌ای از خوراکی‌های خوشمزه و تابستانی روبه‌رو می‌شوید.

جلاتو و بستنی از این خوراکی‌ها هستند که به شما از ویترین مغازه‌ها چشمک می‌زنند.

شاید از دور نتوانید تفاوت بین بستنی و جلاتو را تشخیص دهید، اما با خواندن ادامه این مطلب می‌توانید به راحتی آنها را از هم جدا کنید.

منبع اختراع جلاتو و بستنی

نمی‌دانیم اولین بار چه کسی بستنی را اختراع کرده، اما مدارک نشان می‌دهد که این خوراکی قدمتی به چین باستان دارد. گفته می‌شود در آن زمان از ترکیب شیر گاو، آرد و یخ برای تهیه دسر خوشمزه‌ای برای پادشاهان استفاده می‌شد.

بستنی‌های میوه‌ای یا عسلی بعداً با کمی تغییر در مواد اولیه اختراع شدند.

بستنی به شکل کنونی خود شامل لبنیات و زرده تخم‌مرغ بود و به سرعت محبوبیت زیادی پیدا کرد.

آیس‌کریم یا همان بستنی، کرم غلیظ و یخ‌زده‌ای است که به عنوان دسر یا میان وعده استفاده می‌شود.

اما بستنی تا قرن نوزدهم به عنوان یک دسر محبوب شناخته نمی‌شد. پیشرفت‌های فناوری در صنعت لبنیات و تکنیک‌های برودتی جدید به تولیدکنندگان این امکان را داد تا محصولات ارزان و با حجم بالا تولید و توزیع کنند.

اولین دستگاه بستنی‌سازی در اواسط قرن نوزدهم ساخته شد.

اما جلاتو برای اولین بار در ایتالیا درست شد. در مورد اینکه کجا نخستین بار ساخته شده نیز نظرات متفاوت است. برخی می‌گویند در سیسیل و برخی دیگر در فلورانس این محصول خوشمزه به وجود آمده است.

تفاوت در دستور تهیه جلاتو و بستنی

جلاتو و بستنی سه ماده اصلی دارند:

  1. لبنیات
  2. شکر
  3. هوا
تفاوت اصلی جلاتو و بستنی، در نسبت مواد اولیه نهفته است.

برای تهیه این خوراکی‌ها، ابتدا لبنیات (شیر، خامه یا هر دو) و شکر به نسبت مساوی ترکیب و پاستوریزه می‌شوند.

سپس طعم‌های طبیعی یا مصنوعی به مواد اضافه می‌شود.

در مرحله بعد، قبل از انجماد، هوا به این مخلوط اضافه می‌شود.

overrun معیاری برای اندازه‌گیری مقدار هوایی است که در طول تولید به بستنی یا جلاتو افزوده می‌شود.

جلاتو دارای overrun پایینی است. در حالی که overrun بستنی بسیار بالا است.

در هنگام تهیه بستنی، مواد باید سریع هم زده شوند تا هوای بیشتری وارد محصول شود.

بنابراین حجم بستنی بیشتر از حجم جلاتو افزایش می‌یابد.

بستنی علاوه بر داشتن هوای بیشتر، چربی بیشتری نیز دارد.

به طور معمول برای تهیه بستنی از زرده تخم‌مرغ استفاده می‌شود، در حالی که جلاتو به ندرت شامل این ماده است. جلاتو معمولاً حاوی شیر بیشتری است.

زرده تخم‌مرغ می‌تواند چربی محصول را افزایش دهد و قوام بیشتری به آن بدهد.

بستنی‌هایی که در کارخانه تهیه می‌شوند ممکن است شامل قوام‌دهنده‌های دیگری مانند صمغ گوار نیز باشند.

این مواد افزودنی باعث می‌شوند که آب و چربی موجود در بستنی به هم بچسبند و جدا نشوند و همچنین جلوی ایجاد کریستال‌های یخی در آن را می‌گیرند.

فرق بین ارزش غذایی جلاتو و بستنی

روش تهیه جلاتو و بستنی متفاوت است و به همین دلیل ارزش غذایی آن‌ها نیز با هم فرق دارد.

ارزش غذایی

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بستنی را به عنوان لبنیات اعلام کرده است. زیرا حداقل ۱۰٪ کالری موجود در این خوراکی از چربی به‌دست می‌آید. اما گاه این مقدار تا ۲۵٪ نیز می‌رسد.

از طرف دیگر…

“`html
جلاتو معمولاً چربی کمتری دارد. تقریباً ۴ الی ۹ درصد calories این خوراکی از چربی تشکیل شده است. همچنین جلاتو قند بیشتری نسبت به بستنی دارد.

با این حال به خاطر داشته باشید که هر دو این خوراکی‌ها مقدار زیادی قند دارند و مصرف زیاد آن‌ها برای سلامتی مضر است.

یک وعده ۱/۲ لیوانی (۷۸ گرمی) بستنی وانیلی می‌تواند ۲۱۰ کالری و ۱۶ گرم قند داشته باشد. اما همین مقدار جلاتو حدود ۱۶۰ کالری و ۱۷ گرم قند دارد.

با توجه به اینکه هر دو خوراکی قند و کالری زیادی دارند، توصیه می‌شود که گاه به گاه از آن‌ها استفاده کنید.

بافت و طعم جلاتو و بستنی

جلاتو بافتی ابریشمی و کمی متراکم‌تر از بستنی دارد. این چگالی بالا به جلاتو اجازه می‌دهد تا طعم بیشتری نسبت به بستنی سنتی داشته باشد. جلاتو معمولاً با طعم‌های طبیعی تهیه می‌شود.

هوای زیاد وارد شده به بستنی هنگام تهیه آن، بافت آن را نرم و سبک می‌کند. اگرچه بستنی نسبت به جلاتو چربی بیشتری دارد.

به همین دلیل برای طعم‌دار کردن بستنی، به طعم‌دهنده‌های بیشتری نیاز است. این به این خاطر است که چربی روی زبان شما را می‌پوشاند و این باعث می‌شود که مدت بیشتری طول بکشد تا طعم بستنی را احساس کنید.

روش نگهداری و کاربردهای جلاتو و بستنی

جلاتو باید در دمای حدود ۱۰ الی ۱۵ درجه فارنهایت (۶-۸ درجه سانتیگراد) نگهداری شود. در حالی که بستنی به دمای کمتری نیاز دارد.

این دما به افزایش طعم جلاتو کمک می‌کند. زیرا این دما باعث نمی‌شود که زبان هنگام خوردن جلاتو یخ بزند و طعم را متوجه نشود.

معمولاً جلاتو را با یک قاشق پهن در کاسه سرو می‌کنند. اما بستنی به دلیل چربی بیشترش بهتر گرد می‌شود و به صورت اسکوپ روی نان یا داخل کاسه ریخته می‌شود.

جلاتو یا بستنی؛ کدام‌یک را انتخاب کنیم؟

اگر می‌خواهید خوراکی با چربی کم و شیرینی بخورید، جلاتو انتخاب خوبی است.

اما اگر چربی بیشتر را ترجیح می‌دهید، بستنی را انتخاب کنید. هر طور که هست، چه بستنی و چه جلاتو، هر دو باید به شکل متعادل مصرف شوند. زیرا قند و کالری این خوراکی‌ها بسیار بالاست.

مصرف بیش از حد کالری و قند در محصولات کارخانه‌ای می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مثل بیماری‌های قلبی، چاقی، پوسیدگی دندان و دیابت را افزایش دهد.

با این حال، بستنی یا جلاتو را می‌توانید هر چند ماه یک بار برای تنوع امتحان کنید.

بیشتر بخوانید :

لیست قیمت انواع بستنی ساز در بازار

دستور تهیه ۷ بستنی میوه‌ای خانگی با طعم‌های فوق‌العاده

دستور تهیه ی ژله بستنی خوشمزه به ساده‌ترین روش در منزل

دستور تهیه دسر خوشمزه ژله بستنی توت‌فرنگی

بستنی و جلاتو هر دو دسرهای محبوب و منجمدی در دنیا هستند. در حالی که بستنی چربی و هوا بیشتری دارد ، جلاتو نرم‌تر و معطرتر است. اما هر دو خوراکی قند زیادی دارند. همچنین چربی جلاتو معمولاً کمتر از بستنی است . هر دو این خوراکی‌ها اگر به اندازه مناسب مصرف شوند، می‌توانند بخشی از رژیم غذایی ما باشند. اما زمانی که بحث بر سر قند و کالری است، بهتر است مصرف این خوراکی‌ها را محدود کنیم.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل