بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

توپک خرما و سویق یک میان وعده مقوی + دستور تهیه (مرحله به مرحله)

“`html

توپک خرما و سویق یک میان وعده مقوی + دستور تهیه

توپک خرما و سویق منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر طبیعی است. همچنین می‌توان از نه ماهگی برای کودکان خرما مصرف کرد. ولی در دوران بارداری باید مقدار سویق مصرفی مورد توجه قرار گیرد (مثلاً به‌صورت ناشتا دو قاشق غذاخوری) زیرا مصرف زیاد آن می‌تواند باعث اضافه وزن بیش از حد مادر و جنین شود. در طب سنتی، سویق برای مادران بارداری که با فقر آهن مواجه بودند تجویز می‌شد و به جبران کمبود فولیک اسید کمک می‌کند.

برای کودکان از شش ماهگی می‌توان سویق مصرف کرد. شما می‌توانید سویق را با شیر گرم یا فرنی ترکیب کرده و به کودک بدهید. برای تهیه سویق‌ها، می‌توان از دانه‌های مختلف غلات، حبوبات، هسته میوه‌ها و یا خود میوه‌ها و سبزیجات استفاده کرد.

مهم است که سویق مناسب برای کودک خود را خودتان تهیه کنید. به عنوان مثال، اگر کودک شما اضافه وزن دارد، می‌توانید از سویق جو استفاده کنید که قوی‌ترش می‌کند و اگر کودک لاغر است، سویق گندم یا سویق سیب و انار ترش برای مهار شکم مناسب است. سویق عدس نیز برای تقویت معده و سویق نخود برای افزایش تراکم استخوان‌ها مفید است.

سویق در واقع آردی است که کمی تفت داده شده و برای تهیه حلوا استفاده می‌شود. شما هم می‌توانید در خانه سویق درست کنید. روش آن به این صورت است که می‌توانید ابتدا دانه را آسیاب کنید و سپس تفت دهید یا برعکس، اول دانه را تفت دهید و بعد آسیاب کنید.
البته برای دانه‌های سبوس‌دار مانند گندم و جو، باید ابتدا سبوس جدا شود و سپس هرکدام جداگانه تفت داده و آسیاب شوند.

اکثر سویق‌ها آماده و تفت داده شده هستند و نیازی به تفت مجدد ندارند. از دیگر غذاهای مناسب برای کودکان می‌توان به: شکلات صبحانه، سوپ مرغ و سبزیجات و ساندویچ تن ماهی اشاره کرد.

مواد لازم :

خرمای بدون هسته : 250 گرم
کره : 20 گرم
سویق کامل (یا سنجد یا گندم یا جو) : 1/4 پیمانه
مقداری گردو یا مغزهای خرد شده
گلاب : 1 قاشق غذاخوری
دارچین : 1/2 قاشق چایخوری
کمی پودر هل یا زنجبیل (اختیاری)
پودر نارگیل، پسته، گردو، کنجد، گل سرخ و… به مقدار دلخواه برای غلتاندن

مراحل پخت :

گام 1 سویق را داخل ماهیتابه بریزید و کره را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود.
گام 2 سپس خرمای بدون هسته را اضافه کنید و خوب هم بزنید و گلاب را نیز اضافه کنید.
گام 3 بعد پودر دارچین و هل را به مخلوط اضافه کنید.
گام 4 مواد را با گوشت‌کوب خوب بکوبید تا مخلوط شوند.
گام 5 مغزها را به دلخواه اضافه کنید و سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.

گام 6 مواد را به خوبی مخلوط کنید و اجازه دهید کمی از حرارت بیفتد (نه آنقدر که سرد شود).
گام 7 در پایان مواد را شکل داده یا در قالب بگذارید.
گام 8 سپس در پودرهای انتخابی بغلتانید و در ظرف بچینید.

سایت دستور تهیه آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل