درباره برف چه میدانید؟
اگر دانههای برف را زیر میکروسکوپ ببینید، متوجه میشوید که برف زیباتر از چیزی است که به نظر میرسد و باید بیشتر به آن توجه کنیم. اما زیبایی دانههای برف تنها جنبهی شگفتانگیز آنها نیست و موارد دیگر نیز وجود دارد که ممکن است شما را شگفتزده کند.
برف سفید نیست!
در حالی که دانههای برف از آسمان میافتند و روی زمین نشسته میشوند، به رنگ سفید به نظر میرسند. اما واقعاً این طور نیست و برف در واقع شفاف است. اگرچه برف مانند یک ورق شیشهای شفاف نیست، اما میتواند نور را به صورت غیرمستقیم عبور دهد. به عبارت دیگر، کریستالهای یخ نور را منعکس و پخش میکنند و به همین خاطر دانههای برف سفید به نظر میرسند.
دانههای برف حداقل 35 شکل مختلف دارند!
شاید بارها شنیدهاید که هیچ دانهی برفی شبیه به دیگری نیست. این جمله درست است، اما باید بدانید که برخی از دانههای برف واقعاً ممکن است شباهت هایی داشته باشند. تا به حال حداقل 35 شکل مختلف برای دانههای برف شناسایی شده که شامل فرمهای ششضلعی، ستارهای، سرخس-ستارهای و انعکاسی میشود. شکلگیری دانههای برف تحت تأثیر فاکتورهای مختلفی است که مهمترین آن دما میباشد. جالب اینجاست که زیباترین دانههای برف با رگههای زینتی در دمای منفی پانزده درجه پاییز حاصل میشوند.
حدود یک ساعت طول میکشد تا برف به زمین برسد
به طور کلی، برف با سرعتی بین 1 تا 4 مایل در ساعت (1.61 تا 6.5 کیلومتر در ساعت) میبارد که این بستگی به وزن و ویژگیهای دانههای برف و شرایط محیطی دارد. گاهی اوقات دانههای برف با سرعت 9 مایل در ساعت هم حرکت میکنند، اما به طور میانگین سرعت آنها 1.5 مایل در ساعت است و تقریباً یک ساعت طول میکشد تا به زمین برسند.
همهی دانههای برف شش ضلع دارند
شاید برای شما جالب باشد که هیچ دانه برفی را با تعداد اضلاع کمتر یا بیشتر از شش نخواهید دید. زیرا مولکولهای هیدروژن و اکسیژن در کریستالهای یخی همیشه به صورت ششضلعی به هم متصل میشوند.
برف نخورید
اگرچه برف به نظر تمیز و تازه میآید، اما به خاطر وجود آلودگیها در هوا، تمام دانههای برف در زمان تشکیل این آلودگیها را جذب میکنند. در واقع، به محض اینکه برف از آسمان میافتد، میتواند آلایندهها را در خود به دام بیندازد. رایجترین نوع آلودگی در دانههای برف، کربن است. به همین خاطر بهتر است که برف نخورید، و اگر واقعاً میخواهید آن را بخورید، سعی کنید بعد از چند ساعت از باریدن برف آن را بخورید نه از اولین لایه.