بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

خواص بی نظیر تغذیه ای کنگر کوهی برای سلامت بدن (2 نکته مهم)

“`html

کنگر کوهی چیست و چه خاصیتی دارد؟

کنگر کوهی، یکی از گیاهانی است که در فصل بهار می‌روید. از خواص کنگر کوهی، برطرف کردن مشکلات و بیماری‌های مربوط به کلیه، کیسه صفرا و کبد است و خوردن آن با ماست به افراد با مزاج گرم توصیه می‌شود.

در طب سنتی اروپا، از برگ‌های کنگر به عنوان ماده‌ای برای افزایش ادرار (دیورتیک)، تحریک کلیه‌ها، ترشح صفرا از کبد و انقباض کیسه صفرا استفاده می‌شد. این گیاه غنی از پتاسیم است ولی از نظر انرژی محدود می‌باشد.

تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که گیاه کنگر می‌تواند از بروز سرطان در انسان جلوگیری کند. کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد استفاده می‌شود.

کنگر منبع غنی پتاسیم است وضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذا به حساب می‌آید و همچنین به تقویت دستگاه گوارش کمک می‌کند. این گیاه و به‌خصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت می‌کند. کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.

تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد که گیاه کنگر به دلیل بهبود سلامتی کبد از طریق تقویت دیواره سلول‌های کبدی و کمک به تصفیه کبد از سموم، شناخته شده است و یکی از ویژگی‌های کمتر شناخته شده آن، جلوگیری از سرطان است.

کنگر بیشتر مورد استفاده کسانی است که داروهای بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشار خون و روماتیسم مصرف می‌کنند زیرا این گیاه می‌تواند به پاکسازی کبد آنها از سموم دارو کمک کند. این گیاه دارای طبع گرم و بسیار نیروبخش و مقوی قلب است.

برخی خواص دارویی کنگر کوهی عبارتند از:

برگ‌های این سبزی، موجب کاهش چربی خون شده و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون مفید است.

سینارین موجود در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود و استفاده از عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از تجمع چربی در دیواره رگ‌ها مفید است.
یکی از خواص کنگر کوهی، پیشگیری از سرطان روده باریک به دلیل وجود اینولین (ماده‌ای که باعث افزایش باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش می‌شود) در آن است.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کنگر کوهی، پوست را در برابر سرطان محافظت می‌کنند. از دیگر خواص کنگر کوهی، افزایش نیروی جنسی است. این گیاه به دلیل داشتن هورمون‌های گیاهی، ترشحات غدد را تقویت می‌کند. کنگر کوهی،ضدعفونی‌کننده، اشتها آور، تب‌بر و هضم‌کننده غذای است و در کنار آن، باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود.

از مهمترین خواص کنگر کوهی، درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی است که اسید کافئیک موجود در کنگر از کبد در برابر سموم شیمیایی و عفونت محافظت می‌کند. خوردن کنگر کوهی همراه با ماست به افراد با مزاج گرم برای تعدیل مزاج توصیه می‌شود. همچنین کنگر منبع غنی از پتاسیم است.

ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین همچنین باعث کاهش سطح تری‌گلیسیرید خون می‌شود. این ماده و ماده دیگری به نام اسید کافئیک، کبد را در برابر عفونت حفظ کرده و به کبد کمک می‌کند تا بعد از آسیب، دوباره خود را بازسازی کند.

از آنجایی که کنگر حاوی کربوهیدرات پیچیده‌ای به نام اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری‌های مفید و کاهش باکتری‌های مضر در مدفوع می‌شود. به این ترتیب، سلامت روده محفوظ مانده و احتمالاً می‌تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می‌کنند.


مضرات کنگر کوهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

بهتر است زنان باردار، کودکان، و بیماران مبتلا به بیماری‌های شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر کوهی خودداری کنند.

“““html

افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، باید از مصرف کنگر پرهیز کنند. چون برگ‌های کنگر باعث انقباض کیسه صفرا می‌شوند و این انقباض می‌تواند منجر به انسداد مجاری صفراوی یا حتی پارگی کیسه صفرا بشود.

یک کارشناس گیاهان دارویی می‌گوید که کنگر کوهی به خاطر آنتی اکسیدان‌هایی که دارد، می‌تواند از بروز سرطان در روده باریک و پوست جلوگیری کند.

هانیه ناصری می‌گوید که کنگر طبع گرمی دارد و بسیار نیروزا و مقوی قلب است. برگ‌های این گیاه می‌توانند چربی خون را کاهش دهند و به دلیل داشتن فیبر نامحلول، خاصیت ملینی دارند و برای کاهش قند خون هم مفید هستند.

عصاره برگ کنگر همچنین به کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید خون کمک می‌کند و مصرف آن از رسوب چربی در جداره رگ‌ها جلوگیری می‌کند. یکی دیگر از خواص کنگر کوهی، پیشگیری از سرطان روده باریک است که به خاطر وجود اینولین در آن است؛ این ماده باعث افزایش باکتری‌های مفید در دستگاه گوارش می‌شود. آنتی اکسیدان‌های کنگر کوهی نیز از پوست در برابر سرطان محافظت می‌کند.

این گیاه به دلیل داشتن هورمون‌های گیاهی، ترشحات غدد را تقویت می‌کند. کنگر کوهی ضدعفونی‌کننده، اشتها آور، تب‌بر و کمک کننده به هضم غذا است و مصرف آن می‌تواند به تقویت دستگاه گوارش کمک کند.

وی علاوه بر این، از خاصیت کنگر کوهی در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی هم صحبت کرد و افزود که اسید کافئیک موجود در کنگر می‌تواند از کبد در برابر سموم شیمیایی و عفونت‌ها محافظت کند. خوردن کنگر کوهی با ماست به افرادی که مزاج گرم دارند، برای متعادل کردن مزاج توصیه می‌شود و همچنین کنگر منبع غنی از پتاسیم است.

چه کسانی بهتر است کنگر نخورند؟

  1. زنان باردار، کودکان و بیماران مبتلا به بیماری‌های شدید کبدی یا کلیوی بهتر است از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.
  2. چون برگ‌های کنگر محرک انقباض کیسه صفرا هستند، افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، نباید آن را مصرف کنند؛ زیرا افزایش انقباض کیسه صفرا می‌تواند به انسداد مجاری یا پارگی کیسه صفرا منجر شود.
  3. افرادی که نسبت به کنگر یا خاصیت سینارین حساسیت دارند، نیز باید از مصرف این گیاه خودداری کنند.

همچنین بخوانید:

سایت رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل