خواص عسل برای قلب
با مجله اینترنتی رضیم همراه باشید تا با خواص عسل برای قلب بیشتر آشنا شویم.
عسل به دلیل داشتن گلوکز زیاد که به راحتی تجزیه میشود و انرژی زیادی تولید میکند، به سلامت قلب کمک میکند. این ماده باعث گشاد شدن رگها میشود و جریان خون را در شریانها افزایش میدهد. همچنین، به تنظیم فشار خون کمک کرده و از سکته قلبی جلوگیری میکند.
خواص عسل برای بهبود سلامت قلب
قلب، اصلیترین عضله بدن است که از لحظه تولد به فعالیت خود ادامه میدهد و در واقع کارکرد آن نشاندهنده زندگی است.
این عضله که هرگز استراحت نمیکند، انرژی زیادی نیاز دارد. انرژی مورد نیاز عضلات از طریق تبدیل گلوکز در سلولهای بدن تأمین میشود و عسل منبع بسیار خوبی از گلوکز است.
عسل همچنین دارای آنزیمهایی است که میتواند چربیها را تجزیه کند، بنابراین مصرف آن انرژی لازم را برای تحریک و تقویت قلب فراهم میکند و علاوه بر این، چربیهای اضافی را کاهش میدهد. این عمل باعث باز شدن عروق و افزایش جریان خون در آنها میشود و به دلیل این اثرات، خطر سکته قلبی کم میشود.
پیشنهاد میشود تمام افرادی که بیمار قلبی هستند، به ویژه کسانی که دچار انسداد یا تنگی عروق هستند، از مصرف عسل غافل نشوند.
روش مصرف عسل برای بیماران قلبی
روش زیر برای مصرف عسل توسط بیماران قلبی توصیه میشود:
- برای تقویت قلب و کمک به بهبود تنگی عروق، این نکات را به مدت ۳ ماه رعایت کنید.
- هر روز در سه نوبت ۳۰ گرم عسل مصرف کنید (در مجموع ۹۰ گرم در روز).
- توجه کنید که هر نوبت ۳۰ گرم عسل باشد.
- عسل را پس از صبحانه، نهار و شام به صورت شربت مصرف کنید.
- در هر نوبت، ۳۰ گرم عسل (یک پیمانه مخصوص) را در یک لیوان آب سرد حل کرده و بنوشید.
- پس از ۳ ماه، مصرف را تا ۳ ماه دیگر ادامه دهید و مقدار عسل را به ۱۵ گرم در هر نوبت (در مجموع ۴۵ گرم در روز) کاهش دهید.
- پس از پایان ماه ششم، دوره درمان با عسل به اتمام میرسد.
با این حال، بهتر است از مصرف عسل بعد از این دوره غافل نشوید و حداقل یک روز در میان یک لیوان شربت عسل که حاوی یک قاشق مرباخوری عسل باشد، بنوشید.
خواص بینظیر عسل برای قلب
در این زمینه، عسل میتواند به سلامت قلب کمک کند. تحقیقات نشان دادهاند که عسل نه تنها برای افرادی که دیابت دارند یا چربی خون آنها زیاد است، بلکه برای کسانی کهProblems بیماریهای قلبی-عروقی دارند نیز مفید است.
برخی محققان میگویند استرس اکسیداتیو یکی از دلایل بیماریهای قلبی-عروقی است و میتواند باعث پیشرفت بیماریهای مزمن و دیگر مشکلات سلامتی شود.
بره موم، گرده گل و عسل دارای خواص آنتیاکسیدانی بالایی هستند. مصرف منظم این مواد غذایی میتواند با کاهش عوامل خطر و مشکلات خاص قلبیعروقی مانند آریتمی و تند بودن نبض، به بهبود سلامت قلب کمک کند.
سندروم متابولیک – منشأ تمام مشکلات
سلامت قلب ما تحت تأثیر عوامل زیادی از جمله رژیم غذایی، سبک زندگی و حتی احساسات قرار دارد.
بسیاری از مشکلات سلامتی امروزی ناشی از وضعیتی است که پزشکان از سال 1990 آن را سندروم متابولیک مینامند.
ران فسندن در کتاب معروف خود «انقلاب جدید عسل» به توضیح درباره این سندروم و تأثیر عسل بر آن پرداخته است. بر اساس این کتاب،
سه موضوع مهم وجود دارد: گرسنگی مزمن مغز، خواب ناکافی و استرس متابولیسمی.
- گرسنگی مزمن مغز به وضعیتی اشاره دارد که در آن مغز به طور مکرر احساس گرسنگی می کند، به ویژه در شب، زمانی که ذخایر قند در کبد به پایان می رسد و فرد خواب است.
- فقدان خواب مزمن به دنبال گرسنگی مغز ایجاد میشود. در این وضعیت، هورمونهای استرس مانند آدرنالین و کورتیزول افزایش مییابند که میتواند سبب خواب نا آرام و کوتاه شود.
- استرس متابولیک مزمن به میزان بالای هورمونهای استرس مانند آدرنالین و کورتیزول مرتبط است. این شرایط در واقع یک نوع واکنش حفاظتی است که برای تأمین انرژی مغز زمانی که ذخایر قند کبد تهی میشود، فعال میشود.
خواص عسل برای بیماریهای قلبی و مشکلات دیگر
عوامل مختلفی وجود دارند که میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را نشان دهند. این عوامل شامل: سطح گلوکز، انسولین، کلسترول، تری گلیسیرید، چربیهای خون و برخی پروتئینها هستند.
در سال ۲۰۰۴، محقق ان.اس. الویلی تحقیقی با عنوان «عسل طبیعی میتواند سطح گلوکز، پروتئینهای واکنشی، هموسیستین و چربیهای خون را در افراد سالم، دیابتی و افرادی با چربی خون بالا کاهش دهد» منتشر کرد. این تحقیق در مجله Journal of Medicinal به چاپ رسید.
در این تحقیق، اثر عسل در مقایسه با موادی مانند دکستروز و ساکاروز بر روی این شاخصها بررسی شد. نتایج نشان داد که:
میزان انسولین و پروتئینهای واکنشی پس از مصرف دکستروز، به طور قابل توجهی بیشتر از مقدار آنها پس از مصرف عسل بودند.
- دکستروز باعث کاهش کلسترول و کلسترول بد (LDL) در خون شد.
- عسل تقلبی کمی کلسترول و LDL را کاهش داد، اما تریگلیسیرید را افزایش داد.
- عسل طبیعی توانست سطوح کلسترول، LDL و تریگلیسیرید را کاهش دهد و کمی سطح HDL (کلسترول خوب) را افزایش دهد.
- برای افراد دارای چربی خون بالا، عسل تقلبی سطح LDL را افزایش داد، در حالی که عسل طبیعی این سطح را کاهش داد.
نظریه محققان درباره خواص عسل برای قلب و عروق
محققان معتقدند که مصرف روزانه چهار قاشق عسل میتواند سطح آنتیاکسیدانها را در خون افزایش دهد که این مسئله مانع از بروز گرفتگی عروق میشود.
طبق گزارشی، محققان به گروهی از مردان بین ۱۸ تا ۶۸ سال، به مدت پنج هفته، روزانه یک لیوان آب مخلوط با چهار قاشق عسل دادند و دریافتند که سطح آنتیاکسیدان بدنشان بیش از بقیه است.
آنتیاکسیدانها مواد مهمی هستند که از بافتهای بدن در برابر آسیب ناشی از اکسیژن محافظت میکنند.
تحقیقات قبلی نشان دادهاند که عسل بهاندازه سیب، موز یا توتفرنگی دارای خواص محافظتی و آنتیاکسیدانی است.
مهم است بدانیم که تأثیر مثبت عسل بر روی قلب بهشرط رعایت توصیههای پزشکی و تغذیهای، بهتر مشهود است.
در موارد ضعف عملکرد قلب، مشاهده شده که عسل میتواند تأثیر زیادی در بهبود عملکرد قلب و زنده نگهداشتن بیماران داشته باشد.
همچنین از عسل برای تقویت قلب بعد از جراحیهای سنگین نام برده شده است.
توصیه میشود که تمامی بیماران قلب، بهویژه آنهایی که دچار انسداد یا تنگی عروق قلبی هستند، در مصرف عسل کوتاهی نکنند و البته بیماران دیابتی باید مراقب مقدار مصرف خود باشند.
تحقیقات جدید نشان دادهاند که مصرف عسل در درمان بیماران با چربی خون بالا بسیار مؤثر است.
نسخههای درمانی با عسل برای مبتلایان به مشکلات قلبی
برخی نسخههای مفید درمانی با عسل برای افرادی که مشکلات قلبی دارند، به شرح زیر هستند:
- به بیماران قلبی که با مشکل بیخوابی روبرو هستند ، پیشنهاد میشود یک لیوان شربت عسل ولرم (دو قاشق مرباخوری عسل حل شده در آب) قبل از خواب و به هنگام شب بنوشند.
- عسل میتواند به کنترل و درمان تپش قلب کمک کند و یکی از بهترین روشها این است که قبل از خواب یک لیوان آب ولرم، یک قاشق عسل و نصف لیموترش را مصرف کنید.
- برای تقویت قلب یا کمک به بهبود تنگی عروق به مدت سه ماه، هر روز سه بار صبح، ظهر و شب بعد از غذا یک تا دو قاشق غذاخوری عسل را با مقداری آب مخلوط کرده و به عنوان شربت مصرف نمایید.
بیشتر بخوانید :
سخن پایانی: