بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

خواص معجزه آسای پونه کوهی (2 نکته مهم)

فواید دارویی و درمانی پونه کوهی

پونه کوهی یکی از گیاهان دارویی است که هم در آشپزی و هم در درمان‌ها استفاده می‌شود. این گیاه برای هزاران سال مورد استفاده قرار گرفته است. پونه کوهی معمولاً حدود 50 سانتی‌متر قد می‌کشد و برگ‌های بنفش آن حدود 2 تا 3 سانتی‌متر طول دارد. این گیاه مواد شیمیایی مختلفی دارد که به آن عطر و طعم خاصی می‌بخشد. این مواد شامل (تیمول، پینن، لیمونن، کارواکرول، اسیمن و کاریوفلن) هستند. نه تنها پونه به غذا عطر و طعم می‌دهد، بلکه خواص آنتی‌اکسیدانی قوی و ضد باکتریایی نیز دارد. با رضیم همراه باشید.

فواید پونه کوهی برای سلامتی

پونه کوهی برای مشکلات تنفسی مانند (سرفه، آسم، کروپ و برونشیت) استفاده می‌شود. همچنین برای مشکلاتی مثل سوزش سر دل و نفخ هم کاربرد دارد. دیگر کاربردهای آن شامل درمان دردهای قاعدگی، روماتیسم، مشکلات ادراری از جمله عفونت ادراری، سردرد و ناراحتی‌های قلبی می‌باشد.

روغن پونه کوهی برای درمان (عفونت‌های روده‌ای، آلرژی، درد سینوس، ورم مفاصل، سرماخوردگی و آنفلوآنزا، آنفلوآنزای خوکی، گوش درد و خستگی) هم مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند بر روی پوست برای مشکلات پوستی مانند آکنه، پای ورزشکاران، پوست چرب، شوره سر، زخم‌های شانکر، زگیل، عفونت‌های قارچی، روزاسه و پسوریازیس کاربرد داشته باشد. همچنین برای نیش حشرات و عنکبوت، بیماری لثه، دندان درد، درد عضلانی و رگ‌های واریسی به کار می‌رود. روغن پونه کوهی به عنوان دافع حشرات هم استفاده می‌شود. در غذا و نوشیدنی‌ها، پونه کوهی به عنوان ادویه و ماده نگهدارنده به کار می‌رود.
شاخ و برگ‌های این گیاه برای درمان مشکلات باور دارید که مشکلات تنفسی، اختلالات گوارش، دردهای قاعدگی و مشکلات ادراری موثر است.

شاخ و برگ گیاهان به صورت موضعی برای درمان برخی از بیماری‌های پوستی مانند آکنه و شوره سر استفاده می‌شود.
پونه کوهی شامل: فیبر، آهن، منگنز، ویتامین E، آهن، کلسیم، اسیدهای چرب امگا و تیپتوفان است.
پونه کوهی همچنین منبع خوبی از ویتامین K است که در رشد استخوان و تولید پروتئین‌هایی که برای لخته شدن خون لازم است، موثر می‌باشد.

آنتی‌اکسیدان‌ها در رژیم غذایی

پونه حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است (بیش از 75 میلی‌مول در 100 گرم).
آنتی‌اکسیدان‌ها به حفاظت از سلول‌های بدن در برابر اثرات مضر رادیکال‌های آزاد کمک کرده و قدرت بدن را برای مقابله با عفونت‌ها افزایش می‌دهند.

خواص ضد باکتری پونه کوهی

در چندین تحقیق نشان داده شده که پونه کوهی خاصیت ضد میکروبی دارد. گروهی از محققان پرتغالی نشان دادند که اسانس پونه کوهی در برابر 41 نوع باکتری مضر مؤثر است.
روغن پونه کوهی به دلیل وجود یک ترکیب طبیعی به نام کاروکل، خاصیت ضد میکروبی قوی دارد. محققان انگلیسی و هندی به ویژگی‌های ضد باکتریایی اسانس پونه کوهی اشاره کرده‌اند که می‌تواند برخی از باکتری‌های مقاوم را از بین ببرد.

بیمارستانی شود.

خواص ضدالتهابی

یک ماده فعال در پونه کوهی به نام بتا کاریوفلین وجود دارد که ممکن است در برابر بیماری‌هایی مثل پوکی استخوان و تصلب شرایین مؤثر باشد.

حفاظت در برابر سرطان

تحقیقات نشان داده‌اند که پونه کوهی می‌تواند به کاهش یا جلوگیری از پیشرفت سرطان در افرادی که به سرطان سینه مبتلا هستند کمک کند. پونه کوهی در درمان بیماری‌هایی مانند سرد، دردهای عضلانی، آکنه، شوره سر، برونشیت، دندان درد، نفخ، سردرد، ناراحتی‌های قلبی، آلرژی، انگل‌های روده‌ای، گوش درد، خستگی، دفع حشرات و اسپاسم‌های قاعدگی استفاده می‌شود.

مقدار مصرف مجاز پونه کوهی

برای درمان انگل‌های روده‌ای، پیشنهاد می‌شود که 200 میلی‌گرم از روغن پونه کوهی را سه بار در روز به مدت 6 هفته مصرف کنید.

عوارض جانبی و احتیاطات پونه کوهی

خوردن پونه کوهی ممکن است برای برخی افراد باعث ناراحتی معده شود. همچنین، کسانی که به گیاهان خانواده نعناع مثل ریحان، سنبل، نعناع و مریم گلی حساسیت دارند باید احتیاط کنند زیرا ممکن است به پونه هم واکنش‌های آلرژیک نشان دهند.

بارداری و شیردهی

پونه کوهی به صورت خوراکی در مقادیر دارویی در دوران بارداری نباید مصرف شود چون ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد.

منبع: رژیم سلامتی، بیتوته، ویکی دکتر

مجله اینترنتی رضیم

مرجان امینی

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل