بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

خواص و کالری میوه خشک بیشتر است یا میوه تازه ؟! (2 نکته مهم)

“`html

آیا میوه خشک بیشتر از میوه تازه کالری دارد؟

میوه خشک، میوه‌ای است که آب آن با روش‌های خاصی گرفته شده است. در این روند، میوه کوچکتر و پرانرژی‌تر می‌شود.

کشمش، خرما، آلو، انجیر و زردآلو از مقبول‌ترین میوه‌های خشک هستند. این نوع میوه‌ها را می‌توان بیشتر از میوه‌های تازه نگهداری کرد و به راحتی در دسترس هستند، به خصوص وقتی که امکان دسترسی به یخچال نباشد.

میوه خشک از نظر مغذی بسیار غنی است. یک تکه میوه خشک تقریباً به اندازه میوه تازه مواد مغذی دارد، اما در حجم کمتر متراکم شده است. به طور کلی، میوه خشک تقریباً سه و نیم برابر بیشتر از میوه تازه فیبر و ویتامین و املاح دارد.
اما در مورد ویتامین C، استثنا وجود دارد: در فرآیند خشک کردن، مقدار ویتامین C میوه به شدت کاهش میابد. به طور کلی، میوه خشک فیبر زیادی دارد و منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها، به ویژه پلی فنول‌هاست.

میوه خشک و قند افزوده

برخی از تولیدکنندگان برای خوشمزه‌تر کردن میوه‌های خشک، قبل از خشک کردن به آن‌ها شیره ذرت یا قند اضافه می‌کنند، به خصوص برای میوه‌های ترش مثل آلبالو یا کرن بری. این قند اضافی به سرعت در بدن جذب می‌شود و باعث بالا رفتن قند خون می‌شود. بعد از مدتی ممکن است که حس کم‌انرژی و افت انرژی را تجربه کنید. بارها ثابت شده که قند اضافه به سلامتی آسیب می‌زند و احتمال چاقی، بیماری قلبی و حتی سرطان را افزایش می‌دهد.

میوه خشک و قند طبیعی

همه میوه‌ها دارای قند طبیعی هستند که می‌تواند فروکتوز یا گلوکز باشد. این قند‌های طبیعی، خیلی بهتر از قندهای تصفیه شده هستند، اما اگر به خوبی از دندان‌ها مراقبت نشود ممکن است موجب پوسیدگی شوند. قند موجود در میوه‌های تازه، در فرآیند خشک شدن متمرکز می‌شود، زیرا بیشتر وزن و حجم یک میوه تازه، آب آن است و با خشک شدن به ازای هر گرم میوه، مقدار قند بیشتری وجود خواهد داشت.

وقتی شما میوه تازه را با میوه خشک از نظر حجم مقایسه می‌کنید، متوجه خواهید شد که میوه خشک قند و کالری بیشتری نسبت به میوه تازه دارد. برای مثال، یک فنجان اندازه‌گیری می‌تواند تقریباً ۳۰ دانه انگور را جا دهد، اما اگر همین انگور‌ها خشک شوند، می‌توان بیش از ۲۵۰ دانه کشمش را در همان فنجان جای داد.

میوه خشک و سولفیت

برخی تولیدکنندگان برای جلوه بخشی به میوه‌های خشک، از نگه‌دارنده‌ای به نام سولفیت استفاده می‌کنند. این باعث می‌شود میوه‌های خشک زیباتر به نظر برسند و تغییر رنگ ندهند. این روش به ویژه برای کشمش و زردآلود محبوب است. برخی افراد ممکن است به سولفیت حساسیت نشان دهند یا دچار عوارضی مثل درد شکم، جوش‌های پوستی و حملات آسم شوند. بهتر است میوه‌هایی را انتخاب کنید که رنگی تیره‌تر، مانند قهوه‌ای یا خاکستری دارند تا میوه‌هایی با رنگ‌های روشن.

علاوه بر این، میوه خشک که به درستی نگهداری و بسته‌بندی نشده باشد ممکن است آلوده به قارچ‌های مضری مثل افلاتوکسین و دیگر ترکیبات سمی باشد.

میوه خشک و کالری بالا

اگر بخواهیم میوه تازه و میوه خشک را از نظر ارزش غذایی مقایسه کنیم، باید بگوییم که یک وعده میوه خشک دارای قند و کالری بسیار بیشتری نسبت به یک وعده میوه تازه است.

چرا مهم است که چه مقدار میوه خشک می‌خورید؟

میوه‌ها معمولاً یا با استفاده از خشک‌کن‌ها (دهیدراتورها) و یا به طور طبیعی زیر نور خورشید خشک می‌شوند. وقتی آب میوه تقریباً از بین برود، میوه خشک آماده می‌شود. از دست دادن آب به معنی کاهش حجم میوه است؛ بنابراین وقتی یک انگور به کشمش تبدیل می‌شود، خیلی کوچک‌تر می‌شود. همین قضیه برای آلو که به آلوبخارا تبدیل می‌شود یا تمشک نیز صادق است.

وقتی میوه تازه را با میوه خشک از نظر حجم مقایسه می‌کنید، می‌بینید که میوه خشک قند و کالری بیشتری دارد. برای مثال، یک فنجان اندازه‌گیری می‌تواند…
“`

انگور تازه ممکن است کم‌جا باشد؛ اما اگر همان انگور‌ها خشک شوند، می‌توانید بیش از ۲۵۰ دانه کشمش را در یک فنجان قرار دهید.

میوه تازه البته از برخی ویتامین‌ها مانند ویتامین C غنی‌تر است، ولی فیبر و املاحی که در میوه وجود دارد در فرایند خشک شدن حفظ می‌شود. بنابراین، نیازی نیست که از خوردن میوه خشک بگذرید، اما باید دقت کنید که چقدر از آن استفاده می‌کنید و میزان کالری دریافتی‌تان چقدر است. انواع کشمش، آلو، بلوبری خشک، چیپس موز و سیب و کیوی و زردآلو بسیار رایج و میان‌وعده‌های خوبی هستند و می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشند.

برای صبحانه، از میوه خشک در اوتمیل استفاده کنید: می‌توانید از میوه‌هایی که خودتان خشک کرده‌اید در اوتمیل به همراه مغزها و دانه‌ها استفاده نمایید؛ ولی حتماً باید میزان کالری آن را بررسی کنید.

در سالاد، میوه خشک اضافه کنید: می‌توانید سالادی خوشمزه از سبزیجات سبز، تکه‌های سیب تازه، کشمش و پنیر درست کنید و آن را به عنوان یک وعده غذایی سبک میل کنید.

منبع : میزان

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل