“`html
خوراک ماش غذای ساده و مقوی
ماش یکی از حبوبات بسیار مقوی و سودمند است که برای نخستین بار از ایران به دیگر بخشهای دنیا ارسال شده است. ماش شامل پروتئین و فیبر بالایی است. غذاهایی که در تهیه آنها از ماش استفاده میشود، بسیار مغذی هستند. ماش به کاهش کلسترول و قند خون کمک میکند و ویتامین B6 دارد؛ به همین دلیل غذایی مناسب برای رژیم به شمار میرود. همچنین مصرف آن برای بیماران دیابتی و کسانی که به بیماریهای عفونی مثل آنفولانزا و سرماخوردگی مبتلا هستند، توصیه میشود.
خوراک ماش به عنوان یک غذای رژیمی، سالم و لذیذ ایرانی، منبع خوبی از ویتامینهای E ،C، B ،A و همچنین کلسیم، آهن و پتاسیم است و خیلی هم سرشار از آنتی اکسیدان میباشد. برای مشاهده دستور تهیه خوراک ماش با ما همراه باشید.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
ماش: | ۲ پیمانه سرخالی |
بلغور گندم: | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز: | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی: | ۲ قاشق غذاخوری |
سیب زمینی: | ۱ عدد بزرگ |
عصاره گوشت، مرغ یا پای مرغ: | ۱ تکه کوچک |
آب : | ۴ لیوان |
نمک و فلفل قرمز: | به مقدار کافی |
روغن : | به مقدار کافی |
دستور تهیه خوراک ماش
برای تهیه این خوراک خوشمزه، نخست از شب قبل ماش را در آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود. سپس ماش خیس خورده و بلغور گندم را در یک قابلمه بریزید و ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید تا مخلوط ماش و بلغور به آرامی به مدت ۱ ساعت بپزد.
پیاز را ریز خرد یا رنده کنید و آن را با مقدار کمی روغن در تابه سرخ کنید تا پیازها سبک و طلایی شوند. سپس رب گوجه، نمک و فلفل قرمز را به پیازهای سرخ شده اضافه کرده و رب را هم تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
بعد از اینکه ماش و بلغور برای یک ساعت پختند، مخلوط پیاز سرخ شده، رب گوجه و ادویهها را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم خوب مخلوط شوند. در این مرحله میتوانید عصاره گوشت یا مرغ را اضافه کنید.
پس از اینکه همه مواد را به خوبی مخلوط کردید، حرارت را کم کنید تا خوراک جا بیفتد. حالا میتوانید سیبزمینیهای پوست کنده را به صورت نگینی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا بعداً حین سرو خوراک، به آن اضافه کنید.
میتوانید خوراک را با چند برگ جعفری تازه تزئین کرده و با نان سرو کنید. اگر این خوراک را برای رژیم غذاییتان استفاده میکنید، میتوانید سیبزمینی سرخ شده را حذف کنید.
برای اینکه خوراکتان رژیمی بماند، لازم نیست پیاز را به طور کامل سرخ کنید؛ فقط کافی است که کمی سبک شود. میزان روغن را بر اساس رژیم غذاییتان کم یا زیاد کنید؛ اما توصیه میشود که به سلامتی خود اهمیت داده و از مصرف زیاد روغن پرهیز کنید.
منبع : رضیم