“`html
خورش قیمه با مرغ
خورش قیمه یکی از خورش های معروف و قدیمی در ایران است که خیلی از مردم آن را دوست دارند. این خورش معمولاً در مراسمهای مختلف و برای نذری پخته میشود. معمولاً از گوشت گوسفندی خرد شده برای تهیه این خورش استفاده میشود.
اما گاهی ممکن است گوشت در دسترس نباشد یا وقت کافی برای درست کردن خورش نداشته باشیم. در این مواقع میتوانیم خورش قیمه را با مرغ درست کنیم. طعم آن بسیار لذیذ و خاص است و میتوانیم این خورش را با انواع برنج سرو کنیم. برای مشاهده دستور پخت کامل و مرحله به مرحله خورش قیمه با مرغ ادامه مطلب را با ما دنبال کنید.
مواد لازم : | میزان مورد نیاز : |
---|---|
سینه مرغ بدون استخوان | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
زردچوبه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
پودر فلفل | به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
لپه | ۱ پیمانه |
سیب زمینی | به مقدار دلخواه |
دستور تهیه خورش قیمه با مرغ
مرحله اول
برای تهیه خورش قیمه خوشمزه با مرغ ابتدا لپهها را از شب قبل با آب خیس میکنیم. در این مدت، هر چند وقت یکبار هم آب آن را عوض میکنیم تا نفخ آن گرفته شود. سپس لپهها را در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت میگذاریم تا بپزند.
مرحله دوم
وقتی لپهها پختند، آنها را آبکش کرده و کنار میگذاریم. سینه مرغ را از استخوان جدا کرده و به صورت مکعبهای بزرگ خرد میکنیم. پیاز را شسته و پوست میکنیم و به صورت درشت رنده میکنیم. یک قابلمه را با کمی روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود.
مرحله سوم
سپس تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کرده و تفت میدهیم. کمی که تفت خورد، پیاز رندهشده را به آن اضافه کرده و هم میزنیم تا پیازها هم سرخ شوند. بعد از آن زعفران دم کرده و زردچوبه را اضافه میکنیم. کمی فلفل به آن افزوده و همه مواد را خوب با هم مخلوط میکنیم.
مرحله چهارم
رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت میدهیم تا رنگ آن باز شود. لیموها را از قبل سوراخ کرده و چند ساعت در آب میگذاریم تا تلخیاش گرفته شود. سپس لیموها را به خورش اضافه کرده و کمی آب میریزیم و میگذاریم تا بپزد.
مرحله پنجم
وقتی مرغ پخت، لپهها را هم به آن اضافه کرده و حدود ۱ ساعت زمان میدهیم تا با حرارت ملایم خورش جا بیفتد. سیبزمینیها را شسته و پوست میکنیم و به صورت خلالی خرد میکنیم.
مرحله ششم
یک تابه را با مقداری روغن روی حرارت قرار میدهیم تا داغ شود. سپس سیبزمینیها را در آن سرخ میکنیم. وقتی خورش جا افتاد، آن را در یک ظرف سرو میکشیم و دور آن را با سیبزمینی سرخ شده تزئین کرده و در کنار برنج سرو میکنیم.
منبع : مُچ مَگ