بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

خورش گردو؛ پادشاه خورش‌های ایرانی برای ناهاری دلچسب

“`html

خورش گردو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای سنتی ایران است که به روش‌های مختلفی در شهرهای مختلف تهیه می‌شود. این خورش با اینکه شباهت‌هایی به خورش فسنجان دارد، ولی طرز تهیه‌اش متفاوت است. در این مقاله از مجله رضیم می‌توانید با چند دستور پخت خورش گردو خانگی آشنا شوید.

دستور پخت خورش گردو سمنان

برای آماده‌سازی این خورش، ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارید و مدت زمان پخت آن حدود ۱۵۰ دقیقه است. مواد لازم برای این خورش مناسب برای ۲ نفر است.

مواد لازم برای تهیه خورش گردو با گوشت تکه‌ای به روش سمنانی

مواد لازم برای تهیه خورش گردو با گوشت تکه‌ای به شرح زیر است:

رب انار ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
پیاز متوسط ۱ عدد
گوشت گوسفندی ۲۵۰ گرم
نمک ۱ قاشق چای‌خوری
آب به مقدار لازم
زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری
گردو ۱۰۰ گرم

مراحل تهیه خورش گردو

در این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن خورش گردو به روش سمنانی به طور کامل آشنا شوید.

مرحله اول: گوشت را خرد کنید

اول از همه گوشت را بشویید و روی تخته قرار دهید. سپس آن را به تکه‌های متوسط خرد کنید.

بیشتر بخوانید: دستور پخت خورش کاری ژاپنی، خوشمزه و آسان

مرحله دوم: پیاز را خرد کنید

پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. بعد آن را به شکل نگینی ریز خرد کنید. همچنین می‌توانید پیاز را رنده کنید هرچند که خرد کردن آن بهتر است.

مرحله سوم: گردو را آسیاب کنید

در این مرحله مغز گردوها را پاک کنید و تکه‌های خراب آن‌ها را جدا کنید. سپس گردوها را در آسیاب بریزید و خوب میکس کنید. اگر آسیاب ندارید، می‌توانید گردوها را رنده کنید.

بیشتر بخوانید: دستور پخت خورش گردو و آلو

مرحله چهارم: پیاز را سرخ کنید

مقداری روغن در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شود. سپس کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید.

مرحله پنجم: گوشت را به قابلمه اضافه کنید

گوشت خرد شده را به پیاز اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید. منتظر باشید که رنگ گوشت تغییر کند، سپس مقداری آب به قابلمه اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: دستور پخت ته چین گردو

مرحله ششم: گوشت را بپزید

بعد از اضافه کردن گوشت، شعله گاز را ابتدا زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله هفتم: گردو را اضافه کنید

وقتی آب جوش آمد و گوشت نیم پز شد، گردوی آسیاب شده را به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بپوشانید تا گوشت و گردو به خوبی بپزند.

بیشتر بخوانید: دستور پخت خورشت گردو و زردآلو

مرحله هشتم: خورش را آماده کنید

پس از حدود ۲ ساعت که گوشت به خوبی پخته و گردو روغن انداخته، رب انار و نمک را به خورش اضافه کنید.

“““html

سپس چند دقیقه دیگر خوش را روی حرارت قرار دهید تا خورش جا بیفتد و غلیظ شود. خورش شما آماده است و می‌توانید از طعم آن لذت ببرید.

رسپی خورش گردو با اسفناج به روش دامغانی

آماده کردن مواد اولیه این خورش حدود ۳۰ دقیقه زمان می‌برد و پخت آن ۳ تا ۴ ساعت طول می‌کشد.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش آلو اسفناج گیاهی

مواد لازم برای تهیه خورش گردو با اسفناج

مواد لازم برای تهیه این خورش به شرح زیر است:

گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
گردوی پودر شده ۲۵۰ گرم
اسفناج تازه ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب انار ۱ قاشق غذاخوری
آبغوره ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
دارچین و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل تهیه خورش گردو با اسفناج

در این بخش می‌توانید با مراحل درست کردن خورش گردو با اسفناج آشنا شوید.

مرحله اول: اسفناج‌ها را ریز کنید

برای شروع، اول اسفناج‌ها را بشویید و چند بار آبکشی کنید تا کاملا تمیز شوند. سپس آن‌ها را در آبکش بریزید تا آب اضافی‌شان برود. بعد، اسفناج‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

بیشتر بخوانید: رسپی «مُدَربَل بادمجان»؛ غذای خوشمزه تونسی

مرحله دوم: پیاز را خرد کنید

پیاز را بشویید و بعد از پوست کندن، آن را ریز خرد کنید. می‌توانید به جای خرد کردن، پیاز را رنده کنید.

مرحله سوم: پیاز را سرخ کنید

مقداری روغن در قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیاز خرد شده را اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا کمی نرم و طلایی شود.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش شاهی قورمه

مرحله چهارم: گوشت را به قابلمه اضافه کنید

گوشت را به صورت خورشتی خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید. سپس آن را با پیاز سرخ کنید تا رنگ گوشت عوض شود.

مرحله پنجم: گردو و ادویه‌ها را اضافه کنید

اکنون مقداری زردچوبه، دارچین و فلفل سیاه به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا عطر ادویه‌ها بلند شود. سپس گردوی پودر شده را به قابلمه اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود.

بیشتر بخوانید: رسپی کباب بقچه ترکیه‌ای

مرحله ششم: خورش را بپزید

در این مرحله، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. سپس شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. بگذارید گوشت به آرامی بپزد.

بیشتر بخوانید: روش‌های ساده و سریع برای بو دادن گردو در خانه

مرحله هفتم: اسفناج را سرخ کنید

مقداری…
“““html

روغن را در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی روغن داغ شد، اسفناج‌های خردشده را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه تفت دهید.

بیشتر بخوانید: رسپی خورش غوره و کشمش

مرحله هشتم: آماده‌سازی غذا

بعد از حدود ۳ ساعت که گوشت خوب پخته و گردو روغن انداخته، می‌توانید اسفناج سرخ شده و رب انار را به خورش اضافه کنید. مقداری نمک به غذا بزنید و درب قابلمه را بگذارید تا خورش جا بیفتد.

بعد از حدود ۱۰ دقیقه، آبغوره را به خورش اضافه کنید و بعد شعله را خاموش کرده و این خورش خوشمزه را با برنج دلخواه سرو کنید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه خورش گردو

در اینجا به چند نکته مهم برای تهیه خورش گردو اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

  • برای این خورش می‌توانید بسته به سلیقه‌تان از مقدار بیشتر یا کمتری رب انار استفاده کنید.
  • اگر رب انار شما ترش است، می‌توانید کمی شکر به آن اضافه کنید تا طعم خورش بهتر شود.
  • برای اینکه خورش خوشمزه‌تری داشته باشید، گردوها را خوب آسیاب کنید تا بهتر روغن بیندازند.
  • از گردوی باکیفیت و چرب استفاده کنید تا خورش خوشمزه‌تری داشته باشید.
  • اگر در هنگام پخت خورش دیدید که آب آن کم شده، می‌توانید کمی آب سرد به آن اضافه کنید.
  • اگر می‌خواهید سریعتر غذا را بپزید، می‌توانید گوشت و گردو را در زودپز بپزید و بعد به قابلمه منتقل کنید.
  • برای اینکه خورش روغن بیندازد، می‌توانید چندبار آب یخ به آن اضافه کنید.
  • خورش گردو باید آرام و به مدت طولانی بپزد تا به روغن بیفتد.
  • برای تهیه خورش گردو بادمجان، از بادمجان سرخ شده، گوشت چرخ‌کرده و رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید، این خورش مربوط به سمنان است.
  • برای خورش گردو با انار، از گوشت چرخ‌کرده، گردو و نعنا خشک استفاده می‌شود و برای سس آن نیاز به آب انار تازه است.
  • برای تهیه خورش گردو با مرغ، می‌توانید به جای گوشت از تکه‌های مرغ استفاده کنید.

در این مقاله از مجله آشپزی رضیم به ۲ روش تهیه خورش گردو به شیوه سمنانی و دامغانی پرداختیم. خورش گردو یکی از محبوب‌ترین خورش‌های ایرانی است که معمولاً با گوشت تهیه می‌شود. اگر تجربه‌ای در تهیه این خورش دارید، خوشحال می‌شویم نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

سایت رسپی آشپزی رضیم
“`

خروج از نسخه موبایل