بهترین اپلیکیشن آشپزی و شیرینی پزی

درمان خانگی حساسیت دندان ها به ترشیجات (2 نکته مهم)

“`html

از علت تا درمان حساسیت دندان به ترشی

به گزارش رضیم : خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های اسیدی و ترش یکی از دلایل اصلی درد و حساسیت دندان‌ها هستند. این مواد می‌توانند به مرور زمان مقداری از مینای دندان را از بین ببرند و باعث شوند که مرکز عصبی درون دندان، در معرض عوامل بیرونی قرار بگیرد.

در این مقاله، لیستی از مواد غذایی کم‌اسید و نکاتی که می‌تواند به کاهش حساسیت دندان کمک کند، آورده شده است.

ترشی‌ها و غذاهای اسیدی و حساسیت زا

مرکبات، گوجه، ماست، پنیر، خامه ترش، خیار شور، نوشیدنی‌های گازدار یا ورزشی و شراب از جمله مواد غذایی بسیار اسیدی هستند. میزان اسید در خوراکی‌هایی مثل گوشت گاو، ماهی، مرغ، ذرت، قهوه، حبوبات و بیشتر دانه‌ها معمولاً در سطح متوسطی قرار دارد.

اگر چه برخی از این مواد غذایی در صورتی که به مقدار مناسب مصرف شوند، برای بدن خوب هستند، اما حفظ تعادل در مصرف آن‌ها اهمیت دارد. افراد باید برای جلوگیری از مشکلات دندانی ناشی از عدم تعادل در مصرف این دو گروه مواد غذایی، روش‌های پیشگیری یا درمان را یاد بگیرند. با استفاده از محصولات مناسب برای دهان و دندان، می‌توان هم از خوردن خوراکی‌های ترش لذت برد و هم از بروز حساسیت‌های دندانی جلوگیری کرد.

درمان حساسیت دندان به مواد ترش

درمان حساسیت دندان به ترشی

یکی از ساده‌ترین راه‌ها، استفاده از خمیردندان‌های مخصوص حساسیت و مسواک با موهای نرم است. اثر این دو بلافاصله احساس نمی‌شود اما بعد از چند بار استفاده، کاهش حساسیت دندان‌ها قابل توجه می‌شود. همچنین، باید از مسواک زدن یا نخ کشیدن شدید خودداری کرد.

مسواک زدن شدید نه تنها لازم نیست بلکه مینای دندان را تحلیل می‌برد و دندان‌ها را بیشتر حساس می‌کند. در کل، اگر موهای مسواک به صورت نامنظم در جهات مختلف در بیایند، نشانه‌ای از مسواک زدن بیش از حد است.

افراد می‌توانند با گنجاندن مواد غذایی کم‌اسید در رژیم غذایی خود، اثرات مضر خوراکی‌های اسیدی را خنثی کنند. هنگام مصرف نوشیدنی‌های اسیدی، استفاده از نی مى‌تواند تماس مایع با دندان‌ها را کاهش دهد.

آب‌نبات‌های ترش چه تاثیری بر دندان‌ها دارند؟

این آب‌نبات‌ها به ویژه بین کودکان و نوجوانان محبوب هستند، اما می‌توانند برای مینای دندان بسیار مضر باشند. این آب‌نبات‌ها به جز اسیدی بودن، دارای مقدار زیادی قند نیز هستند که دندان‌ها را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد. باید به یاد داشت که ترش بودن یک خوراکی به معنای نداشتن قند نیست.

آیا اسید دندان‌ها را پوسیده می‌کند؟

بسیاری از افراد آزمایش‌های علوم و شیمی که در مدرسه دیده‌اند را به خاطر دارند؛ جایی که سرکه، مایع اسیدی، با جوش‌شیرین، پودری قلیایی، ترکیب می‌شود و واکنش شدیدی ایجاد می‌کند. همین واکنش را می‌توان در مقیاس کوچکی در دهان خود تصویر کرد.

مقیاس اسیدیته (PH) از ۰ تا ۱۴ است و اعداد کوچکتر به معنای اسیدی بودن و اعداد بزرگتر به معنی قلیایی بودن هستند. دهان در حالت عادی PH 7 دارد و نه اسیدی و نه قلیایی است. با مصرف خوراکی‌های ترش، محیط دهان اسیدی می‌شود و فرآیند تخریب دندان‌ها آغاز می‌گردد.

مینای دندان در PH حدود ۴ شروع به شکسته شدن می‌کند. عدد اسیدیته برخی آب‌نبات‌های ترش در حدود ۳ یا ۲ است. جالب است که اسید موجود در باتری دارای PH 1 است. اسید موجود در شیرینی‌های ترش می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند و حساسیت، ساییدگی سطح و افزایش حفره‌ها در دندان‌ها را به وجود آورد. در حالی که بهترین راه اجتناب از این خوراکی‌هاست، روش‌هایی برای کاهش تمایل به خوردن ترشی‌ها وجود دارد.

نکته مهم این است که شیرینی‌ها برای مصرف گهگاهی طراحی شده‌اند نه برای هر روز. جویدن آدامس‌های بدون قند بعد از خوردن ترشی‌ها مفید است و باعث می‌شود که دهان بزاق تولید کند و سطح دندان‌ها شسته شود. با این حال، مسواک زدن و شستشوی دهان از بهترین اقدام‌ها برای پیشگیری از آسیب به دندان‌ها می‌باشد.

چگونه از حساسیت دندان پیشگیری کنیم؟

در زیر توصیه‌هایی در این زمینه ارائه شده است:

1. از مصرف شیرینی‌های ترش خودداری کرده یا مقدار آن‌ها را کاهش دهید.

“`

آن را کمتر کنید.

2. شیرینی‌های ترش را برای مدت طولانی در دهان خود نگه ندارید.

3. بعد از خوردن ترشی، برای کم کردن اسید، دهان خود را با آب بشویید، شیر بنوشید یا پنیر بخورید.

4. برای تولید بیشتر بزاق و شستشوی مینای دندان‌ها از آدامس‌های بدون قند استفاده کنید.

5. بعد از خوردن شیرینی‌های ترش یا دیگر مواد غذایی و نوشیدنی‌های اسیدی، حداقل یک ساعت مسواک نزنید. مسواک زدن بلافاصله بعد از مصرف این خوراکی‌ها می‌تواند آسیب‌ اسید را بیشتر کند.

6. درباره روش‌های کاهش حساسیت یا کم کردن آسیب مینای دندان با دندانپزشک خود صحبت کنید.

7. برای محافظت از دندان‌های خود از خمیر دندان‌ حاوی فلوراید و یک مسواک نرم استفاده کنید.

علت حساسیت دندان به ترشی

دندان‌های شما یک لایه سخت و محکم به نام مینا دارند. این مینا روی عاج دندان قرار دارد و از آن محافظت می‌کند. در دهان شما یک حالت اسیدی مناسب وجود دارد که با بزاق ایجاد می‌شود و مینا به این اسید خو گرفته است. یعنی این اسیدیته نه تنها دندان‌ها را خراب نمی‌کند بلکه مانع از رشد باکتری‌ها هم می‌شود.

اما وقتی شما مرتب خوراکی‌های ترش می‌خورید، این تعادل به هم می‌خورد و آب دهان شما اسیدی‌تر می‌شود. هر چه بیشتر این اتفاق بیفتد، دندان‌ها بیشتر زیر فشار این اسیدها قرار می‌گیرند. به عبارتی دیگر، اسید مواد خوراکی ترش و اسید بزاق به آرامی کلسیم دندان‌های شما را تحلیل می‌برد.

بسیاری از افراد ممکن است تنها به اثرات مواد اسیدی بر روی دستگاه گوارش فکر کنند، اما باید بدانید که این مواد غذایی می‌توانند به دندان‌ها هم آسیب برسانند. مواد غذایی اسیدی به عنوان یکی از دلایل حساسیت دندان‌ها شناخته شده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد که مواد غذایی اسیدی و قلیایی بر سلامت مینا و لثه‌ها تاثیر دارند.

در واقع، یک سوم از 700 دندانپزشکی که در یک نظرسنجی شرکت کردند، اعلام کردند که نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های اسیدی، رایج‌ترین عوامل حساسیت دندان‌ها هستند. روش‌های غلط مسواک زدن در مقام دوم قرار دارد.

مسواک زدن دندان‌های حساس

نوشیدن و خوردن مواد اسیدی به مقدار زیاد می‌تواند باعث حساسیت دردناکی در دندان‌ها شود. نوشیدنی‌های ورزشی، آب پرتقال، گوجه، میوه و ماست از نمونه‌های این مواد هستند. برقراری تعادل بین مصرف مواد غذایی اسیدی و قلیایی می‌تواند به خنثی کردن اسید و حفظ سلامت دندان‌ها کمک کند.

استفاده از خمیر دندان‌های ضد حساسیت نیز مفید خواهد بود. این خمیر دندان‌ها دارای موادی به نام فلورید قلع هستند که برای محافظت از دندان‌های حساس تعبیه شده‌اند. با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید با مواد غذایی اسیدی و قلیایی آشنا شوید.

همچنین بخوانید :

سایت رضیم

خروج از نسخه موبایل