“`html
آنفولانزا را در منزل درمان کنید
آنفولانزا یک بیماری ویروسی است که قسمتهای بالایی دستگاه تنفسی را تحت تأثیر قرار میدهد. این بیماری به طور ناگهانی شروع شده و علائمی مانند تب، احساس ضعف و درد در بدن، سردرد، خستگی، کاهش اشتها، سرفه خشک و گلو درد یا خشکی را ایجاد میکند. آنفولانزا از سرماخوردگی متفاوت است؛ معمولاً علائم آنفولانزا شدیدتر است و فرد بیشتر از سرماخوردگی از کار و مدرسه غیبت میکند.
بیشتر افراد بدون مشکلات جدی از این بیماری بهبود مییابند، اما گاهی ممکن است به عفونتهای باکتریایی مانند عفونت گوش، عفونت سینوسها یا عفونت مجاری تنفسی (برونشیت) منجر شود. البته، با مراقبت صحیح از بیمار در خانه میتوان از بروز این عفونتها جلوگیری کرد. در برخی افراد، ممکن است عفونتهای جدیتری مانند ذات الریه رخ دهد. بیمارانی که در معرض خطر این نوع عفونتها هستند و باید در بیمارستان بستری شوند، شامل کودکان زیر دو سال، بزرگسالان ۶۵ ساله و بیشتر و افرادی که مشکلات پزشکی جدی دارند، میباشند.
عامل ایجادکننده آنفولانزا چیست؟
آنفولانزا ناشی از ویروسها است. ویروسهای آنفولانزای (A) و (B) سبب ایجاد این بیماری میشوند. ویروس نوع (A) عموماً علت شیوع سالیانه آنفولانزا است. این ویروسها همواره در حال تغییر هستند و انواع جدیدی با ویژگیهای متفاوت تشکیل میدهند. به همین دلیل، ساختار ویروس از سالی به سال دیگر تغییر میکند و واکسنها و حتی داروها برای مؤثر بودن باید بهروز شوند.
علائم بیماری آنفولانزا چیست؟
از زمان تماس با ویروس تا بروز علائم ممکن است یک تا چهار روز طول بکشد. در ابتدا خشکی گلو، آبریزش بینی و احساس درد در گلو رخ میدهد و پس از سه تا چهار روز، علائم دیگری مانند تب، سرفه، درد بدن، سردرد و خستگی بروز میکند. در آنفولانزا، معمولاً علائم تهوع و استفراغ یا اسهال وجود ندارد. فصل شیوع این بیماری معمولاً آخر پاییز و اوایل زمستان است.
روش انتشار ویروس آنفولانزا
ویروسهای آنفولانزا از طریق قطرات تنفسی که از سرفه و عطسه منتشر میشوند گسترش مییابند. بیشتر اوقات، این انتقال از فردی به فرد دیگر و معمولاً از طریق تماس با دستهایی که با سطوح آلوده به ویروس آنفولانزا در تماس بودهاند و سپس تماس آن دستها با دهان یا بینی انجام میشود.
بزرگسالان ممکن است یک روز پیش از بروز علائم تا یک روز پس از بروز بیماری دیگران را مبتلا سازند. این بدان معناست که شما میتوانید فردی را قبل از اینکه خودتان بیمار شوید، آلوده کنید.
درمان های رایج آنفولانزا
داروهای ضدویروسی برای کاهش شدت و طول علائم در دسترس هستند، اما درمانهای خانگی نیز میتوانند مؤثر باشند. بیشتر افراد بدون نیاز به دارو بهبود مییابند. نوشیدن مایعات، استراحت و استفاده از بخور میتواند به مرطوب کردن مجاری تنفسی کمک کند. از پزشک خود نخواهید که آنتیبیوتیک تجویز کند زیرا آنتیبیوتیکها تنها بر عفونتهای باکتریایی اثر میگذارند. همچنین، مصرف بیرویه مکملها و ویتامینها نیز تأثیری در شدت و طول دوره بیماری ندارد.
داروهای ضدویروسی بیشتر در افرادی مانند سالمندان و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و در معرض خطر عوارض هستند، استفاده میشود. این درمانها باید در دو روز نخست بروز علائم بیماری آغاز شوند وگرنه تأثیر چندانی نخواهند داشت. این داروها به طور مؤثر بر همه انواع آنفولانزا عمل نمیکنند.
درمان آنفولانزا با طب سنتی
درمان آنفولانزا با ریشه جینسنگ
از زمانهای قدیم و در طب باستان ریشه گیاه
“““html
«جینسنگ» یکی از بهترین و مؤثرترین درمانهای طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن است. ریشه جینسنگ که پیشینیان به آن «نوشدارو» میگفتند، با تقویت سیستم ایمنی بدن، قدرت ویروسها و باکتریها را به حداقل میرساند. این باعث میشود که به راحتی به بیماریهایی مانند آنفولانزا یا سرماخوردگی مبتلا نشوید یا اگر دچار شدید، زودتر بهبود پیدا کنید و بیماری به شکل خفیفتری بروز کند.
برای جلوگیری از این بیماریها، هر روز دو بار و هر بار ۱۰۰ میلیگرم ریشه جینسنگ را به صورت دمنوش در قوری چینی یا لعابی یا پیرکس (و نه فلزی) یا به صورت تکههای کوچک در غذا، مصرف کنید. ریشه جینسنگ به صورت کپسول هم موجود است. اگر داروی خاصی مصرف میکنید، حتماً قبل از استفاده از جینسنگ با پزشک مشورت کنید زیرا ممکن است بر اثر مصرف آن، کیفیت تأثیر داروهای دیگر تغییر کند.
درمان آنفولانزا با روغن نارگیل
روغن طبیعی نارگیل دارای «اسید لائوریک» است که به طور طبیعی در شیر مادران شیرده وجود دارد. یکی از درمانهای سریع آنفولانزا در طب سنتی استفاده از این اسید است. اسید لائوریک قابلیت این را دارد که بسیاری از ویروسها و باکتریهای مضر را از بین ببرد و همچنین چربیسوزی طبیعی است. این ماده طبیعی، بسیار مؤثر در از بین بردن ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا است و کمک میکند که سریعتر بهبودی حاصل شود. روغن نارگیل سرشار از چربیهای مفید و میزان کمی چربی مضر برای بدن است. برای بهرهمندی از خواص روغن نارگیل، روزی ۲ قاشق غذاخوری از آن را در سالاد و غذاها مصرف کنید.
درمان آنفولانزا با دمنوش برگ زیتون
مصریان باستان از برگ زیتون برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده میکردند. اما چرا برگ زیتون به عنوان یک درمان طبیعی و سریع برای آنفولانزا در نظر گرفته میشود؟ برگ زیتون پر از پلیفنولی به نام «اولئوروپین» است که خواص زیر را دارد:
- انرژی را افزایش میدهد
- رشد سلولهای سرطانی را متوقف میکند
- قند خون، کلسترول و فشار خون را کاهش میدهد
- سلامت قلب و عروق را بهبود میبخشد
- دارای خواص ضدباکتری و آنتیاکسیدان است
- سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند که برای درمان آنفولانزا بسیار مهم است
- از بیماری آلزایمر و کاهش حافظه جلوگیری میکند
- روزانه ۵۰۰ میلیگرم برگ زیتون را به صورت دمنوش یا کپسول مصرف کنید.
درمان آنفولانزا با روغن برگ درخت اکالیپتوس
اگر به دنبال یکی از راحتترین روشهای درمان سریع آنفولانزا در طب سنتی هستید، باید بگوییم که روغن برگ درخت اکالیپتوس از زمانهای قدیم به خاطر خاصیتهای درمانیش مورد استفاده قرار میگیرد. این روغن میتواند التهاب و درد را کاهش دهد و برای مشکلات هضم، گوارش و تنفس مفید است. میتوانید این روغن را به صورت بخور یا اسپری استفاده کنید.
درمان آنفولانزا با روغن پونه کوهی
روغن پونه کوهی یا «اورگانو» یکی از قویترین آنتیبیوتیکهای طبیعی و یکی از بهترین درمانها برای آنفولانزا در طب سنتی است. دلیل این خاصیت، وجود عواملی مانند «کارواکرول» و «ترپن» است که از بهترین درمانها برای بیماریهای ناشی از انواع ویروسها و باکتریها به شمار میآید، از جمله بیماریهایی خطرناکی مثل «سالمونلا» یا «آنفولانزای مرغی». روزانه ۵ قطره روغن پونه کوهی خالص را میل کنید. مزه آن را…
“`
اگر احساس خوبی ندارید، به سرعت یک لیوان آب بنوشید.
درمان آنفولانزا با خوراکیهای ضد باکتری
مواد غذایی مانند دوغ کفیر، ماست، کلم رنده شده و آبپز با سرکه میتوانند به تقویت باکتریهای خوب در معده و سیستم گوارش کمک کنند. این کار باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و از بین بردن باکتریهای مضر میشود.
درمان آنفولانزا با دارچین
دارچین یکی از قدیمیترین خوراکیهای مفید است که مصریان باستان به آن اهمیت زیادی میدادند. این ادویه دارای کلسیم، منیزیم و فیبر است و خواص ضدالتهاب، ضد میکروب، کاهشدهنده قند خون، تقویتکننده سیستم ایمنی، تقویتکننده مغز و حافظه، تضمینکننده سلامت روده بزرگ، ضد سرطان و مفید برای قلب و عروق دارد. بنابراین، دارچین میتواند به عنوان یک درمان طبیعی برای آنفولانزا در طب سنتی استفاده شود. در هنگام ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی، روزانه دو بار یک قاشق چایخوری دارچین را با ¼ قاشق چایخوری عسل مصرف کنید. همچنین، دمنوشی که شامل چوب دارچین، لیمو، زنجفیل و عسل باشد، نیز به درمان آنفولانزا کمک میکند.
درمان آنفولانزا با زردچوبه
زردچوبه دارای مادهای به نام «کورکومین» است که به خاطر خواص ضدبیماری و مقابله با تومورهای سرطانی شناخته شده است. این ماده به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک میکند. برای استفاده از زردچوبه به عنوان درمان طبیعی آنفولانزا در طب سنتی، میتوانید به یکی از روشهای زیر عمل کنید:
- مقداری زردچوبه را به چای یا دمنوش مورد علاقهتان اضافه کنید. ترکیب زنجفیل و زردچوبه فوقالعاده است.
- زردچوبه را به یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید تا التهاب و گلودرد را کاهش دهید.
- کمی زردچوبه را در آب جوشیده ریخته و با آن غرغره کنید یا این که با انگشت روی گلوی ملتهب بمالید و سپس با آب بشویید.
درمان آنفولانزا با زنجفیل
زنجفیل دارای خواص ضد باکتری، ضد التهاب، آنتیاکسیدان و تسکیندهنده درد است. برای تهیه دمنوش زنجفیل، یک برش از زنجفیل تازه را با مقداری آب لیموترش و آب ترکیب کنید و بگذارید بر روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت بجوشد. سپس با عسل میل کنید تا به عنوان یک درمان سریع برای آنفولانزا عمل کند.
درمان آنفولانزا با چای سبز
چای سبز دارای شش نوع آنتیاکسیدان مختلف است و به همین دلیل به عنوان یک ماده ضد سرطان و جلوگیری از سکته مغزی و قلبی شناخته میشود. این چای همچنین سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. روزانه سه فنجان چای سبز بنوشید، بهخصوص یک ساعت بعد از غذا تا از کمخونی جلوگیری کنید.
درمان آنفولانزا با زینک
زینک و غذاهای غنی از زینک مانند ماهی، میگو، سیر، حبوبات، گوشت قرمز، و سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، میتوانند علائم سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش دهند. اگر به آنفولانزا مبتلا شدید، روزانه ۷۵ میلیگرم زینک به صورت کپسول یا از طریق غذا مصرف کنید، حتی برای زنان شیرده یا باردار نیز مفید است. زینک همچنین میتواند فشار خون را کاهش دهد و قند خون را تنظیم کند.
“`html
درمان آنفولانزا با جلبک سبز
«کلرلا» یک نوع جلبک سبز کوچک است که در آبهای شیرین زندگی میکند و به شکل قرص در داروخانهها پیدا میشود. این جلبک به عنوان یک غذای فوقالعاده و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن شناخته میشود. کلرلا شامل ویتامینهای A، B، C و E و همچنین غنی از پتاسیم، کلروفیل، فسفر، بیوتین، بتاکاروتن و منیزیم است. کلرلا به دلیل داشتن آنتیبادیهای زیاد، میتواند در زمان آنفولانزا به خوبی عمل کند، اما بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
درمان آنفولانزا با اکیناسه یا سرخارگل
این گیاه از خانواده کاسنی است و به تقویت سیستم ایمنی، تصفیه خون و کاهش التهاب و درد کمک میکند. سرخارگل باعث افزایش ماده شیمیایی «پروپردین» در خون میشود و بدین ترتیب از گسترش باکتریها و ویروسها جلوگیری میکند.
درمان آنفولانزا با ویتامین D
ویتامین D یک ویتامین خاص است که بدن انسان میتواند فقط با 30 دقیقه قرار گرفتن در آفتاب تولید کند. مطالعات نشان دادهاند که کمبود ویتامین D ارتباط مستقیم با ابتلا به آنفولانزا دارد. وقتی بدن شما ویتامین D کافی داشته باشد، احتمال ابتلا به آنفولانزا تا 50 درصد کاهش مییابد. ویتامین D به استخوانها کمک میکند کلسیم را جذب کنند و سیستم ایمنی را تقویت میکند. اگر به اندازه کافی در معرض آفتاب نیستید، بهتر است زیر نظر پزشک روزانه قرص ویتامین D مصرف کنید.
درمان آنفولانزا با سرکه سیب
سرکه سیب یک درمان طبیعی بسیار موثر برای گلودرد است. این ماده سیستم ایمنی را تقویت کرده و خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتری دارد. یکچهارم فنجان سرکه سیب را با همین مقدار آب گرم مخلوط کنید و آن را قرقره کنید. سرکه سیب با اسید کردن محیط گلو کمک میکند تا میکروبهای عامل سرماخوردگی از بین بروند. همچنین میتوانید سرکه سیب، آب گرم، آب لیموترش، فلفل قرمز یا دارچین و عسل طبیعی را با هم مخلوط کرده و به عنوان نوشیدنی سه بار در روز مصرف کنید. سرکه سیب یکی از بهترین درمانهای طبیعی آنفولانزا در طب سنتی به حساب میآید.
درمان آنفولانزا با خوردن سیر و پیاز
سیر و پیاز خام دارای آنتیاکسیدانها، خواص ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی هستند. میتوانید سیر و پیاز را به صورت خام، یا به صورت مخلوط با آبمیوه و نوشیدنی بنوشید. همچنین میتوانید سیر و پیاز را خرد کرده و برای ضدعفونی کردن هوای خانه به مدت چند ساعت در اتاقها قرار دهید.
درمان آنفولانزا با فلفل قرمز
اگر مشکلی با معده ندارید، میتوانید بدون نگرانی فلفل قرمز را با غذا مصرف کنید. فلفل قرمز یک درمان طبیعی برای آنفولانزا در طب سنتی به حساب میآید. فلفل سرشار از ویتامین C بوده و این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است که برای سلامتی بسیار مفید است. مصرف فلفل قرمز به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و احتمال بیمار شدن و ابتلا به آنفولانزا را کاهش میدهد. همچنین فلفل قرمز به هضم غذا کمک کرده و ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد و به عنوان یک ضدباکتری طبیعی میتواند به عنوان درمان اسهال نیز عمل کند.
درمان آنفولانزا با ویتامین C
استفاده از 400 میلیگرم ویتامین C به همراه آب فراوان
“`
مصرف ۴ وعده غذایی در روز میتواند در بهبود سرماخوردگی بسیار مؤثر باشد و در واقع یکی از درمانهای طبیعی برای آنفولانزا در طب سنتی به شمار میرود. به طور کلی، دریافت ویتامین C از طریق منابع طبیعی مانند میوهها و سبزیها بیخطر است. برای اکثر افراد، مصرف مکملهای ویتامین C، به شرطی که در دوزهای معین باشد، عارضهای ایجاد نمیکند. مقدار توصیهشده این ویتامین برای مردان ۹۰ میلیگرم و برای زنان ۷۵ میلیگرم در روز است. با این حال، لازم به یادآوری است که مصرف بیش از ۲ هزار میلیگرم در روز برای بزرگسالان توصیه نمیشود.
بیشتر بخوانید: